Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012

«Η Αριστερά του Κυρίου»



«Πιστεύω ότι οι αριστεροί πιστεύουν στον Θεό περισσότερο από τους δεξιούς» - Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, 23/11/2008

Ο όρος «Χριστιανική Αριστερά» είναι σχεδόν ανύπαρκτος στην Ελλάδα. Και αν ειπωθεί από κάποιους μοιάζει περισσότερο να ακούγεται σαν αστείο. Και το σίγουρο είναι ότι δεν ηχεί καθόλου αρνητικά.

Αντίθετα οι πάντες γνωρίζουν περί «Χριστιανικής Δεξιάς». Ένας όρος που ηχεί αρνητικά, ερμηνεύεται απαξιωτικά και παραπέμπει σε Μπους και βομβαρδισμούς αμάχων στο Ιράκ (ως προς το εξωτερικό) έως Χούντα και σκοτεινές διασυνδέσεις κλήρου και εξουσίας (στο εσωτερικό).

Φυσικά και αυτό είναι μια απόδειξη της ιδεολογικής κυριαρχίας της αριστεράς σε αυτόν τον τόπο. Όπου η «αριστερά» στις συνειδήσεις των ανθρώπων, παρουσιάζεται (ή μεταμφιέζεται) ως η αδικημένη, κυνηγημένη, ‘δημοκρατική’, πονόψυχη και ‘ανθρωπίστρια’ κοπέλα – ένας «καλός άνθρωπος» τέλος πάντων – που φωνάζει και «μάχεται» για το «δίκαιο» και το «καλό της ανθρωπότητας». Και πάντως και να φωνάζει (ή και να ρίχνει και καμία) έχει δίκιο!

Από την άλλη πλευρά η «δεξιά» είναι η κακιά γιαγιά που θέλει να φάει τα παιδάκια, γιατί είναι «κακιά». Και είναι και γιαγιά. Και όταν δεν φωνάζει είναι «κακιά» και όταν φωνάζει είναι «κακιά». Και αν τελικά δεν τα έχει φάει ακόμα τα παιδάκια πάλι «κακιά» είναι.

Στην «αριστερά» βάζουμε από Σημίτη (!) έως Σάββα Ξηρό, από τσαντιροΛάκη, Λιάνα  και τις φτωχογειτονιές της Εκάλης έως τον συριζόφιλο δολοφόνο της Πάρου και από Τατσόπουλο (της μισής Αθήνας) και τον Ψαριανό (της Ferrari) έως τα «παιδιά» με τις κουκούλες (και τις μολότοφ). Στην «δεξιά» βάζουμε γενικώς τους «φασίστες».

Τον τελευταίο καιρό έχουν πληθύνει και από τον χώρο του χριστιανισμού οι φωνές που καταγγέλλουν την άνοδο του «φασισμού», του «νεοναζισμού», του «ρατσισμού», της «ξενοφοβίας», της «μισαλλοδοξίας» κλπ. Βάζω σε εισαγωγικά τους όρους αυτούς, όχι γιατί ανήκουν στην σφαίρα της φαντασίας και δεν υφίστανται, αλλά γιατί οι ‘καταγγέλλοντες’ είναι συνήθως άνθρωποι, που είτε είναι ηθελημένα κοντόφθαλμοι και χρήζουν άμεσης επίσκεψης στον πλησιέστερο οφθαλμίατρο, είτε χρησιμοποιούν κατά τρόπο προκλητικό και για λόγους ‘ιδεολογίας’ ή «μόδας» δύο μέτρα και δύο σταθμά, είτε στην ουσία ανήκουν στο ίδιο «μισαλλόδοξο» μπλοκ, αλλά κάτω από άλλο θυρεό, πιο «πολιτικά ορθό». Το μόνο σίγουρο είναι ότι, εκτός από σπάνιες εξαιρέσεις, όλοι οι παραπάνω «ανησυχούντες» έχουν την ίδια ιδεολογική - πολιτική ατζέντα την οποία επιθυμούν να περάσουν, αλλά με κάποιο πιο ‘soft’ τρόπο.

Και αυτή δεν είναι άλλη από την ατζέντα του ισοπεδωτικού νεοταξικού πολυπολιτισμού, που περνάει μέσα από την αποθέωση των «δικαιωμάτων» την τοτεμοποίηση των «μειονοτήτων» και την δαιμονοποίηση - και τελικά εξαφάνιση - της εθνικής ταυτότητας. Προς όφελος βέβαια των μεταπρατών* της Νέας Παγκόσμιας Τάξης.

Και βέβαια ο καθείς δικαιούται να εκφράζει όποια ιδεολογική ατζέντα θέλει και είναι ελεύθερος να την προωθεί κιόλας, εφόσον δεν ξεφεύγει από τα πλαίσια της νομιμότητας. Αλλά όταν χρησιμοποιεί την χριστιανική διδασκαλία για να επικυρώσει τις ιδέες του, όταν βαστάει κάποιου είδους "χριστιανόμετρο" με το οποίο μετράει τους πάντες και στέλνει στην «απώλεια» με συνοπτικές διαδικασίες, όσους δεν ταιριάζουν στα μέτρα του, τότε το πράγμα παίρνει μία άλλη μορφή. 

Από πότε οι χριστιανοί άφησαν το γνήσιο πνευματικό μετερίζι και βάλθηκαν ομοθυμαδόν να κάνουν εντατικά μαθήματα περί «καλού χριστιανού ψηφοφόρου»; Ποιος τους έδωσε το δικαίωμα να βγάζουν τις πολιτικές - κομματικές συντεταγμένες μέσα στις οποίες θα κινείται ο χριστιανός για να είναι «σωστός» και «πολιτικά ορθός»; Και είναι άραγε αυθόρμητες και «αθώες» όλες οι αυτές οι κινήσεις;

Η Εκκλησία βλέπετε, δεν πρέπει να «χώνεται» στα της πολιτείας και να έχει «πολιτικό λόγο» όταν πρόκειται για εθνικά θέματα, για θέματα προστασίας της οικογένειας, της ζωής, της παιδείας, της ιστορίας, της παράδοσης και θέματα προσβολής της πίστης της. Πρέπει να σιωπήσει, να μην «φανατίζει», να μην «διχάζει» και να μην πολιτικολογεί. Βλέπετε όλα τα παραπάνω θέματα ανήκουν στην ατζέντα της «χριστιανικής δεξιάς». Αλλά όχι, πρέπει να χώνεται στα της πολιτείας και να γίνει μάλιστα «σύμμαχος της Αριστεράς» (!) και αρωγός στην δική της πολιτική ατζέντα (νομιμοποίηση μεταναστών, καλλιέργεια «αντιρατσιστικής» φιλο-πολυπολιτισμικής νοοτροπίας, πόλεμο κατά της «ξενοφοβίας», ανοχή στην «διαφορετικότητα», αποδοχή «γάμου» ομοφυλόφιλων, αμβλώσεων, κλπ).  

Θα προσπαθήσω να μην αναφερθώ σε συγκεκριμένα πρόσωπα, συγκεκριμένους χώρους και συγκεκριμένες οργανώσεις, ομάδες του facebook ή και ιστοσελίδες. Γιατί η οργάνωση διαλύεται, η ιστοσελίδα καταργείται, το πρόσωπο φεύγει ή αλλάζει στρατόπεδο, αλλά η ιδεολογία μένει.

Το σίγουρο είναι ότι, τους τελευταίους μήνες, έχουμε στην πατρίδα μας, μία έντονη πολιτικοποίηση - έως και ξεκάθαρη κομματικοποίηση – του χώρου της Εκκλησίας και των χριστιανών γενικότερα (κάνω χρήση του όρου με μια ευρύτερη έννοια).   

Βάλθηκαν όλοι οι καλοί χριστιανοί να μας σώσουν από το «νεοναζισμό» και τον «ρατσισμό» και να μας πουν τι θα λέμε, τι θα διαβάζουμε και τι θα ψηφίζουμε. Γιατί αν δεν ψηφίσουμε «σωστά», ούτε λίγο ούτε πολύ (αφού δεν θα είμαστε καλοί χριστιανοί) θα πάμε στην κόλαση. Συν ότι θα χαθεί η πατρίς. .

Γιατί βλέπετε, πριν τις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις και την «εισβολή των ακροδεξιών στη ζωή μας», όλα ήταν ειδυλλιακά. Ήταν κάτι σαν τις ταινίες ‘σπαγγέτι γουέστερν’, όπου σε μία ήσυχη ανεμόδαρτη πόλη που η ηρεμία βασιλεύει κάτω από τον καυτό ήλιο, ένα μεσημέρι, την ώρα που ο αγέρας σφυρίζει, οι ξεριζωμένοι θάμνοι πάνε πέρα δώθε στους ήσυχους σκονισμένους δρόμους, τα παράθυρα είναι κλειστά, το άλογο κουνάει νωχελικά την ουρά του, ο Μεξικάνος κοιμάται κάτω από τεράστιο σομπρέρο του, ο σερίφης ξύνει με το μαχαίρι του ένα ξύλο, ο Γκαούτσο Κώτσο χτυπάει το τελευταίο στέικ και ο μικρός Jeffrey δοκιμάζει την καινούργια του πιρόγα, σκάνε μύτη οι ντεσπεράντος και παγώνουν όλοι.

Κάπως έτσι «ειδυλλιακά», θέλουν να μας που κάποιοι ότι ήταν τα πράγματα στις… μνημονιακές Σέρρες Μάντρες. Και ξαφνικά όλοι ξύπνησαν μπροστά στον «κίνδυνο». Και να σου τα συνέδρια, το ένα μετά το άλλο, να οι Ημερίδες, οι ανακοινώσεις, οι καταγγελίες, οι εκπομπές, τα αφιερώματα, τα άρθρα, τα βιβλία, τα περιοδικά, οι αναρτήσεις στο διαδίκτυο και πάει λέγοντας.

Έχω την εντύπωση ότι τα γεγονότα έξω από το Χυτήριο έδωσαν το εναρκτήριο λάκτισμα σε ένα ετερόκλητο πλήθος (πλήθος τρόπος του λέγειν) επώνυμων και ανώνυμων ‘προοδευτικών’ και ‘ανοιχτόμυαλων’ χριστιανών, που ένιωσαν ότι πρέπει να ‘βγουν μπροστά’ για να φωνάξουν, να καταγγείλουν, να θεολογήσουν και εν τέλει να προστατέψουν το υπόλοιπο (καθυστερημένο και κλειστόμυαλο) κοπάδι από το «κακό λύκο» που θέλει να τα φάει.

Και νάτοι, όλοι μαζί, για τον «ιερό σκοπό». Νεότευκτες χριστιανικές «αντιφασιστικές» πρωτοβουλίες, ‘προοδευτικοί’ ορθόδοξοι θεολόγοι οπαδοί της από-ορθοδοξοποίησης του μαθήματος των θρησκευτικών, «βαθιά και ακλόνητοι ορθόδοξοι» συγγραφείς ομόσταβλοι της Ρεπούση και συνδαιτυμόνες του Λαέρτι και του «ήρωα» της «παστιτσιάδας», «αντισημίτες» «αντισυνομωσιολόγοι» πρωτοπρεσβύτεροι που δηλώνουν «πολίτες του κόσμου», νέο-ορθόδοξοι «αντιρατσιστές» ομοτράπεζοι της πιο hard rock ανθελληνικής ΜΚΟ, διαπρύσιοι κήρυκες του «κοινωνικού ευαγγελίου» που αναπολούν το καθεστώς του ‘συντρόφου’ Τσαουσέκου, θρηνούν για τον χαμό του ‘συντρόφου’ Κιμ Ιλ Σουνγκ, και ίσως και να δικαιολογούν την δίψα για αίμα του ‘συντρόφου’ Πολ Ποτ, ‘νεο-προτεστάντες’ «εικονομάχοι» που προσκυνούν την εικόνα του «αγίου» Τσε, αναρχοχριστιανοί υμνητές του Κουφοντίνα, «μη ηλίθιοι καπιταλιστές» fans του Μπογιόπουλου, καταπιεσμένες πρώην συντρόφισσες, σουπερ-ντούπερ οικουμενιστές ιεράρχες, αμερικανοθρεμμένοι ιεροκήρυκες, αμερικανόφερτοι πάστορες, μονίμως μετανοούντες νεογιάπηδες και Σταλινοτηνέιτζερς με ‘άποψη’.

Όλοι αυτοί, αν δεν το καταλάβατε, «ανησυχούν για την ψυχή μας». Όχι, δεν είναι πολιτικοί που τους ενδιαφέρει η ψήφος μας (τι άλλο άλλωστε να τους ενδιαφέρει τους πολιτικούς;). Δεν είναι στρατευμένοι ιδεολόγοι, διανοητές, ακτιβιστές, διαμορφωτές γνώμης ή μέλη κανενός ‘think tank’. Είναι «απλώς» χριστιανοί και ως εκ τούτου το θέμα το προσεγγίζουν από μία «πνευματική» πλευρά. Διότι κάθε πράξη, κάθε σκέψη, κάθε λόγος και κάθε επιλογή έχει ένα πνευματικό αντίκτυπο τη ζωή του χριστιανού. Και του κάθε ανθρώπου, αλλά είναι ξεκάθαρο ότι αυτοί οι αριστεροί χριστιανοί (γιατί περί αυτού πρόκειται) απευθύνονται στους χριστιανούς. Στοχεύουν στην συνείδηση του χριστιανού και επιδιώκουν να του την «αλλάξουν». Προκειμένου να τον «σώσουν» και να τον φέρουν στον «σωστό δρόμο». Στο κατά αυτούς «δρόμο του Θεού». Ο οποίος (Θεός), συν τοις άλλοις, είναι και «αλλοδαπός»!

Θα μπορούσαμε φυσικά, να κάνουμε μια συζήτηση. Για όλα εκείνα τα θέματα που τους κάνουν να «ανησυχούν» και τους κάνουν να τσιτώνονται. Θα μπορούσαμε να αφουγκραστούμε τις «ανησυχίες» τους, εάν όλοι οι παραπάνω και όλοι εκείνοι που ενστερνίζονται τις απόψεις τους, γυρνούν κατενθουσιασμένοι από τις ομιλίες τους, διαφημίζουν τα βιβλία τους και κάνουν ‘like’ στα σχόλιά τους, είχαν την ίδια ανησυχία για την «εισβολή των ακρο-αριστερών στην ζωή μας». Είχαν την ίδια «ευαισθησία» για την μισαλλοδοξία και τον ρατσισμό κατά των Ελλήνων. Εάν η ενασχόλησή τους με το παρελθόν και την ιστορία δεν έφτανε μόνο μέχρι την «Δημοκρατία της Βαϊμάρης», αλλά πέρναγε και από τα γκουλάγκ του Στάλιν, τα κολαστήρια του Τσαουσέκου και του Χότζα το χαφιεδοσύστημα του Χόνεκερ και όλων των άλλων «συντρόφων».

Αλήθεια, πότε μιλήσατε καλοί μου «ανησυχούντες» χριστιανοί για τις σφαγές τόσων αδελφών σας εν Χριστώ στον «κομμουνιστικό παράδεισο»; Ή δεν πήρε τίποτα το αυτί σας; Θα πείτε κάτι για τις εκατόμβες των νεκρών χριστιανών στις χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ; Για αυτούς που ακόμα βασανίζονται και θανατώνονται στην Κίνα και την Β. Κορέα; Για τους Έλληνες της Βορείου Ηπείρου; Για τις εκκλησίες – στάβλους στην κατεχόμενη Κύπρο; Που είναι η ευαισθησία σας; Ή ο μόνος «δράκος του παραμυθιού» είναι ο «νεο-ναζιστικός παγανισμός». Να υποθέσω ότι ο αντιχριστιανικός, αθεϊστικός κομμουνισμός είναι η «καλή νεράιδα του παραμυθιού»;

Αλλά επειδή υπάρχει παράλληλα και (χριστιανική) «ανησυχία» για την "έξαρση της βίας" και τον κίνδυνο «διασάλευσης της τάξης» και «απειλής για το δημοκρατικό πολίτευμα», δεν ακούστηκε ποτέ η χριστιανική σας φωνή για τις ορδές των κουκουλοφόρων, για το κάψιμο της Αθήνας, για τους νεκρούς της Marfin, για τα θύματα της αριστερής και ακροαριστερής τρομοκρατίας, για τον ξυλοδαρμό του καθηγητή θεολογίας επειδή μάζευε τα σκουπίδια στο ΑΠΘ (!), για το πανηγύρι βρωμιάς, ναρκωτικών, λαθρομεταναστών, παραεμπορίου, αριστερής ‘no free speech zone’ και βίας αντιεξουσιαστών στα ελληνικά πανεπιστήμια;

Καμία ανησυχία για αυτά;

Για την άλωση της χώρας από το αλλοδαπό στοιχείο και την αλλοίωση του πληθυσμού μας; Για τα τζαμιά που ξεφυτρώνουν παντού; Για τον τρόμο στις γειτονιές των Αθηνών από τους κατσαπλιάδες που σφάζουν και ρημάζουν για 5 ευρώ; Μήπως οι τρομοκρατημένοι, πολιορκημένοι, καταληστευμένοι και σφαγμένοι Έλληνες δεν αποτελούν «εικόνες του Θεού»; Για την 15χρονη Μυρτώ θα κάνετε καμία Ημερίδα; Για τον 29χρονο Θανάση από την Πάτρα που τον έσφαξαν γιατί τους ενοχλούσε το σκυλί του; Για τον 44χρονο Μανώλη που άφησε την πνοή του στη Γ’ Σεπτεμβρίου για μία βιντεοκάμερα; Για τους παραπάνω και όσους Έλληνες έτυχε να συναντηθούν κάποιο βράδυ με τις «εικόνες του Θεού» αλλά δεν κατάφεραν να το παίξουν «καλοί Σαμαρείτες», γιατί τους ξάπλωσαν κάτω, θα μας θεολογήσετε;

Ως επίλογος:

Σημειώνει η εφημερίδα Δημοκρατία : Η Εκκλησία αποτελούσε για χρόνια τον εύκολο στόχο της Αριστεράς. Με ακραία ξεσπάσματα και εκδηλώσεις άκρατου λαϊκισμού, ανίδεοι βουλευτές (αλλά και ηγέτες) υποστήριζαν ούτε λίγο ούτε πολύ ότι η Εκκλησία πρέπει να...εξαφανιστεί.
Τα πράγματα όμως, άλλαξαν και το τελευταίο διάστημα παρατηρείται μία προσέγγιση που οδηγεί στο άλλο άκρο και προκαλεί εύλογες απορίες. Ξαφνικά ο μαχητικός κ. Τσίπρας έγινε «φίλος» του Αρχιεπισκόπου και του Οικουμενικού Πατριάρχη. Αλλά και ο κ. Ιερώνυμος σε κάθε ευκαιρία στηρίζει αυτές τις νέες «σχέσεις στοργής»….Το αποκορύφωμα όλων αυτών των διεργασιών είναι ένα συνέδριο που (όπως αποκάλυψε το «Βήμα») θα διοργανωθεί στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο με θέμα «Εκκλησία και Αριστερά» και κεντρικούς ομιλητές τον κ. Ιερώνυμο και τους ηγέτες των αριστερών κομμάτων της χώρας. Η αποδοχή της πρότασης από την πλευρά της Αρχιεπισκοπής προκάλεσε έντονο προβληματισμό σε εκκλησιαστικούς κύκλους. «Τι δουλειά έχει η Εκκλησία να συζητά τις σχέσεις της με κόμματα και ιδεολογίες;» ανέφερε στη «δημοκρατία» ιεράρχης της βόρειας Ελλάδας και πρόσθεσε: «Φαντάζεστε τι σάλος θα είχε ξεσπάσει, αν ο Αρχιεπίσκοπος συμμετείχε σε συνέδριο με θέμα “Εκκλησιά και Δεξιά” και καλεσμένους, μεταξύ άλλων, τον Καρατζαφέρη και τον Μιχαλολιάκο
Πράγματι προκαλούν απορίες όχι μόνο το θέμα του Συνεδρίου αλλά και η ευκολία με την οποία η Εκκλησία οδηγείται σε παγίδα. Η «αριστερή στροφή» του Αρχιεπισκόπου μπορεί να έχει τις σκοπιμότητές της, αλλά δεν μπορεί να ξεπερνά τα όρια. Φυσικά, ένα ολόκληρο μιντιακό σύστημα χαιρετίζει τώρα αυτή την εξέλιξη, αλλά το ίδιο σύστημα πριν από λίγα χρόνια κατηγορούσε τη λεγόμενη «δεξιά του Κυρίου» για εναγκαλισμό με συγκεκριμένους χώρους. Τώρα η «αριστερά του Κυρίου» είναι καλή και αποδεκτή;

Ω, ναι! Υπάρχει «αριστερά του Κυρίου» και είναι και «καλή» και «αποδεκτή». Για να μην πω και «trendy»...

* Μεταπράτης : ο έμπορος, ο μεσάζοντας κτλ

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

26 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το έχω διαβάσει 3 φορές.Το άρθρο μου έδωσε απαντήσεις σε πολλές απορίες που είχα σχετικά με το όλο αυτό θέμα της προσέγγισης εκκλησίας με την "Αριστερά".

Andrew είπε...

Respect!

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Ουρανέ, καλησπέρα και πάλι. Υπάρχει χριστιανική αριστερά. Σε αυτήν ανήκω και ξέρω και πάρα πολλούς άλλους, απλούς ανθρώπους, που ανήκουν σε αυτήν. Ο Σημίτης και ο Ξηρός δεν είναι αριστερά. Η Κανέλη δεν είναι αριστερά. Η αριστερά δεν εκφράζεται στην Ελλάδα, παρά μόνον στην κάλπικη έκδοσή της, την παραχαραγμένη. Υπάρχει όμως ένας κόσμος που θέλει να αποδωθούν οι ευθύνες για τον εμφύλιο, να σταματήσουν οι ανοησίες για αριστερούς ήρωες και δεξιούς προδότες, να δούμε κατάματα την ιστορία και να θρηνήσουμε μαζί. Υπάρχει ένας κόσμος - της αριστεράς - που ΔΕΝ συμφωνεί με το μπάτε σκύλοι αλέστε των λαθρομεταναστών. Που ΔΕΝ συμφωνεί με την ανοησία της απαγόρευσης του ακροδεξιού χώρου, ακόμα κι αν διαφωνούμε στις αναφορές και τις πρακτικές του. Αυτή η αριστερά, εγώ και οι φίλοι μου και οι γνωστοί μου και πολλοί, πολλοί άλλοι, ο πραγματικός κορμός της αριστεράς, ουσιαστικά δεν έχουμε εκπροσώπηση. Η μέρα εκείνη δεν θα αργήσει όμως, που ΟΛΟΙ θα μας βρουν μπροστά τους. Όλοι οι ψευδοαριστεροί, εννοώ. Διότι εμείς θεωρούμε εγκληματία πολέμου σε καιρό ειρήνης τον Σημίτη και επιθυμούμε διακαώς να δικαστεί. Μαζί με πολλούς, πολλούς άλλους.

Ανώνυμος είπε...

Ηθελα να σε συγχαρώ για το κείμενό σου. Εδώ και καιρό είχα κατά νου να γράψω κάτι για το θέμα στο ιστολόγιό μου, στο οποίο έπαψα συνειδητά να γράφω λόγω βεβαρυμένων επαγγελματικών-ακαδημαϊκών υποχρεώσεων. Ελπίζω να το κάνω όμως σύντομα. Νομίζω ότι χρειάζεται ένα γερό ξεσκέπασμα σε αυτού του είδους τη "χριστιανική" Αριστερά, που φυσικά δεν είναι η Χριστιανική Δημοκρατία του μακαρίτη του Ψαρουδάκη (που ήταν αγνός άνθρωπος) και του Παπαθεμελή. Οι επίσκοποι που συντάσσονται με το ρεύμα αυτό έχω να πω ότι, είτε είναι καιροσκόποι (βλέπε Μεσσηνίας Χρυσόστομος, Δημητριάδος Ιγάτιος, ο αρχιεπίσκοπος ο ίδιος), είτε απλά αφελείς ιδεαλιστές (ο Σισανίου Παύλος, ο Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος). Σε κάθε περίπτωση, είναι οι "χρήσιμοι ηλίθιοι" της αντιχριστιανικής Αριστεράς και του ισλαμοφασισμού, που δεν βλέπουν ότι η πατρίδα μας οδεύει προς λιβανοποίηση (τόσο ο Ναυπάκτου Ιερόθεος, όσο και ο Προικοννήσου Ιωσήφ, προς τιμήν τους, το είπαν ανοιχτά). Όταν ο "εξαθλιωμένος" λαθρομετανάστης βρίσκει, εκτός από τα 3 έως 5 χιλιάρικα που έδωσε στον δουλέμπορο, μερικά ακόμα κατοστάρικα, έως χιλιάρικα, για το δικηγορικό γραφείο (που θα μοιραστούν μεταξύ μουσουλμάνου ατζέντη, δικηγόρου, αστυνομίας, υπαλλήλων της Νομαρχίας), προκειμένου να προχωρήσει η νομιμοποίηση, τότε υπάρχει ζήτημα. Ζήτημα 1. ως προς την άγνοια όσων χριστιανών θεωρούν συλλήβδην όλους τους λαθρομετανάστες "αναξιοπαθούντες", και 2. ως προς τις καλές τους προθέσεις (ειδικά για ανθρώπους όπως ο Μεσσηνίας, είμαι απόλυτα πεπεισμένος για τις δόλιες προθέσεις τους...). Να θυμήσω ότι ο Σταύρος Ζουμπουλάκης, γιος παπά και προβεβλημένος "αριστεροχριστιανός" (κατά δήλωσή του) έχει γράψει σε άρθρο του ότι πρέπει να επαναλειτουργήσει το Τζαμί του Τζισταράκη στο Μοναστηράκι. Προφανώς για τους Πακιστανούς, θα προσθέσω...
Και προκαλώ τους "αντιφασίστες" ιεράρχες: Τί έκαναν οι ίδιοι για να κηρύξουν Χριστό στους μετανάστες της επαρχίας τους; Η απάντηση: ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ. Κάλεσαν μήπως σε τραπέζι και σε φιλική συζήτηση τους μη χριστιανούς μετανάστες; Όχι! Φρόντισαν να διατίθεται κάποια Καινή Διαθήκη στις γλώσσες τους στα στέκια τους ή στα συσσίτια της Εκκλησίας; Όχι! Τύπωσαν κάποια φυλλάδια στη γλώσσα τους; Όχι! Αμέλησαν, λοιπόν, το στοιχειώδες καθήκον ενός ορθόδοξου κληρικού, που είναι η ιεραποστολή. Και τολμούν μετά να κατακεραυνώνουν χριστιανούς που ανησυχούν για την προοπτική γκετοποίησης ολόκληρων περιοχών της πατρίδας μας! Όχι Σεβασμιώτατοι, να κοιτάξετε πρώτα να εκπληρώσετε το δικό σας, χριστιανικό καθήκον,ως ποιμένες, έναντι των ανθρώπων αυτών που βρέθηκαν εδώ από κάθε γωνιά του πλανήτη και, ενδεχομένως, κάποιοι από αυτούς να έχουν καλή προαίρεση απέναντι στη χριστιανική πίστη.
Σημείωση: Τις πληροφορίες μου για τις ταρίφες και τα δικηγορικά γραφεία που "εξυπηρετούν" λαθρομετανάστες τις έχω πάρει από εργαζόμενους σε αυτά.

SkyWatcher είπε...

Κεραυνός το σχόλιό σου Μάρκο Τ.
Να προσθέσω το θέμα της παράβασης του νόμου από τους λαθρο-μετανάστες το οποίο είναι περίεργο πως οι χριστιανοί - που οφείλουν να υποτάσσονται στους νόμους και στους άρχοντες - το κάνουν γαργάρα.
Το είχε θίξει ο ΚΟ σε παλαιότερη ανάρτηση.
Εύχομαι να ξανανοίξεις το μπλογκ σου.

Ανώνυμος είπε...

Τα είπες όλα απλά και στο βαθμό που ακριβώς παρουσιάζονται.
Συγχαρητήρια .
Σοβαρή τεκμηριωμένη και στην τελική αληθινή απάντηση πίστεψε με κανείς δεν πρόκειται να δώσει πάνω σ' αυτά τα ερωτήματα που έθεσες, γιατί αυτό το κείμενο από μορφή ερώτησης γίνετε το ίδιο η απάντηση. Καλή δύναμη.

Ανώνυμος είπε...

Δεν θα μπορούσα παρά να προσυπογράψω μέχρι τελείας τόσο το κείμενο του SkyWatcher όσο και του Μάρκο Τ.

Να προσθέσω ωστόσο πως οι μόνοι αυθεντικοί κομμουνιστές,ήτοι "κοινωνιστές" - εκ του "communis" (Λατ) που σημαίνει "κοινός" - στην παγκόσμια ιστορία διαχρονικά, ήταν οι πρωτοχριστιανοί!..Ναι αυτοί που διαβιούσαν στις κατακόμβες,ελέω... λεόντων και παγανιστών αυτοκρατόρων...Την δόξα των οποίων εζήλωσαν οι μεταγενέστεροι ερυθροί δικτάτορες.

Στις πράξεις των Αποστόλων διαβάζουμε:"omnes etiam qui credebant erant pariter et habebant omnia communia".

δηλαδή:"καὶ πάντες δὲ οἱ πιστεύσαντες ἦσαν ἐπὶ τὸ αὐτὸ καὶ εἶχον ἅπαντα κοινά".(Πραξ. 2, 44)

http://biblos.com/acts/2-44.htm
http://study.interlinearbible.org/acts/2.htm

Ο Μάρξ ως προτεστάντης Χριστιανός που ήταν (μεταστραφείς εκ του ιουδαϊσμού) προφανέστατα είχε διαβάσει το σχετικό χωρίο...Και μετά;

Και μετά "φωτίστηκε",δίδαξε για το "όπιο του λαού" και ίδρυσε την δική του αθεϊστική κοσμική "θρησκεία",με όλα τα ανατριχιαστικά επακόλουθα...

Και όμως,τόσο αίμα,τόσοι αγώνες,τόσο μελάνι και περισπούδαστες αναλύσεις εις μάτην! Τον τρόπο ζωής,την ανθρώπινη ποιότητα εκείνων των πρώτων χριστιανικών κοινοτήτων από τις οποίες προήλθαν μόνο άγιοι και μάρτυρες, δεν μπόρεσε ποτέ ούτε κατά διάνοια να τα πλησιάσει ο όπου γης "κομμουνιστικός παράδεισος" (και φυσικά όχι μόνο αυτός).Βλέπετε ο αγώνας δίνεται πρωτίστως στην ψυχή.

Ο Μαρξισμός είναι υλισμός στην πιο καθαρή του μορφή,μετράει "τσέπες" και τάξεις,όχι ψυχές.Η σύζευξη διαλεκτικού υλισμού και Χριστιανισμού ισοδυναμεί με τον τετραγωνισμό του κύκλου.Είναι αδύνατη.Το προσπάθησαν στα μέσα του προηγούμενου αιώνα κάποιοι λατινοαμερικάνικοι θεολόγοι και κληρικοί (η περίφημη "θεολογία της απελευθερώσεως" ).Το μόνο που επέτυχαν,ήταν να καταλήξουν ευλογούντες τις πάσης φύσεως θηριωδίες των εκεί "μπολσεβίκων",στο όνομα της κοινωνικής δικαιοσύνης βεβαίως,βεβαίως.

Κάποιοι κατέλαβαν μάλιστα και αξιώματα (πχ στο καθεστώς των Σαντινίστας) λησμονώντας την ευαγγελική ρήση:«Απόδοτε τα του Καίσαρος τω Καίσαρι και τα του Θεού τω Θεώ»!!Ενδεχομένως να ξεκίνησαν με αγαθές προθέσεις,στην πορεία όμως "έχασαν την ψυχή τους".

Οι "μάχες" που δίνονται στην (και για την) ανθρώπινη ψύχη,όπως γράφαμε πρωτύτερα...


«Απόδοτε τα του Καίσαρος τω Καίσαρι και τα του Θεού τω Θεώ»...Κάποτε κατηγορούσαν τον μακαριστό Χριστόδουλο για εμπλοκή στα πολιτικά.Τώρα,οι τότε διώκτες,υβριστές και συκοφάντες του,ασμένως αποδέχονται τοιαύτη ανάμιξη-υποστήριξη προς όφελος τους από μέρους συμπαθούντων ιεραρχών και θεολόγων.

Κοντά τέτοιες ημέρες,5 χρόνια πριν γράφονταν οι κάτωθι γραμμές...Τα σχόλια,σε σχέση με την τωρινή στάση της ηγεσίας της Εκκλησίας,δικά σας...

...................................


«Χρειάζονται να πολλαπλασιασθούν οι άνθρωποι που κάνουν Αντίσταση. Που παραμένουν πιστοί στις παραδόσεις μας, στις αξίες μας, στην ιστορία μας και στους αγώνες μας. Οι αναθεωρητές πολύ κακή συγκυρία επέλεξαν για να γκρεμίσουν από τις καρδιές των Ελλήνων τα κάστρα των θυσιών. Σταθήτε όλοι όρθιοι στις επάλξεις σας και μην ξεπουλήσετε τα πρωτοτόκια μας. Διδάξτε στα παιδιά σας την αλήθεια, όπως την εβίωσαν οι αείμνηστοι Πατέρες μας. Ο λαός μας ξέρει να υπερασπίζεται τα ιερά και τα όσιά του. Το έχει κατ' επανάληψιν αποδείξει. Και θα το αποδείξει και πάλι. Αντίσταση και Ανάκαμψη. Για να ξαναβρούμε ό,τι έχουμε χάσει, για να υπερασπισθούμε ό,τι κινδυνεύει.»

Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος,28 Δεκ. 2007.

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ με ΟΛΑ όσα είπες. Υπάρχει όμως ένα πρακτικό θέμα το οποίο δεν πρέπει να παραβλέπεται: αυτή τη στιγμή η ελληνική "δεξιά" (τα εισαγωγικά μπαίνουν γιατί δεν πιστεύω ότι τα ελληνικά κόμματα διαφέρουν ουσιαστικά μεταξύ τους - ιδεολογία όλων είναι τα λεφτά και η εξουσία) είναι εξίσου αντιχριστιανική και ανθελληνική με την ελληνική "αριστερά". Η χώρα δεν έφτασε στο γκρεμό μόνο λόγω του Σημίτη, και η "αριστερά" μπορεί να έχει απλώσει τα πλοκάμια της σε κάθε πτυχή της ζωής και της κοινωνίας αλλά ΔΕΝ κυβέρνησε, σε αντίθεση με τη "δεξιά" που εξελέγη τόσες φορές ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ (όσο εγκληματικός κι αν είναι ο εκλογικός νόμος). Το διαβόητο βιβλίο ιστορίας με τους συνωστισμένους Μικρασιάτες μπορεί να το έγραψε η Ρεπούση, αλλά το έστειλε στα σχολεία η ΝουΔου επί Καραμανλή. Ο Μητσοτάκης ως πρωθυπουργός είχε δηλώσει ότι σε δέκα χρόνια το μακεδονικό θα έχει ξεχαστεί. Κι ο Σαμαράς όπως το πάει θα γίνει η μαριονέτα επί πρωθυπουργίας της οποίας χάσαμε τη Θράκη. Το ότι κάποιος κάνει το σταυρό του ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΙΣ ΚΑΜΕΡΕΣ δε σημαίνει ότι είναι και χριστιανός (στα Χρυσά Αυγά δε θα αναφερθώ καν, αυτοί δεν μπορούν ούτε να προσποιηθούν πειστικά ότι κάνουν το σταυρό τους - δεν ξέρω αν είδες το βίντεο με τον Παναγιώταρο που τον κάνει ανάποδα! Τόσα χρόνια δεήσεις στον Πάνα και στον Χίτλερ, μπερδεύτηκε ο άνθρωπος...).

Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Αυτούς είχαμε, γιατί αυτούς θέλαμε και αξίζαμε. Και πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ παίρνει 30% στις δημοσκοπήσεις γιατί αυτή τη δεδομένη στιγμή ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ να υπάρχει κάποια άλλη επιλογή για όσους θέλουν να γλιτώσουν ό,τι απόμεινε από τη χώρα τους από τα δόντια των λύκων του πλανήτη. Εσύ κι εγώ μπορεί να ξέρουμε ότι ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι μόνο ο Τσίπρας, αλλά και κάτι συνιστώσες που ωθούν τους πολίτες σε τσεκουροφορία (ότι ακριβώς κάνει και η Χρυσή Αυγή) για την "κοινωνική επανάσταση", και που πολύ αμφιβάλλω αν ο Αλεξάκης θα μπορέσει να τις κουμαντάρει. Η πλειοψηφία όμως των Ελλήνων το αγνοεί.
Από τη στιγμή που ο Τσίπρας έχει πάρει το ΟΚ από τη Δύση να κυβερνήσει, δεν έχω τίποτα καλό να περιμένω α' αυτόν για τη χώρα μου. Αλλά το ερώτημα παραμένει: ΤΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΩ, ΤΟ ΚΕΡΑΤΟ ΜΟΥ;

Ανώνυμος είπε...

Αν ανάμεσα στους ιεράρχες που κράζεις βάζεις και τον Σισανίου (εμένα ο νους μου δεν πήγε σ' αυτόν αλλά αναφέρθηκε σε προηγούμενο σχόλιο) νομίζω έχεις χάσει το μέτρο. Τα κηρύγματα αυτού και άλλων ιεραρχών κατά της Χρυσής Αυγής ήταν απαραίτητα γιατί η Χρυσή Αυγή, αποζητώντας ψήφους, παρουσιάζεται φορώντας δέρμα ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΥ προβάτου. Ήταν ένα πολύ σημαντικό ζήτημα ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΦΥΣΕΩΣ. Ναι, όταν στηρίζεις αυτούς που κυνηγάνε ανθρώπους - άσπρους, μαύρους, πράσινους - με τσεκούρια είσαι σε καλό δρόμο για την κόλαση, πώς θα το κάνουμε.

Κατά της βίας αριστερής προελεύσεως δεν υπήρξε ποτέ ανάγκη να υψώσουν προειδοποιητική πινακίδα οι ποιμένες γιατί οι αριστεροί δεν παρουσιάστηκαν ποτέ ως χριστιανοί. Στην πλειοψηφία τους, μάλιστα, ήταν πάντα κατά του χριστιανισμού και της Εκκλησίας. Δεν υπήρχε θέμα παραπλάνησης.

Το να κατηγορηθεί ο Σισανίου, που θεωρείται από τους πιο συντηρητικούς ιεράρχες, που δε μασάει τα λόγια του απέναντι σε κανένα και που έχει ασκήσει σκληρότατη κριτική κατά των κυβερνώντων, ήταν άτοπο. Και σίγουρα, από τη στιγμή που έδωσε συνέντευξή του στην οποία ισχυρίζεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ διακρίνεται από κόμπλεξ απέναντι στην Εκκλησία, και ότι ο ίδιος δεν καλοβλέπει την προσέγγιση ΣΥΡΙΖΑ-Οικουμενικού Πατριαρχείου, νομίζω δεν μπορεί κανείς να τον ψέξει για αριστερισμό.

Ανώνυμος είπε...

Θα απαντήσω στον τελευταίο σχολιαστή. Το σχόλιό μου, στο οποίο κατάτασσα τον Σισανίου στους "αφελείς ιδεαλιστές" (και όχι στους καιροσκόπους, όπως άλλους), γράφτηκε πριν δώσει ο Σισανίου τη νέα του συνέντευξη, όπου ασκεί κριτική στον Σύριζα. Και προφανώς το έκανε επειδή έγινε δέκτης σφοδρών αντιδράσεων από μη αριστερούς χριστιανούς (που είναι και η πλειονότητα). Εντούτοις, δεν έγραψα κάτι που αισθάνομαι ότι πρέπει να αναιρέσω. Στις προηγούμενες συνεντεύξεις του είχε κρατήσει μία ιδιαίτερα εφεκτική στάση έναντι της Αριστεράς. Να τονίσω ότι αυτή η εφεκτική στάση συγχέει τα πράγματα εξίσου με την εφεκτική στάση έναντι της ΧΑ, διότι οι Πατέρες της Εκκλησίας συνδέεουν τη συνδρομή του άλλου με την επίκληση του ονόματος του Χριστού. Με άλλα λόγια, ο φιλομεταναστευτικός ακτιβισμός της Αριστεράς δεν είναι χριστιανικός, δεν έχει σχέση με τη βοήθεια προς τον έχοντα ανάγκη (ακόμα και τον αλλόθρησκο λαθρομετανάστη, εννοείται) που παρέχεται στο όνομα του Ιησού Χριστού. Εδώ δεν υπάρχει παραπλάνηση; Σαφώς και υπάρχει. Γιατί δεν το επισήμανε ο Σισανίου; Γιατί, επίσης, αναφερόμενος στους μετανάστες τους κατέταξε όλους στην κατηγορία "αναξιοπαθούντες"; Ο χριστιανισμός δεν είναι αφέλεια. Οποιος, έστω με την εσκεμμμένη αδιαφορία του, υποβοηθεί τη λιβανοποίηση της χώρας φέρει μέγιστη ευθύνη. Και από αυτήν δεν εξαιρείται ο Σισανίου. Ο υπερβολικός λεκτικός ακτιβισμός του δεν τον τιμά, μάλλον τον αδικεί, επειδή σαφώς δεν μπορεί να μπει στο ίδιο τσουβάλι με τον Μεσσηνίας Χρυσόστομο. Θα εκτιμούσα περισσότερο μία ιεραποστολική προσπάθεια αυτού ή όποιου άλλου ιεράρχη, μεταξύ των μεταναστών. Κάτι που δεν βλέπω, όμως...

SkyWatcher είπε...

Η πρακτική ενός ανθρώπου του Θεού να ΥΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ (έμμεσα ή άμεσα) στο «ποίμνιο» τι του επιτρέπεται να ψηφίσει και τι δεν του επιτρέπεται, δεν με βρίσκει σύμφωνο. Μπορεί να κηρύττει για την αγάπη προς τον πλησίον και να καταδικάζει το μίσος και όλα τα σχετικά, αλλά δεν μπορεί να αναφέρεται σε συγκεκριμένο κόμμα, καλώντας τους χριστιανούς να απομακρυνθούν από αυτό, αλλιώς δεν είναι «καλοί χριστιανοί».
Κανένας δεν ψηφίζει ή δεν στηρίζει ένα κόμμα για να τον... πάει στον Ουρανό. Η χώρα έχει τεράστια προβλήματα και τα κόμματα έχουν συγκεκριμένες ατζέντες. Δεν μπορεί να μπερδεύεις την πολιτική με την πίστη. Άλλωστε, υπάρχει πίστη που δηλώνεται, προβάλλεται, διαφημίζεται μέσω των media και αποδεικνύεται απάτη, από την στάση ζωής των συγκεκριμένων προσώπων.
Το παρόν πολιτικό σύστημα παρέχει στον πολίτη την δυνατότητα να εκφραστεί δια της ψήφου και να εκλέξει εκείνον τον πολιτικό σχηματισμό ο οποίος τον εκφράζει περισσότερο ή θεωρεί ότι θα προσφέρει στον τόπο κάτι καλύτερο ή ότι τέλος πάντων θα κάνει τους «μεγάλους» να «πονέσουν» περισσότερο (η λεγόμενη ψήφος διαμαρτυρίας ή τιμωρίας).
Και αν τέλος πάντων θέλει κάποιος να εξιχνιάσει θεολογικώς πόσο ορθό δογματικά είναι ένα κόμμα ή ένας πολιτικός, ας το κάνει για όλα και για όλους. Ερώτηση: Πότε στις τελευταίες εκλογές ιεράρχης μίλησε για την αντιχριστιανική ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ, της ΔΗΜΑΡ ή και άλλων μικρότερων κομμάτων (Οικολόγοι, ΑΝΤΑΡΣΥΑ).
Δηλαδή, εάν ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ, που αν γίνει κυβέρνηση, ένα από τα ΠΡΩΤΑ που θα κάνει, θα είναι να νομιμοποιήσει τον "γάμο" των ομοφυλόφιλων (και προφανώς την υιοθεσία παιδιών από "gay ζευγάρια"), θα καταργήσει την προσευχή από τα σχολεία, θα κατεβάσει τα θρησκευτικά σύμβολα από τους δημόσιους χώρους, θα δώσει ψήφο στους αλλοδαπούς, θα μειώσει την σημασία των εθνικών και θρησκευτικών γιορτών, (προωθώντας όμως μουσουλμανικές γιορτές χάριν πολυπολιτισμικότητας) και άλλα πολλά, θα είμαι ΚΑΛΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ;

Ανώνυμος είπε...

Προφανώς και δεν καθίστασαι "καλός χριστιανός" ψηφίζοντας ΣΥΡΙΖΑ, αλλά, το ξαναλέω, Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΛΑΣΑΡΙΣΤΗΚΕ ΩΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΚΟΜΜΑ - το ακριβώς αντίθετο θα έλεγα. Γενικά η αριστερά δεν υποστήριξε ποτέ ότι είναι φιλομεταναστευτική για χριστιανικούς λόγους. ΔΕΝ τίθεται θέμα παραπλάνησης. Μόνο τα συνθήματα στους τοίχους των εκκλησιών να δει κανείς, αρκεί. Και η αντιχριστιανική πολιτική των αριστερών είναι δεκαετίες τώρα η ίδια και είναι γνωστή σε όλους, ενώ η Χρυσή Αυγή ως κόμμα τώρα ξεφύτρωσε (την καλοτάιζαν στα κρυφά ΝουΔου-ΠΑΣΟΚ, να 'ναι καλά οι άνθρωποι).

Τα χίλια προβλήματα της χώρας τα δημιούργησαν οι κυβερνήσεις απ' αρχής της μεταπολίτευσης, κυβερνήσεις τις οποίες ΕΜΕΙΣ εκλέξαμε, με την κοντόφθαλμη ιδιοτελή λογική μας. Κι αν στις επόμενες εκλογές κάποιο κόμμα μας τάξει 5 ευρώ παραπάνω, πάλι αυτό θα ψηφίσουμε. Υπεύθυνοι για το χάλι της χώρας είναι 10.000.000 Έλληνες (διόρθωση: 8.000.000), οι οποίοι ψήφιζαν και κυβερνήσεις που μεταξύ των άλλων επέτρεπαν να συρρέουν κατά χιλιάδες οι λαθρομετανάστες. Και ξέρετε γιατί τις ψήφιζαν; Γιατί κι απ' αυτό έβγαζαν ΛΕΦΤΑ. Γιατί στέλνανε ανθρώπους χωρίς χαρτιά να δουλεύουν στα χωράφια και όταν ερχόταν η ώρα της πληρωμής καλούσαν το Αλλοδαπών. Τέτοιοι είμαστε. Και τώρα που έφτασε ο κόμπος στο χτένι θέλουν όλοι κάποιον πρόθυμο να κάνει τη βρώμικη δουλειά και να τους ξεφορτωθεί - και οι ΨΥΧΟΠΑΘΕΙΣ της Χρυσής Αυγής αναλαμβάνουν ευχαρίστως αυτό το έργο. Είμαι από την Πάτρα και ξέρω τι σας λέω. Οι δολοφονίες λαθρομεταναστών από χρυσαυγίτες είναι κοινό μυστικό.

Οι παπάδες και οι δεσποτάδες δεν είναι σε θέση να γνωρίζουν ποιος είναι αναξιοπαθών και ποιος πράκτορας της Τουρκίας. Αυτό είναι δουλειά του ΚΡΑΤΟΥΣ, αν αυτό υπάρχει. Ούτε και δήλωσε κανείς απ' αυτούς ότι καλά κάνει το κράτος και έχει παρατήσει ανοιχτά τα σύνορα. Από τη στιγμή όμως που εμφανίζονται ένα τσούρμο λιμοκτονημένοι στα σκαλιά μιας εκκλησίας, ο ιερέας οφείλει να τους ταΐσει, ΑΝΕΞΑΡΤΉΤΩΣ ΧΡΩΜΑΤΟΣ, γιατί έτσι τους υπέδειξε ο Χριστός με την παραβολή του καλού Σαμαρείτη. Πηγαίνετε σε κανένα νησί του Αιγαίου να σας πουν οι κάτοικοι πώς θαλασσοπνίγονται όλοι αυτοί για να έρθουν εδώ, κι αν τους πάει καρδιά να τους αφήσουν να πεθάνουν σαν σκυλιά...

Ο Σισανίου δεν είπε σε κανένα να μην ψηφίσει Χρυσή Αυγή. Είπε ότι η ιδεολογία της - ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ Ο,ΤΙ ΟΙ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ ΙΣΧΥΡΙΖΟΝΤΑΙ - δεν έχει μέσα της ΤΙΠΟΤΑ το χριστιανικό (το ΟΡΘΟΔΟΞΟ χριστιανικό εννοώ, γιατί και οι ναζιστές "χριστιανοί" δήλωναν), εφόσον και ο μετανάστης είναι εικόνα του Θεού και ως τέτοια αξίζει το σεβασμό μας. Αν αυτό ακούγεται σε κάποιους υπερβολικά "αριστερό" είναι γιατί ο ορθόδοξος χριστιανισμός είναι η μόνη πραγματική επανάσταση, την οποία οι αριστεροί προσπαθούν μάταια εδώ και πάνω από έναν αιώνα να αντιγράψουν.

Αν αρχίσουμε να μετράμε την αξία της ανθρώπινης ζωής με βάση το αν κάποιος τηρεί τους νόμους της χώρας και πληρώνει τους φόρους του θα έχουμε ξεπέσει σε έναν γερμανικού τύπου προτεσταντισμό - και είδα τι νοοτροπία δημιούργησε αυτό το χριστιανικό έκτρωμα στους καημένους τους Γερμανούς, ευχαριστώ, δε θα πάρω.

Ανώνυμος είπε...

Όσον αφορά την ιεραποστολή, πραγματικά πιστεύω ότι, καθισμένοι μπροστά σε ένα υπολογιστή, είναι πολύ εύκολο να κάνουμε υποδείξεις. Η ουσία είναι ότι δεν μπορούμε να ξέρουμε τι ιεραποστολικό έργο κάνει μια ενορία ή μια μητρόπολη (εκτός ίσως από τη δική μας), εκτός των άλλων ΚΑΙ επειδή αυτές οι προσεγγίσεις πρέπει να γίνονται πολύ διακριτικά, αλλιώς κινδυνεύει η Εκκλησία να κατηγορηθεί για προσηλυτισμό από το γνωστό "αριστερό" σκυλολόι - έχουν υπάρξει τέτοιες περιπτώσεις. Δε γίνεται απλώς την ώρα που περνάει μπροστά από το καζάνι του συσσιτίου ο Πακιστανός να τον υποχρεώσεις να πάρει και μια Καινή Διαθήκη.

Και ας μην τρέφουμε αυταπάτες: οι άνθρωποι που ψηφίζουν Χρυσή Αυγή δε θα πάψουν να την ψηφίζουν αν όλοι οι λαθρομετανάστες της Ελλάδας γίνουν ορθόδοξοι. Την ψηφίζουν γιατί θέλουν να ξεσπάσουν σε κάποιον αποδιοπομπαίο τράγο. Και ακόμη κι αν εξαφανιστούν οι μετανάστες μαγικά, η χώρα θα εξακολουθεί να βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση - οπότε, αν μη τι άλλο, το να ψηφίζεις ένα κόμμα που μόνο τους μετανάστες (λαθραίους ΚΑΙ νόμιμους) έχει αυτή τη στιγμή στο πρόγραμμά του το βρίσκω τουλάχιστον ηλίθιο.

Ανώνυμος είπε...

"Δεν μπορεί να μπερδεύεις την πολιτική με την πίστη."

Τι λες βρε Ουρανέ;;;!! Δεν είναι πνευματικής φύσεως οι λόγοι που η χώρα έφτασε σ' αυτά τα χάλια; Το ότι οι άνθρωποι γύρισαν την πλάτη στο Θεό και έπεσαν με τα μούτρα σε κάθε είδους απολαύσεις, εκμεταλλευόμενοι όποιον μπορούν, κλέβοντας το Δημόσιο, τους υπαλλήλους τους, πετώντας στα σκυλιά την πατρίδα και το έθνος τους και δε συμμαζεύεται δεν είναι πνευματικό ζήτημα;;

Με προβληματίζει λίγο η οπτική σου. Ο (ορθόδοξος) χριστιανισμός δεν είναι μόνο για τις Κυριακές. Αποτελεί συνολική θεώρηση της ζωής. Δεν μπορείς να ψηφίζεις τους ανθρώπους που θα κυβερνήσουν τη χώρα σου χωρίς να λαμβάνεις υπόψη τις χριστιανικές σου αξίες, κι αυτό, αν θες να είσαι συνεπής με τον εαυτό σου, οφείλεις να το εφαρμόζεις όταν εξετάζεις όλα τα κόμματα! Αλλιώς, αν, δηλαδή, όντως δεν μπορείς να μπερδεύεις την πολιτική με την πίστη, δεν έχεις κανένα λόγω να ωρύεσαι για την αντιχριστιανική ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι λίγο τρομακτικό το ότι το ίδιο πρόσωπο που κάνει τόσο καλή αντικομμουνιστική και αντισιωνιστική έρευνα (τα σέβη μου!) μπορεί να αμνηστεύει έτσι ελαφρά τη καρδία τους ναζί. Γιατί ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να μη γνωρίζεις τι πραγματικά αντιπροσωπεύει η Χρυσή Αυγή. Ακόμη κι αν χρειάζεσαι βίντεο για να πιστεψεις ότι χρυσαυγίτες δολοφονούν μετανάστες, το υβρεολόγιο τους εναντίον του χριστιανισμού κυκλοφορεί ελεύθερο στο ίντερνετ, υπογεγραμμένο από τον αρχηγό τους ή από άλλους εκλεγμένους βουλευτές τους κόμματος. Ξέρεις, εκείνα τα ωραία, όπως ότι ο χριστιανισμός μόλυνε το ελληνικό πνεύμα με το ιουδαίκό μικρόβιο, ή το "Είμαστε παγανιστές γιατί στη θέσι των ηρώων και των φιλοσόφων μας δεν θα μπορούσαμε ποτέ να βάλουμε προφήτες σκοτεινούς και βασιλιάδες αιμοσταγείς ενός άξεστου νομαδικού λαού". Αδυνατώ να πιστέψω ότι αυτά δεν τα είδες και δεν τα άκουσες πουθενά. Για να μην αναφέρω το ότι πλήθος υποψηφίων, αλλά και εκλεγμένων, βουλευτών τους μπαινοβγαίνουν ως κατηγορούμενοι στα ποινικά δικαστήρια! Ο ίδιος ο Κασιδιάρης κατηγορείται για επίθεση με μαχαίρι σε καθηγητή πανεπιστημίου, μεταξύ άλλων. Το σύνταγμα όμως δεν απαγορεύει σε υπόδικους να θέσουν υποψηφιότητα για τις βουλευτικές εκλογές, οπότε αυτό το λέλουδο κατέληξε βουλευτής (και η δίκη εννοείται αναβλήθηκε λόγω ασυλίας). Δε σε ανησυχεί αυτό; Δε σε τρομάζει το ότι απειλεί με νεκρούς και κομπάζει από 'δω κι από 'κεί για την ελευθερία κινήσεων που του προσφέρει το όπλο του; Κράτος δικαίου θέλουμε να είμαστε ή άγνωστη πολιτεία στην Άγρια Δύση;

Συγγνώμη, αλλά νόμιζα ότι σκοπός σου ήταν να φέρεις στο φως τα εγκλήματα του χασάπακλα του Στάλιν, όχι να αμνηστεύσεις τον άλλο χασάπακλα, το Χίτλερ, για τα δικά του. Είπαμε, δεξιός, αλλά όχι κι έτσι. Τέλος πάντων, δικό σου είναι το μπλογκ, αν θες προπαγανδίζεις και για το ιπτάμενο μακαρονοτέρας...

12θεϊστής είπε...

Ο Σισανίου είναι τεράστιος λαϊκιστής, όπως μόνο ένας 'ποιμένας ψυχών' μπορεί να είναι. Άπαντες οι ερασιτέχνες βουλευτές της χ.α. δεν πιάνουν μια μπροστά του. Βασικά δεν υστερεί σε τίποτα από τους δεινότερους επαγγελματίες πολιτικούς που έχει γνωρίσει το πάλκο της μεταπολίτευσης. Πρωτοστάτησε στο αντιφα ξέσπασμα της ορθόδοξης ιεραρχίας (που καθόλου τυχαία συνέπεσε με επέτειο απελευθέρωσης Σιάτιστας, επίσκεψη οικουμενισμένου και εθνική επέτειο Οκτωβρίου, για μέγιστη κάλυψη από ΜΜΕ), συντάσσοντας ένα έπος ψυχοπονιάρικου λαϊκισμού, όπου το 'κράτος' και οι 'πολιτικοί' κατηγορούνται για τα δεινά του κόσμου τούτου. Φυσικά, το διαβολικό 'κράτος' (που πληρώνει τον Σιατίστης) βρίσκεται αναίσθητο σε μηχανική υποστήριξη κι έτσι οι ριπές του μητροπολίτη βρίσκουν όλες στόχο! Κάπου εκεί στην 100% ευστοχία μπαίνει στη γραμμή πυρός και η χ.α, σαν γίδα που ξεστράτισε σε πεδίο βολής αρμάτων. Το overkill είναι τόσο ολοκληρωτικό, που ο εχέφρων θεατής αναρωτιέται αν οι ρασοφόροι είναι αληθινοί αντιφασίστες, ή πονηροί κρυφοφασίστες!

Αριστεροί χριστιανοί φυσικά και υπάρχουν. Βέβαια αριστεροί από αριστερούς μπορεί να μην έχουν σχέση μεταξύ τους. Η πραγματική τομή, απλώνεται μάλλον μεταξύ την πατριωτικής αριστεράς, που είναι χριστιανοί περισσότερο επειδή είναι πατριώτες και παραδοσιοκράτες, και της διεθνισμένης αριστεράς - ουσιαστικά δηλαδή μεταξύ πατριωτισμού και οικουμενισμού. Οι πρώτοι αποτελούν τους αξιόλογους χώρους του άρδην και του ρεσάλτο, αλλά και αυτόν των νεορθόδοξων. Όσο για τους δεύτερους, ε αυτοί είναι οι διαβασμένοι χριστιανοί, όσοι αυτοαποκαλούνται Ρωμιοί παρά Έλληνες, οι περισσότεροι θεολόγοι και η πλειοψηφία στις ανώτερες βαθμίδες του κλήρου. Αυτοί αποτελούν τον σκληρό πυρήνα του χριστιανικού δόγματος, ενός δόγματος φύσει και θέσει διεθνιστικού και πολυπολιτισμικού. Αν οι πρώτοι είναι χριστιανοί λόγω πατριωτισμού, οι δεύτεροι είναι αριστεροί λόγω απατρισμού!

Έτσι λοιπόν είναι το κοινό multiculti υπόβαθρο, αυτό που κάνει την συνεύρεση μεταξύ συριζαίων και ρασοφόρων, προλετάριων και θεολόγων, πολύ λιγότερο αφύσικη. Βέβαια υπάρχει και ο κοινός εχθρός, ο πρωτάρης εθνικισμός. Για τους συριζαίους συμβολίζει τον πολιτικό σατανά που πρέπει πάση θυσία να "τσακιστεί", για τους δε ρασοφόρους είναι ο μισητός ανταγωνιστής που με τα συσσίτια και τις ελεημοσύνες του, ήρθε για να τους αρπάξει το μονοπώλιο στην ευγνωμοσύνη του φτωχού λαού! Διότι μπορείς να έχεις όσα χρυσάφια θέλεις, αλλά δίχως την αιγίδα της λαϊκής συναίνεσης, θα σου τα πάρουν αργά ή γρήγορα. Ύστερα υπάρχει και το δόγμα 'ευλογημένος ο ερχόμενος' και ο Τσίπρας είναι ο επόμενος ερχόμενος. Η βαθιά Εκκλησία ευλογούσε τους ερχόμενους από την εποχή του αρειανιστή Κωνσταντίνου Α' και του ισλαμιστή Μωάμεθ Β', δεν θα τα χαλάσει τώρα με τον αθεϊστή Τσίπρα. Είναι πολλά τα λεφτά, κόκκινε ουρανέ.....

SkyWatcher είπε...

Προς τον παραπάνω ανώνυμο:

Ερμηνεύεις πράγματα που δεν είπα και με στενοχωρείς.
Επειδή ακριβώς «το ότι οι άνθρωποι γύρισαν την πλάτη στο Θεό και έπεσαν με τα μούτρα σε κάθε είδους απολαύσεις, εκμεταλλευόμενοι όποιον μπορούν, κλέβοντας το Δημόσιο, τους υπαλλήλους τους, πετώντας στα σκυλιά την πατρίδα και το έθνος τους και δε συμμαζεύεται» ΕΙΝΑΙ πνευματικό ζήτημα, αποτελεί έργο των πνευματικών ανθρώπων και όχι των πολιτικών. Εκτός εάν περιμένεις ένας πολιτικός να σε κάνει πιο “χριστιανό” και ένας άλλος λιγότερο. Ή εκτός αν εμπιστεύεσαι ως «καλό χριστιανό» τον πολιτικό που κουβαλάει στον ώμο του την εικόνα στις λιτανείες και μετά τον βλέπουμε να παραθερίζει στον Κορυδαλλό, προφανώς ως ανταμοιβή των «χριστιανικών» του δραστηριοτήτων.
Εάν ήταν αγαπητέ μου, ο ελληνικός λαός να ψηφίζει με βάση το ποιος είναι καλύτερος ορθόδοξος χριστιανός ο Παπαθεμελής θα ήταν πρωθυπουργός (για να θυμηθούμε και τον Ψαρουδάκη) και κάτι κόμματα σαν το ΕΛΚΙΣ (αν το θυμάσαι) και την ΚΟΙΝΩΝΙΑ, θα εξέφραζαν τον δικομματισμό!

ΥΓ. Δεν ξέρω αν σε στενοχωρώ, αλλά στο θρίλερ που βλέπω εγώ, ο σχιζοφρενής με το πριόνι δεν είναι ο Παναγιώταρος και ο Μπαρμπαρούσης, αλλά ο Σόιμπλε και ο Στουρνάρας.
ΥΓ 2. Εάν δεις να αμνηστεύω τα εγκλήματα του χασάπακλα Χίτλερ να μου το πεις.

Ανώνυμος είπε...

Μερικές παρατηρήσεις με καλή διάθεση προς όλους.

Αρχικά περί "διεθνισμού" ,αναφορικά με το μήνυμα του "12θεϊστή".

Ο διεθνισμός του κομμουνισμού δεν θα πρέπει επουδενί να συγχέεται με τον διεθνισμό του Χριστιανισμού.Ο διεθνισμός του Χριστιανισμού αφορά στον διεθνισμό της Αγάπης προς τον πάσχοντα άνθρωπο, στην βάση της πεποίθησης ότι όλοι είμαστε παιδιά του ίδιου Θεού.Ο διεθνισμός του κομμουνισμού αφορά στον διεθνισμό του ταξικού μίσους.Μην μπερδεύεσαι...

Οι ήρωες του '21 ήταν Ελληνορθόδοξοι και βαθιά θρησκευόμενοι οι περισσότεροι εξ'αυτών ...Δεν νομίζω πως χάριν διεθνιστικής διάθεσης , ξεσηκώθηκαν έναντι του Οθωμανού δυνάστη....

«Απόδοτε τα του Καίσαρος τω Καίσαρι και τα του Θεού τω Θεώ»...Που βλέπεις τον (πολιτικό) διεθνισμό στην παραπάνω ρήση;;

- Προς τον "ανώνυμο".Επειδή τυχαίνει να έχω καταγωγή από Πάτρα (και επειδή το ανέφερες),διαφορετικά από όσα καταμαρτυρείς στην Χ.Α,ακούω ανώνυμε.

Γνωστός συγγενούς μου, άνεργος τρίτεκνος, λαμβάνει τα απαραίτητα για την συντήρηση του (μηνιαίως) από τα γραφεία της Χ.Α και δεν είναι ο μόνος στην περιοχή.

Σίγουρα πλακώνονται με μετανάστες, όμως τα φονικά στα οποία αναφέρεσαι (άλλωστε οι "λάθρο" αλληλομαχαιρώνονται και χωρίς βοήθεια), νομίζω πως δεν είναι παρά παραμύθια αριστερών κύκλων...και κυνήγι "ακροδεξιών" μαγισσών,στο μέτρο που για όλα τα δεινά του τόπου ευθύνεται η Χ.Α!Το:"Μαυροφορεμένοι νεαροί σε μοτοσυκλέτες επιτέθηκαν...", έχει γίνει πλέον το "πρόχειρο σλόγκαν" για κάθε βιαιότητα.

Αντιθέτως δεν βλέπω να αναφέρεσαι στην άγρια δολοφονία του συμπατριώτη μας, Θανάση Λαζανά (μια από τις πολλές) από 3 Αφγανούς πριν μερικούς μήνες στην Πόλη σου, ούτε και στους δεκάδες βιασμούς Ελληνίδων - θύματα της..."πολυπολιτισμικότητας" - που λαμβάνουν χώρα στην Αχαϊκή Πρωτεύουσα .
Ως Χριστιανοί να δείχνουμε ευαισθησία για την δυστυχία του κάθε ανθρώπου (ανεξαρτήτως εθνικότητας) αλλά να μην ξεχνάμε και τους συμπατριώτες μας, οι οποίοι στενάζουν υπό το βάρος του συντελεσθέντος εποικισμού!

Προσωπικά ως Έλλην πατριώτης, δεν πρόκειται να ψηφίσω ποτέ Χ.Α, ακριβώς γιατί γνωρίζω τις χιτλερικές καταβολές τις (αυτές που εσχάτως προσπαθεί αμήχανα να καλύψει).Ο Χίτλερ έφερε στην Πατρίδα μου (και στoν κόσμο ολόκληρο) τον όλεθρο.Ως Χριστιανός από την άλλη,δεν μπορώ να συνταχθώ με μία κίνηση που εν πολλοίς και αντιχριστιανικά κινείται (και εδώ θα συμφωνήσω μαζί σου) αλλά και που μέχρι πρότινος, τα ιδρυτικά μέλη της, συνεπή προς το δόγμα του εθνικοσοσιαλισμού, ομολογούσαν ανοιχτά τον μισάνθρωπα αντιχριστιανικό,"αθεοπαγανισμό" τους.Και φυσικά κάνεις λάθος, αγαπητέ "ανώνυμε" , όταν γράφεις πως οι Ναζί δήλωναν Χριστιανοί,δες για παράδειγμα εδώ:http://en.wikipedia.org/wiki/Religious_aspects_of_Nazism

Ο Εθνικοσοσιαλισμός (όπως άλλωστε και ο κομμουνισμός), ήταν ένα "sui-generis" θρησκευτικό δόγμα o ίδιος.

Από την άλλη ωστόσο, δεν μπορώ παρά να δεχτώ πως η Χ.Α δεν είναι η αιτία αλλά το σύμπτωμα της κοινωνικής έκρηξης που επικρατεί στην Πατρίδα μας,ακριβώς όπως ο πυρετός του σώματος που έχει χτυπηθεί από τον ιό.Η Χρυσή Αυγή αποτελεί ακριβώς αυτόν τον "πυρετό", εκείνου του κλεπτοκρατικού και φαύλου συστήματος που μας οδήγησε ως εδώ.

Η αριστερόστροφη ωστόσο πολιτική ορθότητα που ιδεολογικά έχει κυριαρχήσει στον δημόσιο βίο και στον δημόσιο πολιτικό λόγο,από την Μεταπολίτευση,επιμένει να βλέπει μόνο το σύμπτωμα και όχι την αιτία!Τόση η τυφλότητά της!Τόσος ο φανατισμός της!Τόσος ο τρόμος να κοιτάξει κατάματα τον εαυτό της στον καθρέπτη...Δυστυχώς η ηγεσία της Εκκλησίας μας (στο πρόσωπο του Ιερώνυμου και κάποιων άλλων ιεραρχών), εσχάτως άγεται και φέρεται προς αυτή την κατεύθυνση υπό το φόβο, του να μην θεωρηθεί "σκοταδιστική και οπισθοδρομική" από τους αριστερούς κήνσορες της πολιτικής ορθότητας...

.

Ανώνυμος είπε...

Συνέχεια από το προηγούμενο μήνυμα..

Αρκεί ν'αναρωτηθείς αγαπητέ "ανώνυμε",γιατί άραγε ο Ιερώνυμος δεν διοργανώνει (έστω αναδρομικά) ένα συνέδριο με θέμα την "αριστερή τρομοκρατία" που αιματοκύλισε την Ελλάδα,από την μεταπολίτευση και δώθε αλλά και για την συνακόλουθη ιδεολογική νομιμοποίησή της από ανθρώπους και κόμματα της αριστεράς;Υπεύθυνη για την κατίσχυση του φαινομένου της βίας στην κοινωνία, είναι τάχα μόνο η Χ.Α που μέχρι πρότινος ευρισκόταν στο 0,4%;;;;

Ε λοιπόν αυτή την (βαθιά αντιδημοκρατική) ανισομέρεια στον δημόσιο πολιτικό λόγο προσπαθεί να καταδείξει και ο SkyWatcher με αυτό το άρθρο του και τουλάχιστον προσωπικά,συμφωνώ απόλυτα μαζί του.

Ανώνυμος είπε...

@Ανώνυμος 3/12/12
Συγγνώμη αδελφέ, αλλά η απάντησή σου δείχνει πόσο πολύ έχει προχωρήσει η εκκοσμίκευση στον αποκαλούμενο "χριστιανικό χώρο". Δηλαδή, η στάση της Εκκλησίας έναντι των αλλοθρήσκων, που συνίσταται στο καθήκον της ιεραποστολής, έχει ως κριτήριο όχι το "μαθητεύσατε πάντα τα έθνη", αλλά το τί θα πει η αντιχριστιανική Αριστερά. Δεν κηρύσσουμε Χριστό στους μετανάστες γιατί η Αριστερά θα μας κατηγορήσει για προσηλυτισμό...Μάλιστα.... Πολιτική Ιερωνύμου, πολιτική του συμβιβασμού με τις αρχές και τις εξουσίες του αιώνος τούτου. Δεν είναι ο πρώτος ο Ιερώνυμος, ο μακαρίτης Πατριάρχης Μόσχας Σέργιος και πολλοί άλλοι μητροπολίτες συνεργαζόμενοι με τις μυστικές υπηρεσίες των άθεων κομμουνιστικών χωρών έχουν δείξει τον δρόμο. Ήρθε τελευταίος και καταϊδρωμένος ο ανερμάτιστος αρχιεπίσκοπος...
Και κάτι άλλο: Διαστρέφεις τα λόγια μου. Είπα εγώ να δίνεται στο κάθε μουσουλμάνο που προσέρχεται στο συσσίτιο μία Αγία Γραφή υποχρεωτικά; Είπα να υπάρχουν προς διάθεση δωρεάν αντίτυπα της Καινής Διαθήκης στον χώρο των συσσιτίων. Οποιος θέλει, ας παίρνει. Η Εκκλησία δεν είναι για να έχει συσσίτια, η Εκκλησία είναι για να κηρύττει Χριστόν Εσταυρωμένο. Τα συσσίτια καλά είναι, και εγώ προσπαθώ να ενισχύω αυτό της ενορίας μου, αλλά είναι πάρεργο αυτό. Το έγκλημα του Ιερώνυμου είναι ότι μπήκε στο τρυπάκι των ανθρώπων που σκέφτονται κοσμικά και γι' αυτούς κριτήριο "χρησιμότητας" της Εκκλησίας είναι τα συσσίτια. Και μιλάει μόνο για αυτά. Ποτέ δεν είπε ότι η Εκκλησία είναι για να δίνει Χριστό, όχι φασολάδα. Ε λοιπόν, συσσίτια μπορούν να οργανώσουν και οι Ευαγγελικοί και οι Μάρτυρες του Ιεχωβά και μία ΜΚΟ. Θεία Λειτουργία όμως δεν μπορούν να τελέσουν οι παραπάνω....Είπαν οι Απόστολοι στις "Πράξεις" ότι δεν είναι καλό να αφήσουμε τον λόγο του Θεού και να διακονούμε τράπεζες για απόρους. Ο αρχιεπίσκοπος έκανε ακριβώς το αντίθετο. Και να θυμίσω ότι ο άγιος Ιωάννης ο Ελεήμων, πατριάρχης Αλεξανδρείας, ο κατ' εξοχήν ιεράρχης της ελεημοσύνης και της φιλανθρωπίας, μέσω αυτής της φιλανθρωπίας μετέστρεψε στην Ορθοδοξία πάρα πολλούς μονοφυσίτες στην Αίγυπτο - ήδη ήταν τότε η πλειονότητα των χριστιανών, μιλάμε για τον 7ο αιώνα. Εδώ δεν είδα μουσουλμάνους να γίνονται χριστιανοί μέσω των συσσιτίων. Γιατί άραγε; Μήπως γιατί η Εκκλησία παρουσιάστηκε ως μία ακόμα ΜΚΟ;
Πρέπει να γνωρίζουμε ότι υπάρχουν πολλοί μεταξύ των μεταναστών (και λαθρομεταναστών) που δεν είναι προκατειλημμένοι έναντι του χριστιανισμού και το γνωρίζω από προσωπική εμπειρία. Δεν είμαι υπέρ του ου κατ' επίγνωση ζήλου και του προσηλυτισμού. Αλλά εδώ έχουμε μία δυνατότητα να προβάλουμε τον Χριστό, χωρίς πίεση, χωρίς πλύση εγκεφάλου, χωρίς καταναγκασμό, και δεν το κάνουμε.

Ανώνυμος είπε...

Δεν είπα ότι: "Δεν κηρύσσουμε Χριστό στους μετανάστες γιατί η Αριστερά θα μας κατηγορήσει για προσηλυτισμό", αλλά ότι η ιεραποστολή πρέπει να γίνεται εντός των πλαισίων του νόμου, γιατί αρκεί ΜΙΑ κατηγορία για προσηλυτισμό για να βρει τον μπελά της η Εκκλησία και να δυσκολέψει ακόμη περισσότερο το έργο της.

"Η Εκκλησία δεν είναι για να έχει συσσίτια, η Εκκλησία είναι για να κηρύττει Χριστόν Εσταυρωμένο." Συμφωνώ ΑΠΟΛΥΤΑ. Δεν μπορείς όμως να έχεις πλήρη ενημέρωση για το ιεραποστολικό έργο κάθε ενορίας/μητρόπολης, ή για το πόσοι μετανάστες έγιναν χριστιανοί μέσα από τα συσσίτια. Σε πιστεύω ότι δεν είναι η πλειοψηφία τους αρνητικά διατεθειμένοι απέναντι στο χριστιανισμό - ποιος τυφλός δε θέλει το φως του;

"Η Χρυσή Αυγή αποτελεί ακριβώς αυτόν τον "πυρετό", εκείνου του κλεπτοκρατικού και φαύλου συστήματος που μας οδήγησε ως εδώ."

Συμφωνώ ΑΠΟΛΥΤΑ. Η έλλειψη παιδείας ανέβασε τη Χ.Α. στην επιφάνεια και μόνο η παιδεία μπορεί να την ξαναβυθίσει.

"Το:"Μαυροφορεμένοι νεαροί σε μοτοσυκλέτες επιτέθηκαν...", έχει γίνει πλέον το "πρόχειρο σλόγκαν" για κάθε βιαιότητα.Αντιθέτως δεν βλέπω να αναφέρεσαι..."

Τα εγκλήματα μεταναστών σε βάρος Ελλήνων γίνονται γνωστά ακόμα και από τα κανάλια, δεν απέκρυψα κάτι σκόπιμα - αν δόθηκε αυτή η εντύπωση ήταν λάθος μου. Με τα υπόλοιπα συμφωνώ ΑΠΟΛΥΤΑ. Δεν υπάρχει περιθώρια ήρεμης συνύπαρξης όταν οι μετανάστες είναι τόσοι πολλοί, και έχουν ανατραφεί σε μια θρησκεία που αμνηστεύει (όταν δεν επιβραβεύει κιόλας) τη βία. Γι' αυτό και δεν τους θέλω όλους αυτούς στη χώρα μου. Γιατί κάθε βάρκα παίρνει συγκεκριμένο αριθμό ατόμων - αν βάλεις περισσότερους θα μπατάρει. Και όταν μάλιστα ξέρεις ότι όλο αυτό είναι οργανωμένο σχέδιο εναντίον της χώρας σου είναι δύσκολο να μην εξοργιστείς. Όχι μόνο με αυτούς που τους έφεραν αλλά και με τους αριστερούς που σκίζονται να "απελάσουν το ρατσισμό", αλλά είναι σημαιοφόροι στη ρατσιστική εκστρατεία κατά του ελληνικού έθνους.

"Γνωστός συγγενούς μου, άνεργος τρίτεκνος, λαμβάνει τα απαραίτητα για την συντήρηση του (μηνιαίως) από τα γραφεία της Χ.Α και δεν είναι ο μόνος στην περιοχή."
Το ξέρω ότι συμβαίνουν αυτά. Και σε άδειο διαμέρισμα γνωστού μου είχαν κάνει κατάληψη λαθρομετανάστες. Πήρε ο άνθρωπος την αστυνομία και του είπαν "Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα, πάρε τη Χ.Α. (!)". Και την πήρε όντως. Και όχι μόνο τους πέταξαν έξω, αλλά του έβαψαν και το σπίτι! Αυτά όμως αποτελούν απλώς απόδειξη ότι από τη στιγμή που έγιναν πολιτικό κόμμα κόλλησαν και το μικρόβιο της δημαγωγίας, και δεν με εμποδίζουν να πιστέψω ότι τις νύχτες επιτίθενται σε μετανάστες.
Τη θρησκευτική γελοιότητα του εθνικοσοσιαλισμού τη γνωρίζω, αλλά δεν ήταν όλοι οι Γερμανοί χτυπημένοι σαν τον Χίτλερ και τη συμμορία του. Γι' αυτό και χρησιμοποιήθηκε ο χριστιανισμός, οικτρά διαστρεβλωμένος, για να στηρίξει την ιδεολογία τους. Αυτό εννοούσα όταν είπα "δήλωναν χριστιανοί".

"Προσωπικά ως Έλλην πατριώτης, δεν πρόκειται να ψηφίσω ποτέ Χ.Α, ακριβώς γιατί γνωρίζω τις χιτλερικές καταβολές τις (αυτές που εσχάτως προσπαθεί αμήχανα να καλύψει)." ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΤΣΙ ΤΟ ΒΛΕΠΩ ΚΙ ΕΓΩ.


Ανώνυμος είπε...

"Ή εκτός αν εμπιστεύεσαι ως «καλό χριστιανό» τον πολιτικό που κουβαλάει στον ώμο του την εικόνα στις λιτανείες και μετά τον βλέπουμε να παραθερίζει στον Κορυδαλλό, προφανώς ως ανταμοιβή των «χριστιανικών» του δραστηριοτήτων."
Μα ακριβώς αυτό είπα! Ότι τόσα χρόνια κυβέρνησε η (και καλά) "δεξιά του Κυρίου", και είδαμε τα χαϊρια της! Ποιος φταίει που τώρα ανεβαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ; Αυτός τουλάχιστον δεν έχει αποδειχθεί ακόμα καταστροφικός (οι περισσότεροι σκέφτονται "Πόσο χειρότερος μπορεί να είναι;") και ήταν πάντα ανοιχτά εχθρικός προς την Εκκλησία (και το ελληνικό έθνος και την ελληνική γλώσσα...) Οι πρόσφατες προσεγγίσεις ΣΥΡΙΖΑ - Εκκλησίας είναι κινήσεις αναγνώρισης του εδάφους από αμφοτέρους, γιατί όπως πάει το πράμα ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι η επόμενη κυβέρνηση και θα πρέπει να μπορεί να υπάρξει μια κάποια συνεννόηση, η οποία τόσα χρόνια δεν ήταν απαραίτητη. Κατά τα άλλα, μπορεί να μας βγει και σε καλό. Ίσως η επιστροφή στις κατακόμβες να είναι αυτό που χρειαζόμαστε για να συνέλθουμε!
Ο Παπαθεμελής δε θα μπορούσε να γίνει πρωθυπουργός, ακριβώς γιατί οι Έλληνες έχουν πάψει να ζουν ως χριστιανοί.


"ΥΓ 1. Δεν ξέρω αν σε στενοχωρώ, αλλά στο θρίλερ που βλέπω εγώ, ο σχιζοφρενής με το πριόνι δεν είναι ο Παναγιώταρος και ο Μπαρμπαρούσης, αλλά ο Σόιμπλε και ο Στουρνάρας."
Δε με στενοχωρείς καθόλου. Κι αυτοί σχιζοφρενείς είναι, και μάλιστα πιο επικίνδυνοι...

"ΥΓ 2. Εάν δεις να αμνηστεύω τα εγκλήματα του χασάπακλα Χίτλερ να μου το πεις."
I 'll take your word for it. Καλό βράδυ!

12θεϊστής είπε...

στον Polivios Amantos

Αγαπητέ, φυσικά και ο διεθνισμός του Κομμουνισμού δεν συγχέεται τον διεθνισμό του Χριστιανισμού, αφού άλλο Κομμουνισμός και άλλο Χριστιανισμός. Αν δεν διέφεραν στους διενιστικούς σκοπούς τους, τότε μάλλον θα αποτελούσαν το ίδιο πράγμα. Δεν νομίζεις; Η αγάπη είναι ούτως ή άλλως πανανθρώπινη, όπως άλλωστε και η έννοια της δικαιοσύνης ή της ελευθερίας. Τα Ιδανικά δεν έχουν εκπροσώπους, ή κάποιου είδους εμπειρογνώμονες που θα εισαγάγουν ένα συγκεκριμένο πρωτόκολλο για να αγαπάνε οι άνθρωποι ή να είναι δίκαιοι. Όσο η αγάπη περίμενε τον χριστιανισμό για να εμφανιστεί στον κόσμο, άλλο τόσο η κοινωνική δικαιοσύνη και ευμάρεια περίμενε τον Κομμουνισμό...

Οι ήρωες του 21 ήταν ορθόδοξοι γιατί απλά αυτό είχαν μάθει να είναι. Όταν η κατοχή κρατούσε από την Ρωμαιοκρατία, η εθνική συνείδηση είχε σχεδόν εξαφανιστεί και εντοπιζόταν μονάχα στην πηγαία λαϊκή παράδοση και την Ελληνική γλώσσα που, στην 'επίσημη' μορφή της, αποτελούσε μέσον για την σπουδή των χριστιανικών κειμένων. Με τα δύο εναπομείναντα εθνικά στοιχεία προσδεδεμένα στο άρμα της Ορθοδοξίας, δεν μπορούσες να περιμένεις από τον Έλληνα της εποχής να μην είναι ορθόδοξος.

Αν και δεν αναφέρθηκα στην φράση "Απόδοτε τα του Καίσαρος τω Καίσαρι": ο Καίσαρας ως ανώτατος πολιτικός ηγέτης μιας αυτοκρατορίας, είναι de facto διεθνιστής, στον βαθμό φυσικά που η αυτοκρατρορία του είναι πολυεθνική. Όχι μόνο είναι διεθνιστής, αλλά επιβάλλει τον διεθνισμό. Στην περίπτωση της Ρώμης και σε μια εποχή εξαιρετικά 'δυσκίνητη', ο διεθνισμός μπορεί να ήταν περιορισμένος, ωστόσο σε μια σύγχρονη 'αυτοκρατορία' ας πούμε σαν την ΕΕ, έχουμε πολυεπίπεδο διεθνισμό: νομικό, οικονομικό και προπαντός φυσικό, βλέπε μαζικές μετακινήσεις πληθυσμών.

Ανώνυμος είπε...

Κάποιες παρατηρήσεις (εν είδει θεματικής παρεκβάσεως) χάριν του διαλόγου και μόνον και για να υπάρχει και μια αντίθετη θεώρηση διατυπωμένη στον χώρο αυτό.

Φίλτατε συνέλληνα 12θεϊστή,

- Καλά συναισθήματα έχουμε όλοι (ακόμα και οι πιο "σκάρτοι" εξ'ημών) που και που.Ηθική και ευαισθησία,ασφαλώς.Στοιχεία δομικά της ανθρώπινης φύσης.Όμως...η αλήθεια και η ουσία του Χριστιανικού μηνύματος (και εκεί έγκειται η διαφορά του) είναι πως η Χριστιανική Αγάπη, δεν απαρτίζεται απλώς από "καλά συναισθήματα" ή έστω αγαθές προσθέσεις...

Η Χριστιανική Αγάπη (οφείλει να) είναι Πράξη απόλυτα συνειδητή και κατευθυνόμενη μέχρις Αυτοθυσίας, κατά το πρότυπο Εκείνου.

Επίσης δεν είναι Πίστη σε μια ηθική ιδεολογία ή φιλοσοφία,όπως θεωρούν ορισμένοι,αλλά πρώτα και κύρια, Πίστη στο Πρόσωπό Του..

- Το θέμα των σχέσεων Ελληνισμού και Χριστιανισμού είναι πελώριο σε έκταση.

Ανέφερα το παράδειγμα των αγωνιστών του '21 για να καταδείξω αυτό ακριβώς.. Ότι καίτοι Χριστιανοί ("διεθνιστές"), πολέμησαν πρωτίστως για την φυλή και την πατρίδα τους (όπως και για την Πίστη τους φυσικά,έναντι του αλλόδοξου δυνάστη).

"Πρέπει να φυλάξετε την πίστη σας και να την στερεώσετε, διότι, όταν επιάσαμε τα άρματα είπαμε πρώτα υπέρ Πίστεως και έπειτα υπέρ πατρίδος"

Από τον λόγο του Κολοκοτρώνη στην Πνύκα.

Μας θυμίζει το "Υπέρ βωμών και εστιών",των αρχαίων μας προγόνων.

Δύο σημειώσεις ακόμη:
Η πολυεθνική Ανατολική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία (αυτή που με εμπάθεια αποκλήθηκε από τους ανθέλληνες δυτικούς ιστοριογράφους Βυζαντινή)στην τελευταία φάση της ιστορικής της πορείας, ήταν περισσότερο εξελληνισμένη παρά ποτέ!

Μερικά αξιοσημείωτα επ'αυτού για όποιον ενδιαφέρεται σχετικά:

http://www.portaaurea.gr/istoria_meletes/ellrom.htm

http://www.hellinon.net/TheGreekByzantium.htm

http://harmonia-philosophica.blogspot.gr/2011/01/blog-post_31.html

Εξάλλου οι Έλληνες του '21 (όπως αναφέρεις) μόνο Ελληνορθόδοξοι θα μπορούσαν να ήταν.Αυτή άλλωστε η Πίστη, τους στερέωσε ηθικά και ψυχικά μέσα στο σκότος της τουρκοκρατίας.Οι αρχαίες θρησκείες είχαν εκλείψει από τους πρώτους χριστιανικούς αιώνες.Είτε λόγω διωγμών (όπως πιθανότατα θα υποστήριζες εσύ) είτε κυρίως επειδή (όπως θεωρώ εγώ) κατά τον Κ. Παπαρρηγόπουλο, «η αρχαία θρησκεία κατέρρεε εσωτερικά. Ο αρχαίος κόσμος κατέπιπτε βαθμηδόν, οίκοθεν μάλλον ή δι’ εξωτερικής επιδράσεως… Οι ναοί κατέπιπτον και η πίστις εμαραίνετο και εν γένει το αρχαίον θρήσκευμα εφθείρετο. Αλλ’ εφθείρετο ηρέμα, ως εξ οργανικού θανατηφόρου νοσήματος μάλλον ή δια πληγών έξωθεν καταφερομένων».(Ιστορία του Ελληνικού Έθνους)

Δηλαδή,είτε έτσι είτε αλλιώς,είχε πάψει να μιλά (η Αρχαία Θρησκεία - που φυσικά μόνο ενιαία σαν δόγμα δεν ήταν -) στην ψυχή των απλών ανθρώπων ήδη από τους πρώτους χριστιανικούς αιώνες.


- «Απόδοτε τα του Καίσαρος τω Καίσαρι και τα του Θεού τω Θεώ».Στην φράση φυσικά και δεν αναφέρθηκες εσύ αλλά εγώ,για να καταδείξω πως κατά την ευαγγελική ρήση ο Χριστιανός πρέπει να διαχωρίζει την Πίστη από την πολιτική.Αυτό είναι το νόημα της.

Ο δυτικός Καισαροπαπισμός αποτελεί ένα καλό παράδειγμα διαστροφής της Χριστιανικής Πίστης και σύμμειξης της με την πολιτική εξουσία,με ζοφερά αποτελέσματα.

Κατά τ'άλλα συμφωνώ στο τελικό σου σχόλιο περί διεθνισμού.

Έρρωσθε και ευδαιμονείτε!









12θεϊστής είπε...

Αγαπητέ Πολύβιε

Σκοπίμως, στο προηγούμενο μύνημά μου μίλησα όσο πιο γενικά και επιφανειακά μπορούσα περί Ιδανικών. Γνωρίζω την θεωρία της χριστιανικής αγάπης, μιας και όπως πολλοί Ελλαδίτες, μεγάλωσα στην εκκλησία και το κατηχητικό. Το να επεκταθώ περισσότερο είναι άσκοπο - όπως καταλαβαίνεις ο χώρος των σχολίων μιας ανάρτησης blog δεν προσφέρεται για διαθρησκειακές αναλύσεις, πολλώ δε μάλλω όταν οι απόψεις των συνομιλητών δεν έχουν κοινή βάση. Ενδεικτικά αναφέρω στα περί 'αυτοθυσίας', πως διαφωνώ στο ότι ο χριστιανικός Μεσσίας θυσιάστηκε πεθαίνοντας, αφού η έννοια της θυσίας βασίζεται στην δια παντός απώλεια του θυσιαζομένου και αναιρείται, εν προκειμένω, από το γεγονός της ανάστασης. Δηλαδή, η επακόλουθη αποκατάσταση (και πόσο μάλλον η καταξίωση, αφού ο θνήσκων Μεσσίας δεν αποκαταστάθηκε μόνον ως άνθρωπος, αλλά καταξιώθηκε ως θεός) του θυσιαζόμενου στην προ θυσίας μορφή του, αναιρεί την όποια θυσία. Ο Λεωνίδας στις Θερμοπύλες ναι, έγινε αυτοθυσία από αγάπη (για Πατρίδα, Φυλή και Ελευθερία), επειδή ακριβώς απώλεσε δια παντός την μια και μοναδική, θνητή υπόστασή του (κοινώς, θυσίασε την ζωή του).

Μπορεί οι αγωνιστές της επανάστασης να ήταν χριστιανοί, αλλά δεν ήταν διεθνιστές. Το αντίθετο μάλιστα: οι βωμοί και οι εστίες του Κολοκοτρώνη (όπως πολύ εύστοχα παρατηρείς) αποτελούν αγνές εκφράσεις παραδοσιοκρατίας, ή και αναγνώριση των υπηρεσιών που είχε προσφέρει ο λαϊκός κλήρος στην παραδοσιοκρατία αυτή, ήτοι στην διατήρηση -έστω και σε ακατέργαστη μορφή- των εθνικών παραδόσεων. Η αιώνια και ορμέμφυτη έλξη που ασκεί ο Εθνισμός (Ελληνικός εν προκειμένω) πάνω στις συνειδήσεις των ανθρώπων, έφερε την παραδοσιοκρατία στον Κολοκοτρώνη, τις ελληνοκεντρικές αναφορές στην ύστερη Ανατολική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία, και πολλά άλλα... Από την άλλη όμως, ο ανώτερος κλήρος της Ανατολικής Ορθοδόξου Εκκλησίας, γνώριζε πολύ καλά αυτά που ο Κολοκοτρώνης αγνοούσε, δηλαδή τα θεμελιώδη δόγματα της πίστεώς τους. Γι'αυτό και καλούσαν σε υποταγή στον Σουλτάνο (τον νέο Καίσαρα) και είχαν λυσσάξει κατά των επαναστατών. Και οι Φαναριώτες του σήμερα, με τα Πατριαρχεία και τις Ακαδημίες Βόλου και τις Συνάξεις και τους Άρτους Ζωής και τα Υπουργεία Θρησκευμάτων και τα ΑΠΘ τους, το ίδιο κάνουν ουσιαστικά. Γι αυτό είναι καλό να ξεχωρίζουμε τους χριστιανούς από τους ελληνοχριστιανούς, γι αυτό και εγώ βρίσκομαι σε ένα ορθόδοξο blog και συζητώ μαζί σου, καταθέτοντας τις απόψεις μας με κοινή την βάση του πατριωτισμού και του αντι-οικουμενισμού.

Η αντιρρητική περί της παλαιάς θρησκείας που είχε κλείσει τον κύκλο της είναι γνωστή, θα μείνω στα όσα είπα στην πρώτη παράγραφο και δεν θα επεκταθώ.

Να'σαι καλά αγαπητέ.

π. Γ. Θ. είπε...

μέσα σε 10 χρόνια ο Ιερώνυμος κατάφερε να αλλάξει τις "ισορροπίες". από του νυν και έως του αιωνος (από τώρα και μέχρι να τελειώσει ο Κόσμος) οι Χριστιανοί, και οι Ορθόδοξοι της Ελλάδος, πρέπει να εγκληματιστουν στα νέα δεδομένα, να μάθουν πώς θρησκεύουν οι αριστεροί, για να μην εγκληματίσουν...

π. Γ. Θ. είπε...

εγκλιματιστουν...