Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?

kolokotronis

kolokotronis

Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου 2012

ΗΠΑ: Ραβίνος ανακηρύττει μαύρο πάστορα «βασιλιά» σε εβραϊκό τελετουργικό!


Σε ένα απίστευτο σόου ένας ραβίνος, ο Ralph Messer, μαζί με δύο άλλα άτομα, τύλιξε τον γνωστό μαύρο πάστορα Eddie Long με ένα «γνήσιο κύλινδρο» από το Ισραήλ και τον ονόμασε «βασιλιά», ενώ το ποίμνιο της εκκλησίας New Birth ζητωκραύγαζε εγκρίνοντας την «στέψη».

Το βίντεο της «στέψης» του πάστορα της megachurch που έγινε την Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012, ανέβηκε στο YouTube και έχει δημιουργήσει αντικρουόμενες απόψεις μεταξύ των πιστών...

«Είναι ένας βασιλιάς», λέει ο Messer. «Ο Θεός τον έχει ευλογήσει. Είναι ένας ταπεινός άνθρωπος. Αλλά σε αυτόν είναι η βασιλεία. Σε αυτόν είναι η βασιλική εξουσία», διακήρυξε ο Messer μπροστά στον Long. «Σε αυτόν είναι μια γη του Ισραήλ. Ανατράφηκε από σκλάβους, μεγάλωσε σε μια πόλη και τώρα θέλει ο Θεός να του δώσει ένα νέο χρίσμα».

Ο Messer, ο οποίος διευθύνει το Simchat Torah Beit Midrash - μία "κοινότητα και ένα σχολείο που διευκολύνει τις διαθρησκευτικές συζητήσεις μεταξύ των διαφόρων ομάδων, πολιτισμών και δογμάτων σε όλο τον κόσμο» - ήταν ο προσκεκλημένος ομιλητής στην εκδήλωση.

Ο Messer διδάσκει τις αρχές του Τορά που ισχυρίζεται ότι «παράγουν ζωή».

Ο Messer στη συνέχεια έδωσε εντολή στον Long να δει ένα πρωτότυπο κύλινδρο από το Ισραήλ. Μάλιστα, ο Messer ισχυρίζεται ότι ο κύλινδρος είναι ηλικίας 312 ετών και «σώθηκε από το στρατόπεδο συγκέντρωσης του Άουσβιτς» !!!!

Ο Messer και δύο άλλοι άνδρες τύλιξαν τον κύλινδρο γύρω από το Long, ενώ το εκκλησίασμα ζητωκραύγαζε.

Το τελετουργικό συνεχίζεται με την «ζώνη της δικαιοσύνης και της ευλογίας» και ένα «σύνταγμα του Θεού ως βασιλιά». Τέσσερις άνδρες σηκώνουν τον Long που κάθεται σε μία καρέκλα και τον μεταφέρουν γύρω από την πλατφόρμα ενώ στο παρασκήνιο ακούγονται εβραϊκά τραγούδια.

Δείτε το βίντεο:Ο Eddie Long είναι Βαπτιστής ιεροκήρυκας και ο πάστορας της εκκλησίας της «Νέας Γέννησης», μιας megachurch στην Γεωργία των ΗΠΑ. Όταν Long ξεκίνησε ως πάστορας το 1987, υπήρχαν 300 μέλη. Σήμερα είναι 25.000.

Το 1981 ο Long παντρεύτηκε την Dabara S. Houston με την οποία χώρισε μετά από ένα σύντομο γάμο. Η Houston είπε ότι ήταν θύμα μιας «σκληρής μεταχείρισης» και φοβόταν την «βίαιη και κακή συμπεριφορά» του Λονγκ. Έφυγε μαζί με τον γιο τους "προκειμένου να ζήσουν με ασφάλεια".

Στη συνέχεια ο Long παντρεύτηκε την Vanessa Griffin, η οποία κατέθεσε αίτηση διαζυγίου την 1η Δεκεμβρίου 2011.

Το ο 2006, Long επιλέχθηκε από την οικογένεια του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, να τελέσει την κηδεία της Coretta Scott King, συζύγου του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν τέσσερις Αμερικάνοι πρόεδροι (George H. W. Bush, Bill Clinton, George W. Bush και Jimmy Carter).

Τον Σεπτέμβριο του 2010, ο Maurice Robinson, ο Anthony Flagg, ο Jamal Parris και ο Spencer LeGrande κατέθεσαν ξεχωριστά αγωγές εναντίον του Long, υποστηρίζοντας ότι ο Long χρησιμοποίησε την ποιμαντική του επιρροή για να τους εξαναγκάσει να έχουν σεξουαλικές σχέσεις μαζί του.

Το 2005, το όνομα του Long βρέθηκε μπλεγμένο σε χρηματικά σκάνδαλα, καθώς από το 1997 έως το 2000, περιήλθαν στον Long πάνω από 3.070.000 δολάρια από την ομώνυμη «μη κερδοσκοπική φιλανθρωπική» οργάνωσή του. Ο Long υποστήριξε ότι κέρδισε τα έσοδα αυτά από αμειβόμενες ομιλίες και μεγάλες δωρεές. Το 2007, ο γερουσιαστής Chuck Grassley ανακοίνωσε μια έρευνα σχετικά με το φορολογικό καθεστώς εξαίρεσης από έξι «διακονίες» που διαχειρίζονταν γνωστοί τηλευαγγελιστές - θαυματοποιοί, όπως Benny Hinn, Paula White, Eddie L. Long, Joyce Meyer, Creflo Dollar και Kenneth Copeland. Ο Long δεν συνεργάστηκε με την έρευνα και αρνήθηκε να αποκαλύψει το μισθό του.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: