Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2019

Άντρας που έγινε «τρανς γυναίκα» και φόρεσε μπλουζάκι που γράφει ότι «παραμένει βιολογικά άντρας» κατηγορείται τώρα για «ρητορική μίσους» και «τρανσοφοβία»



Η είδηση από την Telegraph.

Μια τρανσέξουαλ γυναίκα φόρεσε ένα μπλουζάκι που δηλώνει ότι εξακολουθεί να είναι βιολογικά άντρας και τώρα κατηγορείται για "ρητορική μίσους".

«Η Debbie Hayton», καθηγήτρια φυσικής στο Midlands, αποφάσισε να ζει ως «τρανς γυναίκα» μετά την «αλλαγή του φύλου» της από άνδρα σε γυναίκα το 2012. Αλλά σε αντίθεση με πολλούς ανθρώπους της τρανς κοινότητας, δεν πιστεύει ότι το φύλο της μπορεί να αλλάξει και διαδίδει ότι θα παραμείνει πάντα βιολογικά άντρας.

Τώρα κινδυνεύει να διαγραφεί από την επιτροπή LGBT του Συνεδρίου Ένωσης Εργαζομένων (TUC) για το μπλουζάκι που έχει το σύνθημα: «Οι trans γυναίκες είναι άντρες. Ξεπεράστε το!" (“Trans women are men. Get over it!”)

Εάν το TUC καταδικάσει την Hayton, η οποία είναι στην επιτροπή για πέντε χρόνια, αυτό θα σημαίνει ότι ακόμη και οι τρανσέξουαλ αντιμετωπίζουν την κατηγορία «τρανσοφοβία» αφού δεν πιστεύει ότι ένα άτομο μπορεί να αλλάξει το φύλο που του δόθηκε κατά τη γέννηση.

«Η Hayton», 51 ετών, η οποία υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση και ορμονική θεραπεία, φόρεσε το T-shirt σε εκδήλωση που διοργάνωσε η ομάδα καμπάνιας Fair Play for Women τον Ιούλιο και καταγγέλθηκε τον Αύγουστο.

Σύμφωνα με τους Sunday Times, 12 μέλη της επιτροπής LGBT έγραψαν στον Frances O'Grady, γενικό γραμματέα του TUC, μια ομοσπονδία συνδικάτων που αντιπροσωπεύει 5,5 εκατομμύρια εργάτες, λέγοντας ότι με το να φοράει η Hayton την μπλούζα και να εκφράζει εναλλακτικές απόψεις "μεταδίδει ρητορική μίσους" εναντίον της trans κοινότητας.

Το Νοέμβριο μια άλλη «τρανς γυναίκα», η Kristina Jayne Harrison (φώτο) είπε σε ένα δικαστήριο απασχόλησης ότι η προσπάθεια «να εξαναγκαστεί δια του νόμου η κοινωνία» να αντιμετωπίζει τους άντρες ως γυναίκες σε όλες τις περιστάσεις είναι «αναπόφευκτα καταδικασμένη να αποτύχει».

«Η 54χρονη Harrison», που γεννήθηκε άνδρας, κατέθεσε προς υποστήριξη της Maya Forstater, που απολύθηκε από τη δουλειά της επειδή έγραψε στο tweeter ότι «οι άνδρες δεν μπορούν να είναι γυναίκες».

Η κ. Forstater πήγε τον πρώην εργοδότη της στο δικαστήριο θέλοντας να υποστηρίξει ότι η άποψή της - γνωστή ως «κριτικής φύλου» - πρέπει να είναι προστατεύεται στο πλαίσιο του νόμου για την ισότητα.

Ωστόσο, ο δικαστής αυτή την εβδομάδα αποφάνθηκε εναντίον της, καταλήγοντας ότι οι απόψεις της "δεν αξίζουν σεβασμού σε μια δημοκρατική κοινωνία".

Η Harrison είπε στο δικαστήριο: "Η διαδικασία χειρουργικής επέμβασης ή ορμονικής θεραπείας δεν μπορεί τελικά να μεταμορφώσει το φύλο κανενός. Κάθε κύτταρο στο σώμα μου έχει αρσενικά χρωμοσώματα. Έχω έναν προστάτη. Αυτά τα πράγματα δεν μπορούν να αποσυρθούν εντελώς. Δεν είναι δυνατόν να γίνεις βιολογικά γυναίκα. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορώ να ζήσω μια εκπληκτική ζωή που θα αντιμετωπίζομαι ως γυναίκα. "

Η Nicola Williams, ιδρύτρια του Fair Play for Women, δήλωσε: "Οι κατηγορίες για τρανσοφοβία εκτοξεύονται στις γυναίκες τόσο συχνά για το παραμικρό που η λέξη έχει χάσει κάθε νόημα. Όταν ακόμη και τρανς μπορούν να ονομαστούν τρανσοφοβικοί, ελπίζω οι άνθρωποι να καταλαβαίνουν πόσο γελοίες έχουν γίνει αυτές οι επιθέσεις. Το trans κίνημα έχει καπελωθεί από τους εξτρεμιστές του φύλου".

ΚΟ / από εδώ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Eίναι "shemale" και όχι τρανσζτέντερ.