Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Κυριακή 13 Ιουλίου 2008

Εμφανίσεις UFO και Νέα Εποχή


«…Σύντομα θα έρθει Κάποιος κοντά σας. Θα πλησιάσει τους ηγέτες της γης. Θα του ζητήσουν τα διαπιστευτήριά του και θα τους τα δώσει.. η μαγεία του θα είναι μεγαλύτερη από οποιουδήποτε πάνω στη γη… Και αυτοί που δεν θα προσέξουν τα λόγια του θα μεταφερθούν μακριά από την γη…»
Λόγια που είπε ένας εξωγήινος ονόματι «A Lord of Karma» στον Dr. George King, ιδρυτή της Ουφολογικής Νεοεποχίτικης σέκτας με το όνομα «Αιθερική Κοινωνία», στις 23 Νοεμβρίου 1958, στην Αγγλία…


Το 1947 ο Αμερικάνος Κένεθ Άρνολντ (Kenneth Arnold - φωτο), ήταν ο πρώτος που υποστήριξε ότι είδε κάποια περίεργα αντικείμενα στον ουρανό και στην περιγραφή του χρησιμοποίησε για πρώτη φορά τον όρο «Άγνωστης Ταυτότητας Ιπτάμενα Αντικείμενα (Α.Τ.Ι.Α. ή U.F.O.).

Από το 1950 και μετά που άρχισαν να πληθαίνουν οι μαρτυρίες για τα UFO, ταυτόχρονα με τα βιβλία επιστημονικής φαντασίας και τις ταινίες στον κινηματογράφο, άρχισαν να σχηματίζονται και θρησκευτικές οργανώσεις ή σέκτες με UFOλογικό προσανατολισμό!

Τα μέλη των ομάδων αυτών συναθροίζονται συνήθως γύρω από ένα ηγεμονικό άτομο που υποστήριζε ότι έχει έρθει σε επαφή με εξωγήινα όντα, είτε άμεσα είτε τηλεπαθητικά.

Μια τέτοια χαρακτηριστική περίπτωση ήταν του George Adamski, που ισχυριζόταν ότι τον έχουν επισκεφτεί διάφοροι ανθρωποειδείς εξωγήινοι που τον πήραν μαζί τους σε ταξίδι στην Αφροδίτη, τον Άρη και τον Κρόνο και πως ερχόταν σε τηλεπαθητική, αλλά και άμεση επαφή με συγκεκριμένους αντιπροσώπους ενός εξωγήινου πολιτισμού.

Σύμφωνα με τον Adamski, τον Νοέμβριο του 1952 είδε στην έρημο Mojave της Καλιφόρνιας, ένα γιγαντιαίο ασημί σκάφος και ένα μικρότερο σκάφος το οποίο και προσεδαφίστηκε στο έδαφος. Από το εσωτερικό του έκανε την εμφάνισή του ένα πραγματικά πανέμορφο πλάσμα, με μακριά ξανθά μαλλιά, ομαλό μαυρισμένο δέρμα, ομοιόμορφη καφέ φόρμα, κόκκινες μπότες, στεκόταν εκεί προσπαθώντας με νοήματα να επικοινωνήσει με τον Adamski...

Η επικοινωνία έγινε εφικτή κυρίως τηλεπαθητικά. Το πλάσμα ισχυρίστηκε ότι λεγόταν Orthon, προερχόταν από την Αφροδίτη, και μετέφερε στην ανθρωπότητα το μήνυμα του κινδύνου της χρήσης πυρηνικής ενέργειας. Χωρίς να υπάρξει δυνατότητα φωτογράφησης το πλάσμα επέστρεψε στο σκάφος και απομακρύνθηκε.

Ο Adamski μπορεί να έχει πεθάνει (1965) το ίδρυμα που δημιούργησε όμως, το Adamski Foundation, εξακολουθεί να λειτουργεί πουλώντας ακατάπαυστα τα βιβλία που είχε γράψει σαν το "Ιπτάμενοι Δίσκοι έχουν προσγειωθεί" (Flying Saucers Have Landed - 1953).


ΟΙ ΠΙΟ ΓΝΩΣΤΕΣ ΟΥΦΟΛΟΓΙΚΕΣ ΣΕΚΤΕΣ

1) Αιθέριους Εταιρία (Aetherius Society). Την ίδρυσε το 1956 στο Λονδίνο, ο αμερικάνος αποκρυφιστής και δάσκαλος της Κουνταλίνι, Dr. George King (1919-1997). Ο King άρχισε να ισχυρίζεται ότι επικοινωνεί με τον "ανυψωμένο Άρχοντα-Αιθέριους" που εκπροσωπούσε δήθεν κάποιο μεσοπλανητικό κοινοβούλιο. Ο King, που ενδιαφερόταν για τον ανατολικό μυστικισμό, βρέθηκε μια μέρα σε κατάσταση έκστασης οπότε έλαβε μερικά μηνύματα από εξωγήινα πλάσματα.

Από τα μηνύματα αυτά ισχυρίζεται πως έμαθε ότι ο Χριστός και ακόμη εφτά Άγιοι είναι ζωντανοί στον πλανήτη Αφροδίτη! Όταν βρήκε τους πρώτους οπαδούς - πιστούς ίδρυσε στο Λονδίνο την "Αιθέριους Εταιρία", την οποία το 1959 τη με­τέφερε στο Λος Άντζελες των Η.Π.Α όπου κυριολε­κτικά άνθισε. Tα βιβλία του King περιέχουν θεο­σοφικό υλικό, αρχαίες θεωρίες και μπόλικη φαντασία. Από τις θεωρίες του εμπνεύστηκαν με διάφορες παραλλαγές πολλοί άλλοι θεωρητικοί περί UFO, όπως π.χ. ο Έρικ Φον Νταί­νικεν.

2) Επιστημονική Ακαδημία Ουνάριους (Unarius Academy of Science). Σέκτα πού ίδρυσαν το 1954 οι Ερνέστος και Ρούθ Νόρμαν ως μη κερδοσκοπικό και εκπαιδευτικό οργανισμό στην Καλιφόρνια των Η.Π.Α

Σύμφωνα με τις αντιλήψεις των ιδρυτών της και των οπαδών της, η Επιστημονική Ακαδημία Ουνάριους είναι όργανο επικοινωνίας και μεταφοράς μη­νυμάτων λύτρωσης για την διάσωση της Γης από εξε­λιγμένα όντα πού βρίσκονται στον πλανήτη Αφρο­δίτη. Ταυτοχρόνως προσδοκούν την έλευση μιας ύπερ-φυλης γνωστής ως Πλειάδες. Έχουν δικές τους 'Ιερές Γραφές βασισμένες στα γραπτά των ιδρυτών της και άλλων προσώπων. Στην διδαχή της ομάδας έχουν επίσης θέση η μετενσάρκωση, θεοσοφικές αντι­λήψεις και ο διαλογισμός. Ή εν λόγω οργάνωση είναι επίσης εξόχως επιθετική έναντι του Χριστιανισμού.

3) Πύλη του Παραδείσου (Heaven's Gate):

Σέκτα πού είχε ιδρυθεί το 1975 από τους Μάρσαλ 'Απλουά­'ίτ (φωτο) και την Μπόνι Λέ Nέττελς (Marshall Applewhite and Bonnie Nettles), που είχαν γνωριστεί σε ψυχιατρική κλινική στην οποία είχαν νοσηλευθεί. Αυτοπροσδιορίζονταν ως αγγελιοφόροι αποστολής UFO στη Γη.

Έγιναν ευρέως γνωστοί όταν τα μέλη της σέκτας στις 26-3-1997 σε μία τελετουργικού χα­ρακτήρα πράξη αυτοκτόνησαν, καθώς πίστευαν ότι θα μεταφερθούν οι ψυχές τους στον ιπτάμενο δίσκο, πού σύμφωνα με τις δοξασίες τους ευρίσκονταν κρυμμένος στην ουρά του κομήτη Χάλεϊ-Μπόππ.

4) Ουράντια (Urantia): Σέκτα πού δημιουργήθηκε από τον επηρεασμένο από την Θεοσοφία, καθηγητή της 'Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο του Σικάγο Γουίλιαμ­ς Σάντλερ (1875-1965). Το 1950 στην ίδια πόλη ίδρυ­σε την Οργάνωση Ουράντια. Σήμερα διατηρεί παραρ­τήματα σε διάφορα μέρη των H.Π.A και δραστηριοποιείται και μέσω δορυφορικών μεν, ομόκεντρων δε οργανώσεων όπως την Ουράντια Αδελφότητα που ιδρύθηκε το 1955. και το «Fifth Epochal FeIlowship».


Ως ιερό βιβλίο το οποίο το θεωρούν θεόπνευστο έχουν το 'Όυράντια Βιβλίο", το οποίο είναι 2000 σε­λίδων και σύμφωνα με τούς ισχυρισμούς τους, έχει γραφεί καθ' υπόδειξη εξωγήινων οντοτήτων τα έτη 1934-35.

Ήδη από τα τέλη της δεκαετίας του 1990 υπάρχει εκπρόσωπος της εν λόγω σέκτας στην Ελλά­δα και γίνονται προσπάθειες να μεταφραστεί το θε­ωρούμενο ως ιερό βιβλίο της σέκτας, το "Ουράντια".

5) Διοίκηση Άστάρ (Ashtar Command): Στην εν λόγω UFΟ-σέκτα υπάρχει κατά τρόπο σαφή και έκδηλο η σύζευξη του αποκρυφιστικού και του εξω­γήινου στοιχείου.

Υπάρχει ένας συνδυασμός των θε­ωριών του αποκρυφιστή και ιδρυτή της αποκρυφι­στικής οργάνωσης "Εγώ Ειμί" (Ι ΑΜ) (!) του Guy Ballard (1879-1939) μαζί με τις ποίκιλλες αποχρώ­σεων δοξασίες της σέκτας για τα UFO. Θεωρούν την οργάνωσή τους ως ένα ισχυρό δίκτυο- κανάλι έξωγήινων πληροφοριών. Κεντρική θέση στην διδα­σκαλία της εν λόγω σέκτας έχει ο ισχυρισμός της για την επικείμενη καταστροφή του κόσμου, πού περι­γράφεται με μελανά χρώματα, και ή διάσωση της γης από την επέμβαση εξωγήινων.

Ο Ashtar Sheran, (φωτο) είναι ένας άριας φυλής εξωγήινος διοικητής της Ashtar Command που στέλνει μηνύματα στην ανθρωπότητα για «ειρήνη» και επικείμενη είσοδο στην «εποχή του Υδροχόου».

ΚΑΠΟΙΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΑΥΤΑ...

Κορυφαίοι ξένοι ερευνητές «UFO­λόγοι», που επί χρόνια ερευνούν με επιστη­μονικές μεθόδους την δυνατότητα ύπαρξης εξωγήινης νοημοσύνης, σήμερα πλέον προ­σανατολίζονται κι αυτοί στην άπoψη ότι η εξωγήινη παρουσία -όταν βεβαίως είναι γνή­σια και δεν πρόκειται περί απάτης, ψευδαί­σθησης ή αυθυποβολής- μπορεί να ερμηνευτεί στον χώρο των παραφυσικών ή παραψυχι­κών φαινομένων.

Και πιο συγκεκριμένα, οι ερευνητές των φαινομένων UFO θεωρούν σωστό να προει­δοποιήσουν τους ανθρώπους για τους κινδύ­νους.

Ο John Keel π. χ., αγνωστικιστής κατά δήλωσή του, γράφει: «Το να ανακατεύεται κανείς με τα UFO είναι σαν να ανακατεύε­ται με τη μαύρη μαγεία. Το φαινόμενο κατα­δυναστεύει τους νευρωτικούς, τους αφελείς, και τους ανώριμους. Παρανοϊκή σχιζοφρέ­νεια, δαιμονομανία, ακόμα και αυτοκτονία μπορούν να προκύψουν- - όπως έχουν ήδη προκύψει σε ένα αριθμό περιπτώσεων. Μια μέτρια περιέργεια σχετικά με τα UFO μπο­ρεί να μετατραπεί σε καταστροφική μονο­μανία. Για αυτό τον λόγο, συνιστώ σθεναρά στους γονείς να απαγορεύουν στα παιδιά τους να αναμειχθούν».

Ένας άλλος ερευνητής, ο Brad Steiger, καθηγητής του Πανεπιστημίου της Iowa, πολυγραφότατος στο θέμα, μετά από πρόσφατη λεπτομερή μελέτη του «Γαλάζιου Bιβλίου», δήλωσε: «Έχουμε να κάνουμε με ένα πολυδι­άστατο παραφυσικό φαινόμενο, το οποίο είναι κατά μεγάλο μέρος γηγενές στον πλανή­τη γη ».

Ο John Keel, πάλι, γράφει: «Η πραγματι­κή ιστορία των UFO... είναι μία ιστορία με πνεύματα ,και φαντάσματα και παράξενες νοητικές αποπλανήσεις ενός αόρατου κό­σμου που μας περιβάλλει και .περιστασιακά μας καταπίνει... Είναι ,ένας κόσμος παραίσθησης... όπου η ίδια η πραγματικότητα διαστρεβλώνεται από παράξενες δυνάμεις που φαινομενικά μπορούν να χειριστούν το χώρο, το χρόνο, και την ύλη - δυνάμεις που είναι σχεδόν ολοκληρωτικά πέρα από τις δυνάμεις κατανόησής μας... οι εκδηλώσεις UFO μοιάζουν να είναι, συνολικά, μονάχα μικρότερες παραλλαγές του αρχαίου δαιμονολογικού φαινομένου ».


Χρειάστηκε, όπως φαίνεται, ένας ολόκλη­ρος αιώνας για να ανακαλύψουν οι ξένοι ερευνητές τα όσα πάντα δίδασκε η Εκκλη­σία σχετικά με τις «εξωγήινες» οντότητες. Όμως, δεν λείπουν κι από την σύγχρονη Εκκλησιαστική Γραμματεία οι σχετικές αναφορές .


Γράφει στο βιβλίο του: «Η Ορθοδοξία και η θρησκεία του Μέλλοντος» ο Ιερομόναχος π. Σεραφείμ Ρόουζ (+):


"Το πνεύμα της επιστημονικής φαντασίας πηγάζει από μια υποστρωματική φιλοσοφία ή ιδεολογία, η οποία πιο
συχνά υπονοείται, παρά εκφράζεται, με πολλές λέξεις, και την οποία ουσιαστικά ασπάζονται όλοι όσοι δημιουργούν στο είδος της επιστημονικής φαντασίας. Αυτή η φιλοσοφία μπορεί να συνοψιστεί στα ακόλουθα κύρια σημεία:

1. Η θρησκεία, με την παραδοσιακή έννοια, είναι απούσα, ή άλλου παρουσιάζεται μ' ένα πολύ περιστασιακό ή τεχνητό τρόπο. Το ίδιο το λογοτεχνικό είδος είναι φανερά προϊόν της «μεταχριστιανικής εποχής», (που είναι ήδη εμφανής στις ιστορίες του Edgar Allan Poe και της Shelley). Ο κόσμος της επιστημονικής φαντασίας είναι τελείως υλιστικός, παρ' ότι συχνά έχει «μυστικιστικές» προεκτάσεις αποκρυφιστικού ή ανατολικού χαρακτήρα. Ο «Θεός», αν αναφέρεται καθόλου, είναι μια κενή και απρόσωπη δύναμη, όχι ένα προσωπικό ον (για παράδειγμα, η «Δύναμη» στον «πόλεμο των άστρων», μια κοσμική ενέργεια που έχει την κακή, όπως επίσης και την καλή της πλευρά).

2. Το κέντρο του σύμπαντος της επιστημονικής φαντασίας (στη θέση του απόντος Θεού) είναι ο άνθρωπος -συνήθως όχι ο άνθρωπος όπως είναι τώρα, αλλά ο άνθρωπος όπως θα «γίνει» στο μέλλον, σε συμφωνία με τη μοντέρνα μυθολογία της εξέλιξης. Παρ' ότι οι ήρωες της επιστημονικής φαντασίας είναι συνήθως αναγνωρίσιμοι άνθρωποι, το ενδιαφέρον της ιστορίας συχνά επικεντρώνεται στις επαφές τους με διαφόρων ειδών «υπεράνθρωπους» από «υψηλά εξελιγμένες» φυλές του μέλλοντος (ή καμιά φορά του παρελθόντος), ή από μακρινούς γαλαξίες.

Έτσι, μια δημοφιλής σειρά βιβλίων (Erich von Daeniken, «Άρματα των θεών;» «Θεοί από το εξώτερο διάστημα»), βρίσκει δήθεν ενδείξεις της παρουσίας «εξωγήινων» όντων ή «θεών» στην αρχαία ιστορία, οι όποιοι είναι υποθετικά υπεύθυνοι για την ξαφνική εμφάνιση της νοημοσύνης στον άνθρωπο, η οποία είναι δύσκολο να εξηγηθεί με τη συνηθισμένη εξελικτική θεωρία.

Στο παρελθόν σοβαροί επιστήμονες διατύπωσαν την άποψη ότι η καταστροφή των Σοδόμων και Γομόρρων οφειλόταν σε πυρηνική έκρηξη, ότι «εξωγήινα» όντα επισκέφθηκαν την γη αιώνες πριν, ότι ο Ιησούς Χριστός μπορεί να ήταν ένας «κοσμοναύτης», και ότι σήμερα «μπορεί να είμαστε στο κατώφλι μιας «δεύτερης παρουσίας» νοημόνων όντων από το εξώτερο διάστημα».

3. Μεταξύ των χαρακτηριστικών των «υψηλά εξελιγμένων» πλασμάτων του μέλλοντος είναι: Επικοινωνία μέσω νοητικής τηλεπάθειας, ικανότητα να πετούν, να υλοποιούν και να από-υλοποιούν, να αλλάζουν την εμφάνιση των πραγμάτων ή να δημιουργούν φανταστικές σκηνές και πλάσματα με «καθαρή σκέψη», να ταξιδεύουν σε ταχύτητες πολύ πιο πέρα από οποιαδήποτε σύγχρονη τεχνολογία, να καταλαμβάνουν τα σώματα των γήινων και να αναπτύσσουν μια «πνευματική» φιλοσοφία η οποία είναι «πέρα από όλες τις θρησκείες» και επαγγέλλεται μια κατάσταση όπου οι «ανεπτυγμένες διάνοιες» δεν θα εξαρτώνται πια από την ύλη.

Όλα αυτά είναι οι δεδομένες πρακτικές και ισχυρισμοί των μάγων και των δαιμόνων.. Η επιστημονική φαντασία σε γενικές γραμμές δεν είναι συνήθως καθόλου επιστημονική, ούτε και «φουτουριστική»· είναι μια οπισθοχώρηση στις «μυστικιστικές» πηγές της σύγχρονης επιστήμης, που ήταν πολύ πιο κοντά στον αποκρυφισμό.

4. Σχεδόν από την ίδια τη φύση της ως «φουτουριστική», η επιστημονική φαντασία τείνει να είναι ουτοπική. Λίγα μυθιστορήματα ή ιστορίες περιγράφουν πραγματικά μια μελλοντική τέλεια κοινωνία, αλλά τα περισσότερα από αυτά διαπραγματεύονται την «εξέλιξη» της σημερινής κοινωνίας σε κάτι ανώτερο, ή τη συνάντηση με ένα εξελιγμένο πολιτισμό σε κάποιον άλλο πλανήτη, με την ελπίδα ή τις προϋποθέσεις της υπέρβασης των προβλημάτων του σήμερα και γενικά των περιορισμών της ανθρωπότητας.

Με δυο λογία, η λογοτεχνία επιστημονικής φαντασίας του 20ου αιώνα είναι η ίδια ένα καθαρό σημάδι της απώλειας των χριστιανικών αξιών και της χριστιανικής ερμηνείας του κόσμου.

Έχει γίνει ένα ισχυρό μέσο διάδοσης μιας μη χριστιανικής φιλοσοφίας της ζωής και της ιστορίας, κατά ένα μεγάλο μέρος κάτω από απροκάλυπτη, ή συγκεκαλυμμένη, αποκρυφιστική και ανατολική επίδραση και σε μια κρίσιμη μεταβατική περίοδο κρίσης και μετάβασης για τον ανθρώπινο πολιτισμό, έχει γίνει μια βασική δύναμη στην καλλιέργεια της ελπίδας και της πραγματικής προσδοκίας για «επισκέπτες από το εξώτερο διάστημα» οι όποιοι θα λύσουν τα προβλήματα της ανθρωπότητας και θα οδηγήσουν τον άνθρωπο σε μια νέα «κοσμική» εποχή της ιστορίας του.

Ενώ εμφανίζεται ως επιστημονική και μη θρησκευτική, η λογοτεχνία επιστημονικής φαντασίας είναι στην πραγματικότητα ένας βασικός διασπορέας (σε κοσμική μορφή) της «νέας θρησκευτικής συνειδητότητας», η οποία σαρώνει το ανθρώπινο γένος καθώς ο Χριστιανισμός υποχωρεί.

Τα παραπάνω συνθέτουν το αναγκαίο υπόβαθρο για να συζητήσουμε τις πραγματικές εκδηλώσεις των «αγνώστου ταυτότητας ιπτάμενων αντικειμένων», τα όποια παραδόξως ανταποκρίνονται στις ψευδοθρησκευτικές προσδοκίες που έχουν εξαφθεί στον «μεταχριστιανικό» άνθρωπο.

Για το άρθρο αυτό, άντλησα πληροφορίες, κυρίως, από το περιοδικό "Διάλογος".

3 σχόλια:

Alkmini είπε...

Καλη σου μερα γειτονα.

SkyWatcher είπε...

Έλα γειτόνισσα! Τι κάνεις; Πας καθόλου θάλασσα;;...

Skinious είπε...

Μπορείς να μου στείλεις ένα e-mail, να σε ρωτήσω κάτι offline? Μάλλον στραβώθηκα και δεν το βλέπω στο blog σου..