Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2019

Η ιστορία πίσω από το χριστουγεννιάτικο τραγούδι “Rudolph the Red Nosed Reindeer”

Το χριστουγεννιάτικο τραγούδι Rudolph the Red Nosed Reindeer(Ρούντολφ το ελαφάκι, στα ελληνικά), γράφτηκε από τον Robert May, έναν Εβραίο της Νέας Υόρκης, ο οποίος εμπνεύστηκε τους στίχους από τον τρόπο με τον οποίο οι Εβραίοι ήταν εξοστρακισμένοι εξαιτίας της μεγάλης μύτης τους. Και τότε έρχεται ο Σάντα (Αγ. Βασίλης) που επιλέγει τον Ρούντι και τον βάζει να οδηγήσει όλους τους άλλους ταράνδους.

Το 2017 παρουσιάστηκε από το CBS το μουσικό ντοκιμαντέρ Dreaming of a Jewish Christmasπου εξιστορούσε το πόσα δημοφιλή Χριστουγεννιάτικα τραγούδια γράφτηκαν από Εβραίους τραγουδοποιούς (Irving Berlin, Mel Tormé, Jay Livingston, Ray Evans, Gloria Shayne Baker and Johnny Marks), τραγούδια που εν τέλει σταδιακά επηρέασαν τον τρόπο που εορτάζονταν τα Χριστούγεννα στην Δύση. Τέτοια τραγούδια είναι το Dreaming of a White Christmas, το Silver Bells και το Let it Snow.


Οι στίχοι λένε:

Ρούντολφ ο τάρανδος με την κόκκινη μύτη / Είχε μια πολύ λαμπερή μύτη / Και αν την βλέπατε ποτέ / Θα λέγατε ότι ακόμη και λάμπει / Όλοι οι άλλοι τάρανδοι / Συνήθιζαν να γελάνε μαζί του και να του βγάζουν ονόματα / Ποτέ δεν άφηναν τον φτωχό Rudolph / Να συμμετάσχει στα παιχνίδια που έπαιζαν / Τότε σε μια ομιχλώδη παραμονή Χριστουγέννων / Ήρθε ο Σάντα να πει / "Rudolph, με τη μύτη σου την τόσο φωτεινή / Δεν θα οδηγήσεις το έλκηθρο μου απόψε; " / Έτσι τον αγάπησαν οι τάρανδοι / Καθώς φώναζαν με χαρά / Ρούντολφ ο τάρανδος με την κόκκινη μύτη / Θα μείνεις στην ιστορία"...




KO / από εδώ κι εδώ κι εδώ κι εδώ

5 σχόλια:

Παρατηρητήριο Διαφημίσεων είπε...

Πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες τις οποίες αγνοοόυσα,αν και ασχολούμαι στο κανάλι μου με τη φυλή των ταλμουδιστών και συγκεκριμένα με την επιρροή τους στο χώρο της ελληνικής κυρίως διαφήμισης!
Εύγε !

Ανώνυμος είπε...

Εύγε τους. Αφού δημιουργούν και επηρεάζουν και υιοθετείται από τις κοινωνίες.
Εμείς ως Έλληνες πώς επηρρεάζουμε τα Χριστούγεννα; Τι κομίζουμε ;

Ανώνυμος είπε...

ποιο ειναι το καναλι σου ??

ΔΟΞΑ ΤΗ ΜΑΚΡΟΘΥΜΙΑ ΣΟΥ ΚΥΡΙΕ είπε...

Καλόν κι ευλογημένον έτος, αδελφέ! Ο Τριαδικός Θεός να σας δίνει δύναμιν στο ωραίο έργο σας! Ευχαριστούμε για τον κόπο σου κι Ο Θεός να σε φυλάει! Καλόν κι ευλογημένο έτος εις όλους τους αναγνώστας. Ο Θεός να τους δίνει δύναμιν, χαρά και προκοπή! Με Ορθοδοξία και Παράδοση κι όχι με αγαπολογίες επιφανειακές του συγκρητισμού.

Ανώνυμος είπε...

Κο έτη καλά, ευλογημένο το νέο έτος συν Θεώ.
και τώρα η νέα μόδα επιτάσσει μύτες ταράνδου, μπροστά στα αυτοκίνητα, και τα κέρατα αυτού, να δεσπόζουν όρθια πάνω απο τις πόρτες.. εν όψει νέων ηθών και παραδόσεων!