Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

ΝΟΡΒΗΓΙΑ: Μουσουλμάνος δημοτικός σύμβουλος αντιδρά στην κατάργηση των χριστουγεννιάτικων παραδόσεων στα σχολεία!


Ο Masud Gharahkhani, επικεφαλής των Εργατικών στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης Drammen, δεν βλέπει κανένα πρόβλημα με την γιορτή των Χριστουγέννων, τα χριστουγεννιάτικα καπέλα ή τις λειτουργίες στα σχολεία. Την περασμένη εβδομάδα στην 5η τάξη στο σχολείο Oren στη πόλη Drammen γιορτάστηκε η «Γιορτή του Χειμώνα» και όχι η Γιορτή των Χριστουγέννων.

Η εφημερίδα Drammens Tidende επίσης ανέφερε ότι σε μια μαθήτρια απαγορεύτηκε να φορέσει ένα χριστουγεννιάτικο καπέλο κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, και ότι οι παραδοσιακοί χριστουγεννιάτικοι ύμνοι αντικαταστάθηκαν από πιο ουδέτερα τραγούδια. Έτσι το "Χαρούμενα Χριστούγεννα" αντικαστάθηκε με το "Σκέψου τον Εαυτό Σου". Ούτε ο Αϊ Βασίλης επιτράπηκε.

Ο Masud Gharahkhani, ο οποίος είναι μουσουλμάνος, λέει ότι τέτοια πράγματα είναι «λανθασμένα και απαράδεκτα».

«Εγώ ο ίδιος πήγαινα σε νορβηγικό σχολείο και είχα την εμπειρία των παραδόσεων των Χριστουγέννων και της γιορτής των Χριστουγέννων. Είναι σημαντικό ότι τα παιδιά γνωρίζουν την εμπειρία του νορβηγικού πολιτισμού και των νορβηγικών παραδόσεων».

Ο Gharahkhani θα φέρει το θέμα στον δήμαρχο του Drammen. "Εάν όλα αυτά γίνονται για την ενσωμάτωση (των μεταναστών), τα έχουν παρεξηγήσει. Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε τις διαφορετικές θρησκείες." Πρόσθεσε ότι για τα παιδιά είναι πιο υγιεινό να το βιώνουν αυτό.

Ο μουσουλμάνος δημοτικός σύμβουλος λέει ότι οι χριστουγεννιάτικοι ύμνοι που έχουν χριστιανικό περιεχόμενο δεν είναι πρόβλημα.

Ερώτηση: Και τι γίνεται με τις λειτουργίες στο σχολείο;

Απάντηση: Πήρα μέρος σε αυτές, τις σύστησα στα παιδιά μου, και δεν βλέπω κανένα πρόβλημα με τις λειτουργίες που κανονίζει το σχολείο, εφ’ όσον οι μαθητές και οι οικογένειες έχουν την επιλογή να μην πάνε, αν δεν θέλουν.

Το σχολείο αρνείται ότι οι νορβηγικές παραδόσεις λογοκρίθηκαν και λέει ότι οι δάσκαλοι και οι μαθητές αποφάσισαν μόνοι τους να κάνουν φέτος τη γιορτή να έχει θέμα το Χειμώνα.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / ΠηγήΣύνδεσμος

2 σχόλια:

konion είπε...

Νὰ γιατὶ βγάζουν Μπρέιβικ.
Αὐτοὶ αὐτοκτονοῦν ἀπὸ μόνοι τους.
Ἐὰν δὲν θέλουν νὰ εἶναι χριστιανοί, ἂς ἀναβιώσουν τὴν προχριστιανικὴ θρησκεία τους, πάντως λαὸς χωρὶς πίστη καὶ παραδόσεις δὲν γίνεται.

Τὸ ἔχω ξαναπεῖ, αὐτὲς οἱ κοινωνίες ἔχουν κάτι σάπιο μέσα τους.

ΚΗΡΟΠΟΙΟΣ είπε...

Ψάξε βρες τώρα ποιός έχει δίκιο και ποιός δεν έχει.