Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

Για πολλούς στην Ευρώπη, ο Θεός είναι «σιωπηλός και μη επιθυμητός», λένε οι Ιρλανδοί επίσκοποι

Η Ευρώπη σήμερα έχει κουραστεί από τη θρησκεία και έχει βαρεθεί από τα περί Θεού, υποστηρίζουν οι Ιρλανδοί επίσκοποι σε μια νέα ποιμαντική επιστολή. Σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση φαίνεται ότι ο Θεός είναι «σιωπηλός και μη επιθυμητός στις ζωές πολλών» (“silent and unmissed”).

Το 12σέλιδο έγγραφο των επισκόπων, με τον τίτλο «Μετανοείτε και πιστεύετε στην Καλή Αγγελία (Ευαγγέλιο)», συμβουλεύει τους Ιρλανδούς να μην ακολουθήσουν το παράδειγμα των Ευρωπαίων γειτόνων τους.

Οι επίσκοποι επαναλαμβάνουν την παρατήρηση του Πάπα Βενέδικτου ότι οι Ευρωπαίοι φαίνονται κουρασμένοι από την πίστη τους, συμπεριλαμβανομένης της ιστορίας και του πολιτισμού τους, και πλέον δεν φαίνεται να θέλουν να γνωρίζουν τον Ιησού Χριστό.

Ως απάντηση σε αυτή την κατάσταση, οι Ιρλανδοί επίσκοποι προωθούν το θέμα της μετάνοιας, με βάση την πρόσκληση για ανανέωση που έγινε από τον Πάπα Βενέδικτο στη ποιμαντική επιστολή του το 2010 προς τους Καθολικούς της Ιρλανδίας.

«Κανένας από μας δεν μένει ανεπηρέαστος από την κουλτούρα μας», ισχυρίζεται η επιστολή, προσθέτοντας ότι «χρειάζεται μια πραγματική προσπάθεια σε ένα  πολυσύχναστο και θορυβώδη κόσμο να αναζητήσουμε τα θεμελιώδη ερωτήματα σχετικά με το τι σημαίνει η ζωή μας και πού μας οδηγεί και να αφήσουμε χώρο για προβληματισμό».

Χαιρετίζοντας τη δημοσίευση της επιστολής, ο Προκαθήμενος πάσης Ιρλανδίας, καρδινάλιος Σον Μπρέιντι του Armagh, είπε στο Catholicnews.com ότι η μετάνοια αποτελεί τον μόνο δρόμο προς την πραγματική ανανέωση για την Ιρλανδία και την εκκλησία. Ο καρδινάλιος δεν έκανε διάκριση μεταξύ της ανάγκης για μετάνοια εκ μέρους του κλήρου και εκ μέρους του Ιρλανδικού λαού.

Ο καρδινάλιος ζήτησε επίσης από τους πιστούς να αντισταθούν στον πειρασμό της ευκολίας, της διασημότητας, του δεσποτισμού, της τύφλωσης, της ανεντιμότητας, της υπερηφάνειας ή οποιασδήποτε άλλης φιλοδοξίας, επιθυμίας ή άνεσης στη θέση του Θεού.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

1 σχόλιο:

konion είπε...

Μὲ τοὺς ἀντιπροσώπους ποὺ ἔχει τὶ νὰ περιμένη κανείς.
Μόνο τοὺς προτεστάντες καὶ τὴν Ἀγγλικανικὴ Ἐκκλησια νὰ πιάση κανεὶς φτάνει. Ὅλη ἡ ἀνωμαλία καὶ ἡ διαστροφή ἐκεῖ βρίσκεται. Ἡ ὁμοφυλοφιλία δίνει καὶ πέρνει.