Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

"Τι θα έκανες αν αντάρτες επιτίθονταν σε αμερικάνικες πόλεις;" ρωτάει ο Καντάφι τον Ομπάμα


Ο Μουαμάρ Καντάφι, λέει ότι το ψήφισμα του ΟΗΕ που επιτρέπει την διεθνή στρατιωτική επέμβαση στη Λιβύη είναι "άκυρο".

Ο ηγέτης της Λιβύης λέει ότι έστειλε ένα μήνυμα στον Πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα στο οποίο υπερασπίζεται την απόφασή του να επιτεθεί ενατίον πόλεων που τις έχουν καταλάβει αντάρτες: "Αν τους έβλεπες να καταλαμβάνουν αμερικάνικες πόλεις με τη δύναμη των όπλων, πες μου τι θα έκανες;"

Η δήλωση ήρθε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο σε συνέντευξη Τύπου στην Τρίπολη.

Ο Καντάφι απέστειλε επίσης επιστολή προς τους ηγέτες της Γαλλίας και της Βρετανίας καθώς και στον Γενικός Γραμματέα του ΟΗΕ, λέγοντας ότι το ψήφισμα παραβιάζει τον Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και να λέγοντας ότι θα «μετανιώσουν» για οποιαδήποτε παρέμβαση.

«Η Λιβύη δεν είναι για σας, η Λιβύη είναι για τους Λίβυους», είπε.

Στο μεταξύ ο αμερικάνικος λαός φαίνεται ότι δεν πείσθηκε για την αναγκαιότητα της επίθεση στην Λιβύη

Τα ευρήματα από τις δημοσκοπήσεις είναι εντυπωσιακά : Ένα μεγάλο κομμάτι τα τρία τέταρτα των Αμερικανών – το 74%- λέει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα πρέπει "να αφήσουν σε άλλους" το επιχείρημα της επίλυσης της κατάστασης στη Λιβύη, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση από το CNN / Opinion Research Corporation που πραγματοποιήθηκε τη τελευταία εβδομάδα.

Ομοίως, μια δημοσκόπηση από το Pew Research Center που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα βρήκε ότι το 65 τοις εκατό των ερωτηθέντων πιστεύουν ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν την ευθύνη να κάνουν κάτι για τις μάχες στη Λιβύη, σε σύγκριση με το 27 τοις εκατό που απάντησε ότι πρέπει να κάνει.

Πιο ανησυχητικό για την κυβέρνηση των ΗΠΑ είναι ότι πάνω από τα τρία τέταρτα των ερωτηθέντων στη δημοσκόπηση Pew (77 τοις εκατό) δήλωσε ότι αντιτίθενται στο βομβαρδισμό της αεράμυνας της Λιβύης από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ομοίως, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Fox News που διεξήχθη από 14 με 16 Μαρτίου, περίπου τα δύο τρίτα των εγγεγραμμένων Αμερικανών ψηφοφόρων - 65 τοις εκατό – είναι «αντίθετοι στο να εμπλακεί ο στρατός των ΗΠΑ στην κατάσταση στη Λιβύη», σε σύγκριση με μόλις 25 τοις εκατό που είναι υπέρ.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγές: ΕΔΩ και ΕΔΩ

1 σχόλιο:

Theoprovlitos είπε...

Παιδια η κατασταση ειναι πολυ δυσκολη.

Οπως γραφω εδω ο εκδημοκρατισμος της Λιβυης εγινε για τα συν φεροντα των συγκεκριμενων πετρελαϊκων εταιριων της Γαλλιας και της Αγγλιας τις οποίες οι Εβραιοι αρχηγοι των κρατων τους ιδιωτικοποίησαν.

http://theoprovlitos.blogspot.com/2011/03/blog-post_6505.html

Η εμπλοκη της ελλαδας οφειλεται στα συμφεροντα της οικογενειας Vardi-νογιαννη στην οποια η προδοτικη ελληνικη κυβερνηση παρεχωρησε τα διακιωματα της για γαιωτρήσεις στην Αιγυπτο

http://theoprovlitos.blogspot.com/2011/01/mega-o-papandreou.html

Αυτο που δεν ειχα ανακαλυψει μεχρι προσφατα ειναι οτι υπαρχουν κοινα συμφεροντα της Vegas Oil του Βαρδινογιαννη με την Suez / International Power των εντολέων του Cameron και Sarkozy

ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ. Ως θυγατρικη του Βαρδινογιαννη, αμφιβολου εθνικης ταυτοτητας καθοτι το όνομα Vardi ενω δεν υπαρχει στην Ελληνικη γλωσσα ως Αρχαιολεληνικο, Χριστιανικό ή Αρβανιτικο είναι δημοφιλές στους ομοεθνεις του Σαρκοζι και του Καμερον