Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?

kolokotronis

kolokotronis

Δευτέρα, 14 Μαΐου 2012

Τυπικός «σοσιαλιστής»; Ο Φρανσουά Ολλάντ, που ισχυρίζεται ότι «αντιπαθεί τους πλούσιους», έχει τρία σπίτια στη γαλλική ΡιβιέραDaily Mail / ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

Ο νέος σοσιαλιστήε πρόεδρος της Γαλλίας διαθέτει τρεις εξοχικές κατοικίες στην Ριβιέρα, το κοσμοπολίτικο θέρετρο των Καννών.

Ο 57χρονος που «αντιπαθεί τους πλούσιους» και που θέλει να φέρει επανάσταση στην χώρα του με τους υψηλούς φόρους και την επίθεση εναντίον των τραπεζιτών είναι στην πραγματικότητα εξαιρετικά πλούσιος ο ίδιος.

Τα περιουσιακά του στοιχεία δημοσιεύθηκαν σήμερα στην Official Journal (Επίσημη Εφημερίδα), την εφημερίδα που περιέχει πληροφορίες σχετικά με την κυβέρνηση της Γαλλίας.

Εκεί διαβάζουμε ότι τα περιουσιακά του στοιχεία του «πιο αριστερού ηγέτη στην Ευρώπη» και ενός άνδρα ο οποίος αποκαλεί τον εαυτό του ως «ο κ. φυσιολογικός», αποτιμώνται σε περίπου 1 εκατομμύριο λίρες ( δηλ. 1.1245.000 ευρώ περίπου).

Έτσι θα ενισχυθούν οι κατηγορίες κατά του Hollande ότι είναι «Gauche Χαβιάρι», ή «αριστερό χαβιάρι» - το γαλλικό αντίστοιχο της «σοσιαλιστικής σαμπάνιας» που λένε στην Αγγλία.

Μεταξύ άλλων περιουσιακών στοιχείων είναι τρεις τρέχοντες λογαριασμοί σε γαλλικές τράπεζες - δύο με τον παγκόσμιο κολοσσό Societe Generale και ένας με την Postal Bank - και ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο ζωής.

Αλλά είναι η μυθική ιδιοκτησία ακινήτων που προκαλεί τη μεγαλύτερη αμηχανία  μεταξύ των εκατομμυρίων απλών Γάλλων που ψήφισαν τον Ολλάντ την περασμένη Κυριακή, εκτοπίζοντας τον Σαρκοζί.

Ο Hollande επιτέθηκε πολλές φορές στην 'Bling-Bling' προεδρία του Σαρκοζί, του οποίου ο πολυεκατομμυριούχος τρόπος ζωής με την Κάρλα Μπρούνι συνέβαλε στην ταπεινωτική ήττα του μετά από μόλις μία θητεία.

Εκτός από το ευρύχωρο διαμέρισμα του Παρισιού που μοιράζεται με τη σύντροφό του, Valerie Trierweiler, ο Hollande κατέχει μια ανακτορική βίλα στο Mougins, το διάσημο λόφο του προαστίου στις Κάννες, όπου ο Πάμπλο Πικάσο συνήθιζε να ζει.

Αποτιμάται από την Επίσημη Εφημερίδα σε € 800.000 και βρίσκεται σε μικρή απόσταση με το αυτοκίνητο από τα δύο διαμερίσματα του Hollande στις Κάννες. Αξίας το κάθε ένα 230.000 € και  140.000 € αντίστοιχα.

Ο Hollande έχει υποσχεθεί να μειώσει τον μισθό του κατά 30 τοις εκατό αφότου ορκιστεί επισήμως ως Πρόεδρος την επόμενη εβδομάδα, αλλά θα εξακολουθεί να αποτιμάται σε 156.000 € ετησίως, συν έξτρα έξοδα υπέροχα και άλλα προνόμια.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλυτερα να ειναι πλουσιος, παρα φτωχος και πεινασμενος για να φαει να χορτασει.
Πιο ισορροπημενος ειναι ενας χορταταος.
Ο σαρκοζι ηταν ενας σιωνιστης που εβλεπε τους Γαλλους ως κρετινους.

Ανώνυμος είπε...

Από εγγλέζικη εφημερίδα περιμένεις καλό σχόλιο για γάλλο;Η Daily Mail δεν ήταν προχθές που αφουγκράστηκε την πονεμένη Ελληνική κοινωνία και δημοσίευσε άρθρο για τις Ελληνίδες μάνες που πουλάνε τα παιδιά τους για να ζήσουν;