Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010

Άρνηση της Ρωσικής κυβέρνησης στο ομοφυλοφιλικό κίνημα


Η ρωσική κυβέρνηση αρνήθηκε να δώσει άδεια στο ομοφυλοφιλικό κίνημα για να εγγραφεί ως επίσημο λόμπυ, επειδή ο σκοπός του θα ανέτρεπε τον ορισμό που δίνει η χώρα για τον γάμο, αναφέρει το πρακτορείο Interfax.


Το ρωσικό Υπουργείο Δικαιοσύνης απέρριψε το αίτημα του ομοφυλόφιλου ακτιβιστή Nikolay Alexeyev, επειδή τα ιδρυτικά έγγραφα της οργάνωσής του δείχνουν την πρόθεση της οργάνωσης για την ανατροπή του μέχρι τώρα θεσμοθετημένου ορισμού του γάμου στη Ρωσία, όπου ορίζεται ως η ένωση μεταξύ ενός άνδρα και μιας γυναίκας.


Το δικαστήριο της Μόσχας επικύρωσε την άρνηση του Αρχηγού Διοίκησης του Υπουργείου Δικαιοσύνης.


Μία Ορθόδοξη Χριστιανική Οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων υποστήριξε την απόφαση του Αρχηγού Διοίκησης να αρνηθεί στο ομοφυλοφιλικό κίνημα την άδεια.


Ο Roman Silantyev του Κέντρου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Παγκόσμιου Συμβουλίου του Ρωσικού Λαού (Human Rights Center of the World Russian People's Council ή WRPC) είπε στο Interfax ότι η ομάδα του εκφράζει την επιδοκιμασία του αποτελέσματος, καθώς έχουν μεγάλη ανησυχία για την «συνεχιζόμενη προσπάθεια που γίνεται να καταστραφεί η έννοια της παραδοσιακής οικογένειας."

-- ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ο Roman Silantyev (φωτο) είναι κοινωνιολόγος και ειδικός σε θέματα Ισλάμ και ανήκει στο προσωπικό του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας. Το Παγκόσμιο Συμβούλιο του Ρωσικού Λαού (Всемирный Русский Народный Собор) ιδρύθηκε το 1993 και έχει ως κεφαλή τον Πατριάρχη Μόσχας και πάσης Ρωσίας (νυν Κύριλλο).


«Η εμπειρία της Δύσης δείχνει ότι οι γκέι και οι λεσβίες ζητούν όχι μόνο με ίσα δικαιώματα με τους υποστηρικτές του παραδοσιακού τρόπου ζωής, αλλά προσπαθούν να επιβάλουν τις ιδέες τους σε αυτούς και να απαγορεύσουν κάθε κριτική των πεποιθήσεών τους», σημείωσε.


Ο Silantyev αποκάλεσε «πραγματική αποκάλυψη» ότι το Δικαστήριο ενέκρινε την απόφαση, την ίδια ώρα που έχει ξεσπάσει αντιπαράθεση στις ΗΠΑ σχετικά με την Jennifer Keeton, φοιτήτρια του Πανεπιστημίου Augusta της Γεωργίας, της οποίας της δόθηκε εντολή να υποβληθεί σε «κατάρτιση πολυμορφίας και ευαισθησίας» και να μην εκφράζει τις χριστιανικές της πεποιθήσεις στο θέμα του γάμου, αλλιώς θα χάσει την ευκαιρία να κερδίσει το πτυχίο της.


Ο Silantyev είπε στο Interfax ότι η θέση που πήραν οι ρωσικές Αρχές προλαμβάνουν να εμφανιστούν στη Ρωσία γεγονότα τύπου Keeton", όταν σεξουαλικά διεστραμμένοι κάνουν διακρίσεις κατά πιστών. "


Η απόφαση αυτή έρχεται επίσης τη στιγμή που Ρώσοι αξιωματούχοι στο υπουργείο Παιδείας έκριναν ότι μόνο ετερόφυλα παντρεμένα ζευγάρια θα μπορούν να είναι επιλέξιμα για την υιοθέτηση ορφανών παιδιών.


Ο Alexeyev (φωτο) θα προσφύγει, πιθανόν, κατά της απόφασης του ρωσικού Δικαστηρίου, στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ). Ο Alexeyev είναι ο ιδρυτής του ‘Gay Russia και διοργανωτής του ‘Moscow Gay Pride’ – του οποίου απορρίφθηκε η άδεια από τον Δήμαρχο της Μόσχας Yury Luzhkov για τον λόγο ότι οι παρελάσεις αυτές προσβάλλουν την «ηθικά υγιή κοινωνία της Ρωσίας» και ότι είναι «σατανικές».


Η κυβέρνηση της Μόσχας προσπάθησε να καταπολεμήσει τις παρελάσεις του "Gay Pride", με συλλήψεις και με επιβολή προστίμων στους ομοφυλόφιλους που θα παρέλαυναν κατά παράβαση του νόμου. Οι παρελάσεις αυτές, σε όλο τον κόσμο, κατά κανόνα, χαρακτηρίζονται ως ανοικτές εκδηλώσεις που επικρατεί το γυμνό, οι χυδαίες χειρονομίες και κοστούμια, ακόμη και δημόσιες σεξουαλικές περιπτύξεις μεταξύ των συμμετεχόντων.


Οι εικόνες αυτές βέβαια συχνά αποκρύβονται από το κοινό, μέσω των μέσων μαζικής ενημέρωσης, παρόλα αυτά, σε ένα τηλεοπτικό σταθμό στην Ισπανία που μετέδωσε τέτοιες εικόνες στο κοινό, του επιβλήθηκε πρόστιμο από την σοσιαλιστική κυβέρνηση της Ισπανίας, με τον ισχυρισμό ότι προωθούσαν το "μίσος."


Ο Alexeyev σκέφτεται επίσης να μηνύσει τον δήμαρχο Luzhov στο ΕΣΔΑ.


Ο ηγέτης του ομοφυλοφιλικού κινήματος της Μόσχας υποστηρίζει επίσης την προσφυγή στο ΕΣΔΑ που έκανε ένα ζευγάρι λεσβιών στις οποίες αρνήθηκε η χορήγηση πιστοποιητικού γάμου στην πρωτεύουσα, τον Ιούλιο. Παρόλα αυτά, δεδομένου του ιστορικού της Ρωσίας που δεν συμμορφώνεται στις αποφάσεις του ΕΣΔΑ, είναι μάλλον απίθανο ότι το Δικαστήριο του Στρασβούργου θα καταφέρει να πιέσει την Ρωσία για μία νομική επανάσταση στον θέμα του γάμου.


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή


Δεν υπάρχουν σχόλια: