Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τρίτη, 1 Δεκεμβρίου 2009

17χρονη πρώην μουσουλμάνα στην Αμερική φοβάται για τη ζωή της αφότου έγινε χριστιανή


Η ιστορία της 17χρονης πρώην μουσουλμάνας Rifqa Bary, που ασπάσθηκε τον χριστιανισμό, στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, έχει ανάψει και πάλι την συζήτηση, ιδιαίτερα μεταξύ των Αμερικάνων Ευαγγελικών Χριστιανών και των Αμερικάνων Μουσουλμάνων, σχετικά με την λεγόμενη «σύγκρουση των πολιτισμών», αλλά και την προστασία της θρησκευτικής ελευθερίας, καθώς η ζωή της Rifqa (η οποία ζει μόνιμα με την οικογένειά της στις ΗΠΑ), απειλείται από τους ίδιους του γονείς της, λόγω της «αποστασίας» της από το Ισλάμ.


Η Fathima Rifqa Bary κόρη του Mohamed και της Aysha Bary, οι οποίοι είναι μουσουλμάνοι μετανάστες από την Sri Lanka, έφυγε από το σπίτι της στο Columbus του Ohio, ισχυριζόμενη ότι φοβάται ότι οι μουσουλμάνοι γονείς της μπορεί να την σκοτώσουν επειδή ασπάστηκε τον χριστιανισμό.


Οι γονείς της Rifqa, όπως λέει ο δικηγόρος της John Stemberger, είναι μέλη του Noor Islamic Cultural Center (NICC), που είναι ένα τζαμί στο Columbus του Ohio, όπου ο ηγέτης του, ιμάμης Hany Saqr, είναι ένας από τα ηγετικά μέλη των «Μουσουλμάνων Αδελφών» (Muslim Brotherhood) στις ΗΠΑ και σχετίζεται με τον Αιγύπτιο Salah Sultan, (φωτο) ο οποίος θεωρείται τρομοκράτης για την αμερικάνικη κυβέρνηση.


Σε επίσημη ανακοίνωσή του το NICC αρνείται ότι έχει σχέση με την οικογένεια της Rifqa, παρά μόνο ότι η Rifqa παραβρέθηκε στο «κατηχητικό» του τζαμιού για τρεις φορές το 2007.


Η Rifqa το έσκασε από το σπίτι της τον Ιούλιο του 2009 και κατέφυγε στο σπίτι ενός χριστιανού πάστορα στην Florida, του οποίου την γυναίκα είχε γνωρίσει στο Facebook.

Έμεινε στον Rev. Blake Lorenz και την σύζυγό του Beverly Lorenz για τρεις εβδομάδες, πριν η οικογένεια Lorenz απευθυνθεί στις αρχές.


Η Rifqa βγήκε στην τηλεόραση και δήλωσε ότι ο πατέρας της την απείλησε ότι θα την σκοτώσει ή θα την στείλει πίσω στην Σρι Λάνκα, και περιέγραψε τον εαυτό της σαν θύμα «εγκλήματος τιμής».


"Εάν έμενα στο Ohio, δεν θα ήμουν ζωντανή", είπε.

"Για 150 γενιές στην οικογένειά μας δεν υπάρχει κανένας που να έχει γνωρίσει τον Ιησού Χριστό. Εγώ είμαι η πρώτη — φανταστείτε τι τιμή είναι να με σκοτώσει κάποιος".

"Είναι μεγάλη τιμή αυτό, γιατί εάν αγαπάνε τον Αλλάχ περισσότερο από εμένα, αυτό πρέπει να πάνε. Αυτό λέει το Κοράνι", είπε σε συνέντευξή της σε βίντεο που υπάρχει στο YouTube. "Το αίμα μου είναι πλέον μολυσμένο, σύμφωνα με τις πεποιθήσεις των μουσουλμάνων. Αγωνίζομαι για την ζωή μου, μπορείτε να το καταλάβετε;" πρόσθεσε κλαίγοντας.


Από την πλευρά τους οι γονείς της αρνούνται ότι την απείλησαν ή της έκαναν κακό και δήλωσαν ότι την θέλουν πίσω ακόμα κι αν έγινε χριστιανή.


Δύο ανεξάρτητες έρευνες, από το Ohio και την Florida, κατέληξαν ότι δεν υπάρχει κάποια ένδειξη ότι απειλείται η ζωή της Rifqa.


Στις 27 Οκτωβρίου 2009 η Rifqa επέστρεψε στο Ohio και προσωρινά είναι υπό επιμέλεια από το Υπηρεσία Παιδιών τα Επαρχίας Franklin και βρίσκεται σε κάποια ανάδοχη οικογένεια.


Στις 22 Δεκεμβρίου 2009 πρόκειται να περάσει από δικαστική ακρόαση και ήδη έχει προγραμματισθεί συγκέντρωση υποστήριξής της από χριστιανούς, μεταξύ των οποίων θα βρίσκονται και πρώην μουσουλμάνοι, οι οποίοι δεν θεωρούν υπερβολκούς τους φόβους της.


Πηγές: Wikipedia & FoxNews





1 σχόλιο:

Expaganus είπε...

Να δώσει ο Θεός η Ρίφκα (Ρεβέκκα) Μπάρυ να μείνει ασφαλής από τα εκδικητικά σχέδια μουσουλμάνων, όποιοι κι αν είναι αυτοί.