Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Southern by the Grace of God


8 Φεβρουαρίου 1861*


Johnny Rebel – The South Shall Rise Again


Charlie Daniels - South's Gonna Do It Again


Hank Williams Jr. - The South's Gonna Rattle Again


Jack Barlow - Son Of The South


Waylon Jennings – Southern Pride


Rebel Son - Bury Me In Southern Ground


Rhett Akins - Down South


Alabama - Song Of The South


Allman Brothers Band - Southbound


* 8 Φεβρουαρίου 1861: Συγκροτούνται οι Συνομόσπονδες Πολιτείες της Αμερικής (ή Συνομοσπονδία). Εκπρόσωποι από επτά Πολιτείες διαμορφώνουν τις Confederate States of America (C.S.A.), επιλέγοντας ως πρόεδρο τον Τζέφερσον Ντέιβις. Καθώς πλησιάζει η ως άνω ημερομηνία, ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ λόγω dixxieπάθειας βαρυτάτης μορφής, θα έχει σειρά επετειακών αναρτήσεων. Υπομονή.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Συγγνώμη ρε φίλε, αλλά εσένα πώς θα σου φαινόταν αν ήθελε να ανεξαρτητοποιηθεί η Πελοπόννησος;

SkyWatcher είπε...

Η σχέση μεταξύ Ελλάδας και Ηνωμένων ΠΟΛΙΤΕΙΩΝ Αμερικής είναι χαώδης.
Το ελληνικό έθνος δεν αποτελεί ένωση πολιτών χωρίς εθνική αυτοσυνειδησία, αλλά μία «κοινότητα παρελθόντος και παρόντος» που η συγκρότησή του στηρίχθηκε στην κοινή καταγωγή και κυρίως στην κοινή πολιτισμική ταυτότητα: κοινή γλώσσα, κοινή θρησκεία, κοινά ήθη και έθιμα, κοινοί αγώνες.
Υπό αυτήν την έννοια, δεν υπήρξε ποτέ «αμερικάνικο έθνος», και τέλος πάντων δεν μπορεί να γίνει καμία σύγκριση με την ιστορική (πολιτισμική – γλωσσική) συνέχεια και εθνική συνείδηση του έθνους (ή γένους) των Ελλήνων με οποιοδήποτε σχετικά πρόσφατο «έθνος» που στην ουσία είναι ένα πολυφυλετικό κρατικό μόρφωμα.
Στην Αμερική κατέφθασαν - και έκτοτε διαμένουν - άποικοι που μετανάστευσαν από κάθε, σχεδόν, χώρα της Ευρώπης (κυρίως Αγγλία, Σκωτία, Ιρλανδία, Γερμανία και Ολλανδία) και αφού ‘καθάρισαν’ το τοπίο από τους ‘ιθαγενείς’ και στην συνέχεια έδιωξαν τους Άγγλους, έστησαν τις δικές τους ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ με τους δικούς τους νόμους. Το ίδιο το Σύνταγμα των Ηνωμένων Πολιτειών – που ισχύει μέχρι σήμερα -αποτέλεσε ένα συνδετικό κρίκο μεταξύ των Πολιτειών, οι οποίες θα μπορούσαν - βάσει του Συντάγματος - να αποσχιστούν οποιαδήποτε στιγμή χωρίς διαβούλευση. ‘Τυπικά’ μέχρι σήμερα κάθε Πολιτεία παραμένει να έχει το δικαίωμα να αποσχιστεί. Στο Κογκρέσο μέχρι λίγο πριν ξεσπάσει ο «εμφύλιος» - που στην ουσία ήταν πόλεμος απελευθερωτικός του Νότου από την τυραννία του αδηφάγου, βιομηχανικού Βορρά – υπήρχε ίσος αριθμός εκπροσώπων του Νότου και του Βορρά. Το δε χάσμα Βορρά και Νότου ήταν τεράστιο και η απέχθεια του ενός προς τον άλλον βαθιά. Η συνέχεια επί της οθόνης…

Ανώνυμος είπε...

Πω,πω κόλλημα!

Ανώνυμος είπε...

Ιστορικά γεγονότα. Αδιάσειστα και αναμφισβήτητα...