Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

Εκπομπή για τον φράκτη στον Έβρο


Σύμφωνα με εκτιμήσεις αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ., από τον Έβρο καθημερινά εισέρχονται στη χώρα μας 200- 250 λαθρομετανάστες. Βάσει στοιχείων των διωκτικών αρχών ο Έβρος αποτελεί πλέον τη «δημοφιλέστερη» είσοδο στην Ελλάδα.

Την περιοχή της Νέας Βύσσας Εβρου θα καλύψει κυρίως ο φράκτης με σίδερα και συρματοπλέγματα που ετοιμάζει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για την αντιμετώπιση του κύματος παράνομων μεταναστών που εισέρχονται στην Ελλάδα από τα ελληνοτουρκικά σύνορα. Σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, στο συγκεκριμένο σημείο όπου βρίσκονται τα χερσαία σύνορά μας με την Τουρκία, μήκους 12,5 χιλιομέτρων, υπάρχουν μεγάλες εκτάσεις με χωράφια και έτσι δεκάδες λαθρομετανάστες περνούν σχεδόν καθημερινά στην Ελλάδα χωρίς τη συνδρομή διακινητών.

Ο φράκτης δεν θα έχει ηλεκτροφόρα σύρματα, όπως συμβαίνει στα σύνορα ΗΠΑ- Μεξικού, και θα υπάρχουν θερμικές κάμερες αλλά και αισθητήρες που θα ανιχνεύουν κινήσεις ανθρώπων και θα στέλνουν σήμα σε κέντρο επιχειρήσεων που θα δημιουργηθεί στην περιοχή. Ανάλογος φράκτης χωρίζει και τα σύνορα Ισραήλ- Αιγύπτου. Αποτελεσματικότερος έχει αποδειχθεί ο φράκτης στην αφρικανική άκρη της ισπανικής μεθορίου, στη Θέουτα, αλλά εκεί μαζί με τα μέτρα αποτροπής λειτουργεί στην πράξη και η διακρατική συμφωνία συνεργασίας μεταξύ Ισπανίας και Μαρόκου.

Μάλιστα το πρώτο 9μηνο του 2010 σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα πέρυσι παρατηρήθηκε αύξηση στον αριθμό των συλληφθέντων μη νόμιμων μεταναστών κατά 371,94%. Όπως αναφέρουν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. ένας από τους λόγους που πλέον οι διακινητές ανθρώπων επιλέγουν τα χερσαία ελληνοτουρκικά σύνορα είναι ότι πλέον έχουν καθαριστεί τα ναρκοπέδια στην ελληνική πλευρά, ενώ επίσης το «πέρασμα» αυτό είναι πια φθηνότερο από ό,τι η διέλευση μέσω Αιγαίου.



7 Ιανουαρίου 2010 - "Εκπομπή Αξίζει να το ζεις"

Νο 1

Νο 2

Από: http://www.youtube.com/user/Evonymos

Δεν υπάρχουν σχόλια: