Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Παρασκευή 21 Μαΐου 2010

Η Πορτογαλία νομιμοποιεί τον γάμο μεταξύ ομοφυλόφιλων


Ο Πορτογάλος πρόεδρος Anibal Cavaco Silva ενέκρινε το νόμο που επιτρέπει τους γάμους μεταξύ ομοφυλοφίλων, καθιστώντας έτσι την Πορτογαλία την έκτη χώρα στην Ευρώπη που επιτρέπει τις ‘πολιτικές ενώσεις’ μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου.


Ο Silva, που είναι πιστός Ρωμαιοκαθολικός και ανήκει στο κεντροδεξιό κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Πορτογαλίας, δήλωσε ότι έχει θέσει «τις προσωπικές του πεποιθήσεις» κατά μέρος αποφασίζοντας να εγκρίνει το νόμο.


Όπως ανέφερε, εάν ασκούσε βέτο στο νομοσχέδιο, το μέτρο θα επέστρεφε στο κοινοβούλιο. «Πιστεύω πως αυτό απλά θα συνέβαλε στην άσκοπη συνέχιση αυτής της συζήτησης, που θα αποσπούσε την προσοχή μας από τα σοβαρά (οικονομικά) προβλήματα της χώρας» είπε ο Σίλβα.


Ο νόμος, που εγκρίθηκε το Φεβρουάριο από την κεντροαριστερά, που έχει την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο, (τα κόμματα της Δεξιάς είχαν ταχθεί εναντίον ζητώντας δημοψήφισμα), καταργεί την αναφορά στη νομοθεσία της Πορτογαλίας σχετικά με το γάμο ότι αυτός αποτελεί ένωση μεταξύ δύο προσώπων διαφορετικού φύλου.


Ωστόσο, ο νέος νόμος αναφέρει ρητά ότι τα παντρεμένα ζευγάρια των ομοφυλόφιλων δεν έχουν το δικαίωμα να υιοθετούν παιδιά.


Ο Πάπας Βενέδικτος XVI επέκρινε τους γάμους των ομοφυλοφίλων και τις αμβλώσεις ως «ύπουλες και επικίνδυνες απειλές για το κοινό καλό» κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην Πορτογαλία την περασμένη εβδομάδα.


Η Πορτογαλία ακολουθεί το Βέλγιο, την Ολλανδία, την Ισπανία, τη Σουηδία και τη Νορβηγία που έχουν επιτρέψει τους γάμους μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου.


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: