Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Σάββατο 3 Ιουλίου 2010

Η τηλεόραση είναι πολύ χρήσιμη (όταν είναι σπασμένη)



Οι σπασμένες τηλεοράσεις κάνουν ωραιότατα κολιέ!

(Όχι όμως αυτές με τις επίπεδες οθόνες...)


Της Adams Sheila (της ομάδας ‘White Dot’*)


Θα πρέπει να έχετε ένα κρυφό έστω σεβασμό για τους Ταλιμπάν. Αυτοί δεν ασχολούνται με αφίσες, εκδηλώσεις κλπ κατά της τηλεόρασης.


Μόλις ανέλαβαν την εξουσία, έθεσαν εκτός νόμου την τηλεόραση και φήμες λένε ότι εκτελέσανε έναν δημοσίως μόνο για να το κάνουν σαφές.


Άφησαν χιλιάδες παλιές τηλεοράσεις να σαπίζουν στις χωματερές σκουπιδιών στο Afghanastan. Και ενώ η ομάδα White Dot δεν θα μπορούσε ποτέ να συνεργήσει σε ένα τόσο βάναυσο περιορισμό των πολιτικών ελευθεριών, μπορούμε μόνο να εκφράσουμε τη λύπη μας για το ότι οι δυτικές κυβερνήσεις δεν δείχνουν τέτοιες πολιτικές, αλλά και ακόμη και αν το έκαναν, οι τηλεοράσεις σήμερα είναι όλες με επίπεδες οθόνες, και καμία από αυτές δεν θα έκανε τόσο ικανοποιητικό θόρυβο, την ώρα που θα έπεφταν μέσα σε χιλιάδες κάδους απορριμμάτων.


Πόσο τυχεροί άρα είμαστε, να επωφεληθούμε από τον υπερβολικό ‘πολιτιστικό’ ζήλο των Αφγανών. Στο Sussex της Μ. Βρετανίας, ο κοσμηματοπώλης Alexis Dove προμηθεύεται κατά αποκλειστικότητα από το Αφγανιστάν και το Πακιστάν ανακυκλωμένο γυαλί τηλεόρασης και το χρησιμοποιεί για να φτιάξει περιδέραια και βραχιόλια!


Τα σφαιρίδια αυτά είναι εκπληκτικά όμορφα, με αυτή την παράξενη γκρίζα λάμψη της σπασμένης τηλεόρασης. Και είναι και συλλεκτικά κομμάτια. Οι Ταλιμπάν είναι εκτός εξουσίας και, ακόμη και αν επανέλθουν, θα πρέπει να κάψουν τις οθόνες πλάσματος. Αυτοί είναι οι πρώτοι ημιπολύτιμοι λίθοι της μετά – tv εποχής!


Μπορείτε να δείτε αυτούς τους θησαυρούς στην ιστοσελίδα: www.alexisdove.com.


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή


* Η ‘White Dot’ (άσπρη κουκίδα) είναι μία ομάδα που μάχεται κατά της τηλεόρασης, με έδρα την Μ. Βρετανία. Ενθαρρύνει τους ανθρώπους να πάψουν να βλέπουν τηλεόραση, ενώ έχουν βγάλει την συσκευή TV-B-Gone’ (δηλ. ‘τηλεόραση εξαφανίσου’) με την οποία μπορείς να κλείσεις όποια τηλεόραση θέλεις σε καφετέριες και παμπ. Διοργανώνουν επίσης τα λεγόμενα ‘zocalo’ (μεξικάνικος όρος που σημαίνει πλατεία), που είναι εκδηλώσεις, όπου προσκαλούνται οι άνθρωποι να κλείσουν τις τηλεοράσεις τους, να βγουν έξω και να μιλήσουν με τους γείτονές τους.


4 σχόλια:

Μανος είπε...

Αν καταλάβει ο άνθρωπος τι προβάλεται μέσα απο το κουτί της t.v αλλά και απο άλλα μέσα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης τότε απο μόνος του αρχίζει να τα απεχθάνεται και να μην τα αναζητάει πια. Για να γίνει αυτό χρειάζεται η επιστροφή και η πίστη στο Χριστό και τα υπόλοιπα γίνοντε απο μόνα τους! :)

~ Fotini Theoharidi ~ είπε...

Πολύ ωραία ανάρτηση :)

Ανώνυμος είπε...

Η κυβέρνηση των ανδρεικέλων του Γιωργάκη Παπανδρέου διαπράττει ένα συνεχές έγκλημα για το οποίο θα μιλήσουν οι ιστορικοί του μέλλοντος και σίγουρα θα το καταγράψουν με μαύρα γράμματα. Η επίθεση κατά των Ελλήνων εργαζομένων και συνταξιούχων δεν έχει προηγούμενο και η έκτασή της και ποιότητά της φανερώνει το μίσος του Παπανδρέου για τους Έλληνες εργαζόμενους και συνταξιούχους, μίσος για κάθε τι Ελληνικό, την γλώσσα, την παιδεία, τον πολιτισμό. Οι βουλευτές της κυβέρνησης πειθήνια όργανα ψηφίζουν ότι τους επιβάλλει ο αρχηγός, κάθε ακρότητα και κάθε διαστροφή, αδιαφορώντας για την καταστροφή που προκαλούν και σκεπτόμενοι μόνο την καρέκλα τους. Πρόκειται για κυβέρνηση διεστραμμένων που δεν επιδέχεται πολιτική κριτική, για ανάλγητους ανθρώπους που μόνο με ψυχοπαθολογικά κριτήρια μπορεί κανείς να προσεγγίσει. Δυστυχώς οι εργαζόμενοι για διάφορους λόγους προβάλλουν ελάχιστη αντίσταση και αυτό ενθαρρύνει και αποθρασύνει τους εκτελεστές του. Όταν κάποια μέρα οι εργαζόμενοι ξυπνήσουν μέσα στην κόλαση, όταν το μέλλον των παιδιών τους θα έχει καταστραφεί ολοκληρωτικά θα είναι πού αργά!

ΑΡΧΑΙΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ είπε...

Οι τηλεοράσεις και οι φτηνιαροχαζοφυλλάδες 'μπορούν να επιτελέσουν και να έχουν διάφορες λειτουργίες:η τηλεόραση 'μπορεί να χρησιμεύση και να χρησιμοποιηθή 'στην κατασκευή περιδέραιων και ενωτίων και οι εφημεριδούλες σε στέρεο έδαφος για τον καθαρισμό 'ψαριών,αβγών,πατατών,μήλων,αχλαδιών ή και άλλων καρπών και λαχανικών της λα'ι'κής αγοράς της γειτονιάς!