Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

ΟΡΓΗ: Οι Lynyrd Skynyrd γίνονται «πολιτικά ορθοί» και εγκαταλείπουν τη σημαία του Νότου!



Οι Lynyrd Skynyrd, στους οποίους υπάρχει πλέον μόνο ένα αρχικό μέλος, έχoυν χρησιμοποιήσει γιγαντιαίες σημαίες του Νότου ως σκηνικά σε συναυλίες τους για 30 χρόνια. Το συγκρότημα από το Jacksonville της Florida, σίγουρα ποτέ δεν νοιαζόταν να είναι «πολιτικά ορθό». Το πιο γνωστό τραγούδι του συγκροτήματος, το ‘Sweet Home Alabama’, επαινεί τον πρώην κυβερνήτη και προεδρικό υποψήφιο George Wallace. Σήμερα, ο Wallace παρουσιάζεται με τα πιο μελανά χρώματα από την αριστερά επειδή υπερασπίζονταν το φυλετικό διαχωρισμό.

Η συνομόσπονδη σημαία (Confederate ή Rebel flag) συνδέθηκε με το rock n 'roll, εν μέρει λόγω των Lynyrd Skynyrd. Άλλα διάσημα ονόματα της ροκ συνέχισαν να χρησιμοποιούν την σημαία του Νότου σε συναυλίες τη δεκαετία του '80 και του '90, όπως οι Guns N Roses, Pantera, και ο Kid Rock. Ακόμα και ο Sean Ono Lennon Taro (γιος του John Lennon και της Yoko Ono) έχει εμφανιστεί να φοράει t-shirt με τη ‘Confederate flag’.  

Τώρα, η μπάντα αποφάσισε ξαφνικά να γίνει «πολιτικά ορθή». Ο κιθαρίστας Gary Rossington, το μόνο αρχικό μέλος, ξεπουλώντας την ιστορία του συγκροτήματος το δήλωσε στην Fredricka Whitfield του CNN. Λέει ότι «δεν θέλει να προσβάλει κανέναν, χρησιμοποιώντας την συνομόσπονδη σημαία». Είπε ότι η μπάντα δεν θα αναρτά τη σημαία πλέον.

Βίντεο: Lynyrd Skynyrd - "Sweet Home Alabama", 1977. Τρεις μήνες πριν από το αεροπορικό δυστύχημα που σκότωσε τρία από τα αρχικά μέλη.


Η μπάντα κυκλοφόρησε ένα νέο άλμπουμ μόλις λίγες ημέρες πριν, ειρωνικά με τον τίτλο «Last of A Dying Breed» («Ο Τελευταίος μιας Γενιάς που Πεθαίνει»). Η μπάντα ετοιμάζεται να πάει σε περιοδεία για να υποστηρίξει το νέο τους άλμπουμ. Ωστόσο, υπάρχει μια αυξανόμενη οργή μεταξύ των οπαδών. Πολλοί λένε ότι έχουν παρακολουθήσει τους Lynyrd Skynyrd σε συναυλίες εδώ και δεκαετίες, αλλά ποτέ δεν θα ξανά αγοράσουν εισιτήριο. Το Twitter και το Facebook έχουν ανάψει με μηνύματα καταδίκης της κίνησης αυτής. Πολλοί αποκαλούν τώρα το συγκρότημα ένα "ψέμα", που κατέχει μόνο τα δικαιώματα του ονόματος του αρχικού συγκροτήματος.

Η περιοδεία στις ΗΠΑ ξεκινά στις 21 Σεπτεμβρίου. Όλα τα εμπορεύματα που έχουν την σημαία του Νότου φαίνεται να έχουν εξαφανιστεί από την ιστοσελίδα του συγκροτήματος.

Τρία από τα αρχικά μέλη έχασαν τη ζωή τους σε αεροπορικό δυστύχημα το 1977. Το αεροπλάνο πετούσε από το Greenville της Νότιας Καρολίνας, για το Μπατόν Ρουζ της Λουιζιάνα και συνετρίβη σε δάσος στο Μισισιπή. Δύο backup τραγουδίστριες, ο διευθυντής της περιοδείας τους, και οι δύο πιλότοι έχασαν τη ζωή τους επίσης.

Μια διευκρίνηση για το θέμα της σημαίας - που δημιούργησε μεγάλη αντίδραση στους fans - έκανε ο Gary Rossington, που κάπως τα «μασάει».

Στην επίσημη ιστοσελίδα τους και στο "A Message From Gary" λέει: «Χρησιμοποιούμε ακόμα την συνομομόσπονδη σημαία στη σκηνή κάθε βράδυ στις συναυλίες μας ... δήλωσα μόνο τη γνώμη μου, ότι η συνομόσπονδη σημαία, κατά καιρούς, έχει άδικα χρησιμοποιηθεί ως σύμβολο από διάφορες ομάδες μίσους, κάτι το οποίο δεν υποστηρίζουμε, το να χρησιμοποιείται για αυτό η σημαία».

Προηγουμένως, Rossington δήλωσε στο CNN: "Μέσα στα χρόνια, άτομα, όπως η ΚουΚλουξΚλαν, οι σκίνχεντ, κάπως απήγαγαν το Dixie ή τη Νότια σημαία από την παράδοση και την κληρονομιά των στρατιωτών, και για ό,τι αυτή σήμαινε. Δεν θέλαμε να φανεί στις συναυλίες μας ή στους fans μας, ότι  συμφωνούμε φυλετικά θέματα ή οποιοδήποτε από τα κακά πράγματα. "

Η αντίδραση των οπαδών του συγκροτήματος ήταν έντονη. Το άρθρο του CNN έφερε γρήγορα πολλά αρνητικά σχόλια που κατευθύνονταν προς τον Rossington.

"Καλή τύχη με το επόμενο τραγούδι σας ‘Sweet home Massachusetts’. «Είμαι σίγουρος ότι θα σκαρφαλώσει στα charts σαν σφαίρα στη γη των Yankees» έγραψε ένας σχολιαστής.

"Αυτοί δεν είναι οι πραγματικοί Lynyrd Skynyrd ούτως ή άλλως. Θα πρέπει να έχουν ένα όνομα όπως ‘Obama's Politically Correct Sell Your Soul Make Believe Impostors’ («Απατεώνες που πούλησαν την ψυχή τους στην πολιτκή ορθότητα του Ομπάμα» ή κάτι τέτοιο", έγραψε ένας άλλος σχολιαστής.

Ένας σχολιαστής ήταν ιδιαίτερα σκληρός για τα σχόλια του Rossington, γράφοντας, "Lynyrd Skynyrd (RIP). Απατεώνες, απατεώνες, πλαστοί, wannabes, σκιές, σκελετοί, και απομιμήσεις, ελπίζω να συντριβείτε επίσης και να καείτε, αν όχι κυριολεκτικά, τότε τουλάχιστον η αξιολύπητη προσπάθεια σας να αναζωπυρώσετε κάτι με το οποίο έχετε χάσει, προφανώς, επαφή".

Βίντεο: Από την πρόσφατη επίσκεψη του συγκροτήματος στην Αθήνα


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγές: εδώ και εδώ

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Απογοήτευση, σίγουρα μιλάμε για μαϊμού συγκρότημα.
Οι lynyrd skynyrd πέθαναν στο δυστύχημα,βρέθηκαν μερικοί πονηροί να κλέψουν την δόξα.

Πάνος.

Ανώνυμος είπε...

http://m.metrolyrics.com/god-guns-lyrics-lynyrd-skynyrd.html
Σαν "πολιτικά ορθοί" πρέπει να ξεκινήσουν να αλλάζουν και τα τραγούδια που τραγουδάνε.

Ανώνυμος είπε...

Έλα ρε Κόκκινε Ουρανέ τώρα...
Θυμάμαι που τους πολυδιαφήμιζες, όταν ήταν να έρθουν στην Ελλάδα, ώς γνήσια μπάντα του Νότου...
Τί περιμένεις φίλε μου;
Όπου υπάρχουν Λευτά και δόξα, ΔΕΝ υπάρχουν Ιδέες...

Ανώνυμος είπε...

http://www.facebook.com/LynyrdSkynyrd

ΟΛΟΙ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΗΜΑΙΑ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ ΣΤΟ FACEBOOK