Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

ΗΠΑ: Χιλιάδες έκαναν γιόγκα στην Times Square, για να σηματοδοτήσουν την έναρξη του χειμερινού ηλιοστασίου και να φέρουν ‘ειρήνη’


Χιλιάδες άτομα μαζεύτηκαν και έκαναν αυτοσχέδια γιόγκα στην καρδιά της Times Square της Νέας Υόρκης για τον εορτασμό του ‘θερινού ηλιοστασίου’.

Η δωρεάν ετήσια γιόγκα του «Θερινού Ηλιοστασίου η ονομαζόμενη 'Summer Solstice in Times Square Yoga-thon', προσέλκυσε χιλιάδες συμμετέχοντες και πολλούς άλλους οι οποίοι παρακολούθησαν την ολοήμερη εκδήλωση.

Η μαζική 'yoga-thon' σηματοδοτεί την επίσημη έναρξη του θερινού ηλιοστασίου και τη μεγαλύτερη μέρα του χρόνου, την 21η Ιουνίου.

Η Jennifer Lobo, από τους διοργανωτές της οργάνωσης ‘Συμμαχία της Times Square’, είπε ότι ήταν ένα καταπληκτικό θέαμα καθώς η «ειρήνη κατέβηκε σε ένα από τα πιο πολυσύχναστα μέρη του πλανήτη».

Είπε: "Αν θα μπορούσε κάποιος να δημιουργήσει ηρεμία στην πιο τρελή, υψηλή θέση ενέργειας στον κόσμο, αυτό θα ήταν πραγματικά ένα μεγάλο οξύμωρο, ή μια μεγάλη αντίθεση.

«Η Νέα Υόρκη είναι γνωστή ως η ‘πόλη που δεν κοιμάται ποτέ’.

«Με τις κόρνες των ταξί, την φασαρία από τις κατασκευές και κάθε άλλο που μπορεί να φανταστεί κανείς που κάνει θόρυβο, είναι συχνά δύσκολο να βρεθεί μια ήσυχη γωνιά οπουδήποτε σε εξωτερικούς χώρους.

Οι γιόγκις της Νέας Υόρκης είναι από τους καλύτερους στον κόσμο γιατί μπορούν να φέρουν αυτή την ‘αιώνια ειρήνη’ με την πρακτική τους και αγνοούν οτιδήποτε συμβαίνει έξω, ή θόρυβος ή ό, τι είναι» είπε η Lobo.

Πηγή


Στο μεταξύ χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν και φέτος στο Stonehenge για να γιορτάσουν το θερινό ηλιοστάσιο.

Περίπου 18.000 νεο-παγανιστές, νεοεποχίτες και περίεργοι επισκέπτες συγκεντρώθηκαν την Τρίτη παρά τη δυνατή βροχή για να παρακολουθήσουν την ανατολή του ηλίου πάνω από το αρχαίο πέτρινο κύκλο στην πεδιάδα του Salisbury περίπου 80 μίλια (130 χιλιόμετρα) νοτιοδυτικά του Λονδίνου.

Οι γιορτές είναι μια σύγχρονη εκδοχή της γιορτής του ηλιοστασίου που ήταν το highlight του προ-χριστιανικού ημερολογίου.

Η αστυνομία αναφέρει ότι η εκδήλωση ήταν καλή, αν και 20 άτομα συνελήφθησαν για ναρκωτικά και διατάραξη της δημόσιας τάξης.

Το Stonehenge χτίστηκε σε τρεις φάσεις μεταξύ 3000 π.Χ. και 1600 π.Χ. Είναι ένα από τα δημοφιλέστερα τουριστικά αξιοθέατα της Βρετανίας με πάνω από 850.000 επισκέπτες ετησίως.

Πηγή

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: