Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

ΗΠΑ: Οι Νότιοι Βαπτιστές ξεπουλιούνται για τη μετανάστευση


Από το Southern Nationalist Network / μετ. ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

Με δεκάδες εκατομμύρια μετανάστες από χώρες του Τρίτου Κόσμιου να ζουν ήδη στις ΗΠΑ και να εκτοπίζουν τους νοτίους και άλλες παραδοσιακές κουλτούρες ανθρώπων από την πατρίδα τους, οι Νότιοι Βαπιστές πήραν θέση εναντίον του λαού τους και υπέρ του να καταστούν νόμιμοι πολίτες τα εκατομμύρια των ξένων. Αυτός είναι ένας δρόμος αυτοκτονίας, ένα μονοπάτι που οι παραδοσιακοί Νότιοι απορρίπτουν.

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία γι’ αυτό – μας πούλησαν.

Σχ. ΚΟ: Οι Νότιοι Βαπτιστές (Southern Baptist Convention SBC) είναι το μεγαλύτερο Προτεσταντικό δόγμα στις ΗΠΑ με πάνω από 16 εκατομμύρια μέλη και η δεύτερη μεγαλύτερη χριστιανική κοινότητα, μετά την Καθολική Εκκλησία. Στον χάρτη των ΗΠΑ κάτω, με κόκκινο. Η λέξη ‘Νότιοι’ προέρχεται από το ότι ιδρύθηκε στις Πολιτείες του Νότου. Οι πρώην πρόεδροι των ΗΠΑ Jimmy Carter και Bill Clinton, καθώς και ο Al Gore υπήρξαν μέλη των Νοτίων Βαπτιστών για κάποιο διάστημα, αλλά μετά αποχώρησαν.

Το μεγαλύτερο προτεσταντικό δόγμα του έθνους (sic), οι Νότιοι Βαπτιστές, ενέκριναν ένα ψήφισμα που θα υποστηρίζει τον δρόμο για το νομικό καθεστώς των παράνομων μεταναστών, στην ετήσια συνεδρίασή τους, στο Φοίνιξ της Αριζόνα.

Το ψήφισμα καλεί την κυβέρνηση να κάνει την ασφάλεια των συνόρων προτεραιότητα και να κρατήσει τις επιχειρήσεις υπόλογες για τις προσλήψεις τους. Ζητάει επίσης από κυβερνητικούς αξιωματούχους να υποστηρίξουν "μια δίκαιη και συμπονετική διαδρομή προς το νομικό καθεστώς, με κατάλληλα μέτρα περί επιστροφής, για όσους παράνομους μετανάστες ζουν ήδη στη χώρα μας". Το όραμα για μια πορεία προς το νομικό καθεστώς αντικατοπτρίζει αυτό που ο Πρόεδρος Μπαράκ Χουσείν Ομπάμα έχει προσφέρει, καθώς παρότρυνε την υποστήριξη για τη μεταρρύθμιση της μετανάστευσης.

«Νομίζω ότι οι Νότιοι Βαπτιστές καταλαβαίνουμε ότι είναι όχι μόνο πολιτικά βιώσιμο το να στείλετε, κατ’ εκτίμηση, 12 έως 15.000.000 παράνομους μετανάστες πίσω από όπου ήλθαν», δήλωσε ο αιδεσιμότατος Paul Jimenez, πρόεδρος της επιτροπής ψηφισμάτων του SBC, στο Associated Press. «Δεν είναι ούτε ανθρώπινο».

Εδώ το πλήρες άρθρο

Τι συνέβη στους Νότιους Βαπτιστές; Η εκκλησία δεν είναι άτρωτη από τις τάσεις στην κοινωνία μας. Εδώ είναι μερικά διορατικά σχόλια σχετικά με την πρόσφατη κατεύθυνση της εκκλησίας των Νοτίων Βαπτιστών, η οποία καθιστά σαφές ότι οι παραδοσιακοί Νότιοι στην εκκλησία βρίσκονται αντιμέτωποι όχι μόνο με μια αριστερή τάση, αλλά και με τη θλιβερή πραγματικότητα των μαζικών δημογραφικών αλλαγών - τάσεις που θα πρέπει να αντιστραφούν προκειμένου οι άνθρωποι του Νότου και ο πολιτισμός τους να επιβιώσουν:

Τρεις σημαντικοί παράγοντες που εκτροχίασαν τους Νότιους Βαπτιστές.

Πρώτον, το ποσοστό γεννήσεων μεταξύ των λευκών Αμερικανών έπεσε. Αυτό ήταν ένα πρόβλημα επειδή οι περισσότεροι Νότιοι Βαπτιστές είναι λευκοί και επειδή βρέθηκαν οι περισσότεροι από τους προσήλυτούς τους μεταξύ των παιδιών τους. ...

Δεύτερον, οι Αμερικανοί μετακινήθηκαν από τις αγροτικές περιοχές στις πόλεις και τα προάστια. Αυτό είναι ένα πρόβλημα, διότι σχεδόν το ήμισυ των εκκλησιών των Νοτίων Βαπτιστών βρίσκονται σε αγροτικές περιοχές. Και οι Βαπτιστές, μέχρι πρόσφατα, διατηρούσαν λίγες νέες αστικές εκκλησίες. Μεγάλες διαφωνίες υπάρχουν με μερικούς που θεωρούν ότι η μείωση των μελών και των βαπτίσεων είναι ένα πνευματικό πρόβλημα.

Ο τρίτος παράγοντας; Νέες εκκλησίες που δεν λειτουργούν σαν εκκλησίες Νοτίων Βαπτιστών. Οι εκκλησίες άλλαξαν τις χορωδίες τους για rock μπάντες, συναντιόνται σε μη παραδοσιακά σημεία, και οι ιεροκήρυκες ντύνονται με casual ρούχα και κάνουν νευρικά κηρύγματα. Και πολλές νέες εκκλησίες έχουν αφαιρέσει το "Βαπτιστές" από το όνομά τους καθώς η θρησκευτική πίστη έχει πέσει....

Υπάρχουν ενδείξεις ότι οι Νότιοι Βαπτιστές μπορούν να είναι σε θέση να αντιστρέψουν την παρακμή τους. Από το 1998 έως το 2007, ο αριθμός των εθνοτικών μειονοτήτων στην πίστη διπλασιάστηκε, σε 8 τοις εκατό.

Με άλλα λόγια, είχαν επιτυχία - αλλά όχι αρκετή. Οι Νότιοι Βαπτιστές δεν συμβαδίζουν με την αυξητική τάση της εθνοτικής πολυμορφίας στη σύγχρονη Αμερική, ακόμα κι αν τα πηγαίνουν καλύτερα από τα περισσότερα άλλα δόγματα. Αυτό είναι η μεγαλύτερη πραγματικότητα, ειδικά όταν συνδυάζεται με το θέμα της μείωσης των ποσοστών γεννήσεων μεταξύ των λευκών.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πάντως, το πρόβλημα με τους μετανάστες εκεί δεν είναι τόσο έντονο γιατί οι μετανάστες είναι Καθολικοί Μεξικάνοι και συνήθως πιστοί Χριστιανοί. Εμείς έχουμε το μέγα πρόβλημα των μουσουλμάνων. Βέβαια, αυτοί οι τύποι πάνε και προς ΗΠΑ μεριά τώρα...

Ανώνυμος είπε...

Στην ταινεία ''kingsman'' το μακελειό μέσα σε μια βαπτιστική εκκλησία έχει να κάνει με σάτιρα εναντίον των νοτίων βαπτιστών;