Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2013

ΓΑΛΛΙΑ: Περισσότερα από χίλια αυτοκίνητα πυρπολήθηκαν από "νεαρούς" τη νύχτα της πρωτοχρονιάς ως νέο "έθιμο"




Ο Υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Manuel Valls δήλωσε την Τρίτη, ότι 1.193 αυτοκίνητα πυρπολήθηκαν τη νύχτα της παραμονής σε όλη τη χώρα. Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς πραγματοποιήθηκαν συγκρούσεις μεταξύ αστυνομικών και δραστών σε συνοικίες που ο μουσουλμανικός πληθυσμός είναι πλειοψηφία στην πόλη του Στρασβούργου και της Mulhouse. Περίπου επτά αστυνομικοί δέχτηκαν επίθεση τη νύχτα της παραμονής του νέου έτους.

Περίπου 1.200 αυτοκίνητα πυρπολήθηκαν από μουσουλμάνους δράστες την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στη Γαλλία, όπου το μαζικό κάψιμο αυτοκινήτων φέρεται να είναι ένα είδους «παράδοσης» μεταξύ των μουσουλμάνων κατοίκων των υποβαθμισμένων προαστίων στα οποία κατοικούν μετανάστες.
Προσέξτε το γκράφιτι με τα αραβικά στο καμένο αυτοκίνητο
Τα τελευταία χρόνια, κατά τον εορτασμό της Πρωτοχρονιάς και της Ημέρας της Βαστίλης (14 Ιουλίου) στη Γαλλία είναι συχνό το μαζικό κάψιμο αυτοκινήτων. Τη νύχτα της 1ης Ιανουαρίου του 2010, κάηκαν 1.137 αυτοκίνητα, ενώ τη νύχτα της 1ης Ιανουαρίου του 2009 κάηκαν 1.147.

Το καλοκαίρι του 2010, ο τότε υπουργός Εσωτερικών Brice Hortefeux πήρε την απόφαση να σταματήσει την πρακτική της καταμέτρησης των εμπρησμών, καθώς όπως ισχυρίστηκε αυτό θα ενθαρρύνει τους μουσουλμάνους νέους να διαπράξουν τέτοια εγκλήματα. Ο σημερινός Υπουργός Εσωτερικών είπε ότι «ο γαλλικός λαός θα πρέπει να γνωρίζει την αλήθεια».

Η μέσα ενημέρωσης σε όλο τον κόσμο, εάν μεταδώσουν την είδηση, (σπάνια) περιγράφουν το γεγονός χωρίς να αναφέρονται στην καταγωγή ή την θρησκεία των δραστών*.

Προσέξτε πόσο «άχρωμα» και «χαριτωμένα»(!) περιγράφεται η είδηση στο παρακάτω ελληνικό site με τον «ανάλαφρο» τίτλο Καίνε αυτοκίνητα...για το καλό!:

Άλλοι κόβουν βασιλόπιτα, άλλοι φιλιούνται και άλλοι παίζουν χαρτιά για να υποδεχτούν το νέο χρόνο. Στη Γαλλία όμως έχουν ένα διαφορετικό έθιμο, σύμφωνα με το οποίο πρέπει να κάψουν όσα περισσότερα αυτοκίνητα μπορεί ο καθένας! Το ιδιότυπο έθιμο, στο οποίο παίρνουν μέρος κυρίως νεαροί από τα πιο φτωχά προάστια των γαλλικών πόλεων, ξεκίνησε στις αρχές του 1990.

Η γαλλική αστυνομία φέτος δηλώνει προετοιμασμένη για να αποτρέψει την πυρπόληση αυτοκινήτων από νεαρούς την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, ένα φαινόμενο που τα τελευταία χρόνια έχει αρχίσει να λαμβάνει ανησυχητικές διαστάσεις, με τους νεαρούς (sic) να συναγωνίζονται ποιος θα πυρπολήσει τα περισσότερα.

Η αστυνομία όμως δηλώνει ότι πλέον έχει δημιουργηθεί μεγάλος ανταγωνισμός μεταξύ των νεαρών, οι οποίοι περιμένουν με αγωνία να ακούσουν την επόμενη ημέρα στις ειδήσεις σε ποια γειτονιά έγιναν οι περισσότερες καταστροφές.

*Η μοναδική εξαίρεση από τον φίλο HEIL GAP (or mind the GAP) εδώ

- Κάτι λέει εδώ το ιρανικό PRESS TV:


 ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Περιμενε κανεις διαφορετικη συμπεριφορα απο ΑΜΟΡΦΩΤΟΥΣ, ΑΠΟΛΙΤΙΣΤΟΥΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ;;;

Διερωτωμαι....

ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΗΦΑΝΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ Ο μουσουλμανικος πλυθυσμος ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ ΡΑΓΔΑΙΑ...

ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΣ!!!

ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΥΛΗ!!!

ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΙΘΑΓΕΝΗΣ ΕΛΛΗΝΑΣ!!!
ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΙΘΑΓΕΝΗΣ ΛΕΥΚΟΣ!!!

konion είπε...

Νὰ τοὺς δῶ ὅταν τελειώση τὸ πετρέλαιο τὶ θὰ κάνουν.