Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

ΗΠΑ: «Θα πάρεις αυτό που σου αξίζει, λευκό αγόρι»: Περιέλουσαν 13χρονο με βενζίνη και του έβαλαν φωτιά επειδή ήταν λευκός


Kansas City, Missouri : Η αστυνομία ερευνά πιθανή επίθεση φυλετικού μίσους στο περιστατικό με ένα 13χρονο αγόρι που το περιέλουσαν με βενζίνη και του έβαλαν φωτιά.

Ο έφηβος, ο οποίος υπέστη εγκαύματα πρώτου βαθμού στο πρόσωπο και τα χέρια του, είναι λευκός και δύο επιτιθέμενοι ήταν μαύροι.

Η μητέρα του Melissa Coon είπε ότι οι επιτιθέμενοι είπαν στο γιο της «Αυτό είναι ό, τι σου αξίζει. Παίρνεις αυτό που σου αξίζει, λευκό αγόρι».

Η αστυνομία του Kansas City στο Μισσούρι δήλωσαν ότι ερευνούν το περιστατικό ως πιθανό έγκλημα μίσους.

Οι ερευνητές είπαν ότι η επίθεση πραγματοποιήθηκε καθώς ο έφηβος γυρνούσε στο σπίτι του από το Γυμνάσιο.

Παρατήρησε δύο μεγαλύτερα αγόρια που τον ακολουθούσαν και καθώς έφτασε στο σπίτι του έριξαν πάνω του βενζίνη.

Ένας από αυτούς έχυσε τη βενζίνη και στη συνέχεια του έβαλε φωτιά, λέγοντάς του:«Αυτό είναι ό, τι σου αξίζει. Παίρνεις αυτό που σου αξίζει, λευκό αγόρι», είπε στο κανάλι KMBC-TV η μητέρα του.

Η κ. Κουν είπε ο γιος της μπόρεσε και έσβησε τις φλόγες με τα χέρια και το πουκάμισό του και ήταν σε θέση να καλέσει το 911 και τον πατέρα του.

Έχουν καεί οι βλεφαρίδες του, τα φρύδια του και λίγο το δέρμα στο πρόσωπό του.

Ο αστυνομικός Stacey Taylor του Αστυνομικού Τμήματος του Κάνσας Σίτι, δήλωσε ότι υπάρχει ανησυχία για βλάβες στα μάτια και τους πνεύμονες του παιδιού.

Είπε ότι αυτό ήταν ένα ιδιαίτερα αποτρόπαιο έγκλημα.

«Ήταν κάτι πολύ άσχημο», είπε.

Ο έφηβος πλέον αναρρώνει πλέον στο σπίτι μετά από τη δοκιμασία του, αλλά η μητέρα του είπε ότι είχε ήδη μια τραυματική επίδραση στην οικογένειά της.

«Ο πεντάχρονος γιός μου ήρθε και με ρώτησε: «Μαμά, θα με κάψουν κι εμένα σήμερα;», είπε. «Με πιάσανε τα δάκρυα».

Η Κουν είπε πως η οικογένειά της θα μετακινηθεί από το σπίτι και ο γιος της δεν θα επιστρέψει στο ίδιο Γυμνάσιο, καθώς φοβούνται οι κακοποιοί μπορεί να είναι συμμαθητές του γιου της.

Η αστυνομία είπε ότι οι δύο ύποπτοι πιστεύεται ότι είναι περίπου 16 ετών.

Ένας φορούσε ένα μπλε καπέλο, μπλε σακάκι και παπούτσια με τον αριθμό 23 στο πλάι.

Ο άλλος φορούσε μπλε καπέλο, μαύρο σακάκι και φορούσε γυαλιά.


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: