Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Οι Τούρκοι θεωρούν ως κύριους εχθρούς τους τις ΗΠΑ (42%) και το Ισραήλ (23%), σύμφωνα με δημοσκόπηση. Μόνο το 4% θεωρεί την Ελλάδα εχθρό


Συνολικά 2.000 Τούρκοι συμμετείχαν στη δημοσκόπηση, που πραγματοποιήθηκε από Κέντρο Στρατηγικών και Κοινωνικών Ερευνών MetroPOLL, (MetroPOLL Strategic and Social Research Center), που έχει έδρα την Άγκυρα.

Τα αποτελέσματα δημοσιεύθηκαν στις 28 του Φεβρουαρίου του 2011, σύμφωνα με αναφορά του Κέντρου Ερευνών IRIB.

Το 42% των ερωτηθέντων βλέπει τις Ηνωμένες Πολιτείες ως τον υπ 'αριθμόν ένα εχθρό της Τουρκίας, και το 23% από αυτούς ξεχώρισε το Ισραήλ ως τον κύριο εχθρό της χώρας.

Το 6% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι η Ελλάδα ως τον κύριο εχθρό της χώρας τους. Το 4% ξεχώρισε το Κουρδιστάν του Ιράκ, καθώς και ένα μικροσκοπικό 3% διάλεξε την Αρμενία.

Το 8% των ερωτηθέντων επέλεξε άλλες χώρες ως υπ 'αριθμόν ένα εχθρό της Τουρκίας, ενώ το 14% δεν είχε καμία γνώμη για το ποιος είναι ο χειρότερος εχθρός της χώρας τους.

Ο τουρκικός λαός θεωρεί το Κουρδιστάν στο Ιράκ ως απειλή, επειδή μπορεί να αποτελέσει προηγούμενο για τους Κούρδους της Τουρκίας, αναφέρει το ερευνητικό κέντρο.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή: PRESS TV

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μαλλον γνωριζουν οτι δεν εχουμε τη δυναμη να παρουμε πισω τα εδαφη μας.
Γιατι σιγουρα αντιλαμβανονται οτι αν ειχαμε τη δυναμη δε θα αφηναμε τουρκικο ρουθουνι.
Παντως καλως φοβουνται τις ΗΠΑ.Οταν αποφασισουν οτι πρεπει να υπαρξει Κουρδισταν τοτε θα εχουν μεγαλο προβλημα.