Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

ΗΠΑ: Τον μπελά του βρήκε καθολικός ιερέας που αρνήθηκε θεία κοινωνία σε λεσβία


Gaithersburg, MARYLAND (LifeSiteNews.com) - Ένας καθολικός ιερέας της ενορίας του Μέριλαντ, ο οποίος αρνήθηκε να δώσει θεία κοινωνία σε μια γυναίκα που η ίδια αυτοπροσδιορίστηκε ως λεσβία, δέχτηκε δημοσίως επικρίσεις από την Καθολική Αρχιεπισκοπή της Ουάσιγκτον.

Η Barbara Johnson παρευρέθηκε στην κηδεία της μητέρας της το περασμένο Σάββατο και παρουσίασε την λεσβία σύντροφό της στον ιερέα πριν την λειτουργία.

Ο π. Marcel Guarnizo της εκκλησίας του Αγίου Ιωάννη στο Gaithersburg του Μέριλαντ, κάλυψε την κοινωνία καθώς την πλησίασε και της είπε, «δεν μπορώ να σας δώσω Κοινωνία επειδή ζείτε με μια γυναίκα, και στα μάτια της Εκκλησίας, αυτό είναι αμαρτία».

Η Johnson στη συνέχεια του έγραψε μια επιστολή που έλεγε, "θα κάνω ό, τι μπορώ για να σε μετακινήσουν από την ενοριακή ζωή, έτσι ώστε να μην μπορείς να βλάψεις καμία άλλη οικογένεια".

Ο βοηθητικός επίσκοπος Barry Knestout έγραψε μια επίσημη επιστολή συγγνώμης προς τη Τζόνσον που έλεγε, «λυπάμαι που αυτό που θα έπρεπε να ήταν μια γιορτή της ζωής της μητέρας σας, υπό το φως της πίστεώς της στον Ιησού Χριστό, επισκιάστηκε από την έλλειψη ποιμαντικής ευαισθησίας».

Η Αρχιεπισκοπή της Ουάσιγκτον εξέδωσε μια σύντομη ανακοίνωση Τύπου αναφέροντας ότι οι ενέργειες του π. Guarnizo ήταν ακατάλληλες. "Όταν τίθεται θέμα σχετικά με το αν ένα άτομο θα πρέπει να παρουσιαστεί για Κοινωνία ή όχι, δεν είναι η πολιτική της Αρχιεπισκοπής της Ουάσιγκτον να επιπλήξει δημόσια το πρόσωπο. Τα ζητήματα σχετικά με την καταλληλότητα ενός ατόμου να λάβει την Κοινωνία θα πρέπει να αντιμετωπίζονται από τον ιερέα με το εν λόγω πρόσωπο μέσα σε ένα ιδιωτικό, ποιμαντικό πλαίσιο".

Μετά την παραλαβή της επιστολής συγγνώμης, η Johnson (φωτο κάτω) είπε "δεν θα είμαι ικανοποιημένη" μέχρι ο π. Guarnizo να φύγει από την ενορία".

Ο Κανόνας 915 του Κανονικού Δικαίου του Κώδικα της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας νουθετεί τους ιερείς να αρνούνται την Θεία Κοινωνία σε όσους "πεισματικά επιμένουν στην αμαρτία."

Η Νέος Σχολιασμός του Κανονικού Δικαίου δηλώνει: «Οι ιερείς πρέπει επίσης να αρνούνται την θεία κοινωνία, όταν είναι βέβαιο ότι (1) ένα πρόσωπο έχει διαπράξει μια αμαρτία που είναι αντικειμενικά ‘θανάσιμη’, (2) ο αμαρτωλός πεισματικά επιμένει σε αυτό το αμαρτωλό καθεστώς και (3) αυτή η αμαρτία είναι φανερή», ή ευρέως γνωστή στους παρόντες στη Λειτουργία.

Το αμερικανικό Συμβούλιο των Καθολικών Επισκόπων περιέλαβε «τη σεξουαλική δραστηριότητα έξω από τα δεσμά ενός έγκυρου γάμου» ως μια τέτοια αμαρτία όταν δημοσίευσε το 2006, το «Μακάριοι Εκείνοι που Καλούνται στον Δείπνο Του – Προετοιμασία να δεχτείς τον Χριστό επάξια στη Θεία Ευχαριστία».

«Οι καθολικοί που στην συνείδησή τους έχουν υποπέσει σε θανάσιμη αμαρτία πρέπει να λάβουν το μυστήριο της Μετανοίας πριν από τη λήψη της Θείας Κοινωνίας», γράφουν.

Πριν την δημόσια άρνηση της κοινωνίας, πρέπει επίσης να προηγηθεί μια ιδιωτική προειδοποίηση να μην προχωρήσουν στην κοινωνία.

Ο π. Guarnizo μπορεί να μην είχε την ευκαιρία να κάνει μία συνομιλία με την Johnson. Σχολιάζοντας στο μλπογκ, ένας Διάκονος, ο Greg Kandra, ισχυρίστηκε ότι "συναντήθηκε με τον π. Marcel και άκουσε ολόκληρη την ιστορία" και έγραψε: "Η γυναίκα έφερε την λεσβία σύντροφό της λίγο πριν τη θεία κοινωνία και φρόντισε να την παρουσιάσει στον π. Marcel, ως την «ερωμένη» της. Εκείνος της είπε τότε ότι δεν θα πρέπει να παρουσιαστεί στην Κοινωνία". Ένας άλλος σχολιαστής υποστήριξε ότι η σύντροφος της Barbara "τον εμπόδισε όταν προσπάθησε να μιλήσει περαιτέρω στην Johnson".

Στο μεταξύ όπως αποκαλύφθηκε, η Johnson είναι βουδίστρια!

Η ίδια δημοσίευσε ένα έγγραφο στο Academia.edu με τίτλο «Βγαίνοντας Έξω στο Ετεροκανοκικό και Ομοφοβικό Κόσμο της Εκπαίδευσης», όπου αναφέρει την σεξουαλική της ταυτότητα και την θρησκεία της.

Όταν πήρε μια δουλειά ως καθηγήτρια τέχνης σε ένα καθολικό γυμνάσιο, έγραψε, «ένιωσα ότι δεν θα μπορούσα να επιτρέψω στον εαυτό μου να κλειστεί στην ντουλάπα ακόμη και για μερικούς μήνες… και για αυτό μίλησα ανοικτά στον διευθυντή ότι είμαι λεσβία και βουδίστρια».

Αλλού γράφει "Ως βουδίστρια, το πρότυπό μου ως φωτισμένο, συνειδητοποιημένο και χαρούμενο ον είναι ο Γκαουτάμα Βούδας."

Σύμφωνα με το καθολικό εκκλησιαστικό δίκαιο, μόνο Ρωμαιοκαθολικοί επιτρέπεται να λάβουν τη καθολική Θεία Ευχαριστία.


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

3 σχόλια:

ΚΗΡΟΠΟΙΟΣ είπε...

Η Barbara ξύνεται στη γκλίτσα του τσομπάνη.

Φοινικας1957 είπε...

τι να πει κανεις
στην εποχη μας πανε να μας περασουνε το ασπρο για μαυρο , και το μαυρο ασπρο .
αξιος ο ιερεας , αλλα ειναι λιγοι πια .
για σκεψου βουδιστρια λεσβια και ν α θελει να κοινωνησει .σαν τι;;;

Ανώνυμος είπε...

Τι μας ενδιαφέρουν εμάς τους ορθόδοξους όλα αυτά;