Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

ΗΠΑ: Δικαστήριο διέταξε να φύγει από το σχολείο μαθήτρια που αρνήθηκε να βάλει ταυτότητα με τσιπ παρακολούθησης, λόγω των θρησκευτικών της πεποιθήσεων.Msn news / ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

San Antonio, Τέξας – Σύμφωνα με μια απόφαση ομοσπονδιακού δικαστή, η σχολική περιφέρεια του Τέξας μπορεί να μεταφέρει σε άλλο σχολείο μία μαθήτρια, η οποία επικαλούμενη θρησκευτικούς λόγους αρνείται να φορέσει μια κάρτα αναγνώρισης με τσιπ RFID, που αποτελεί μέρος ενός ηλεκτρονικού συστήματος παρακολούθησης.

Οι γονείς της 15χρονης Andrea Hernandez είχαν ζητήσει την έκδοση προσωρινής διαταγής ώστε να αποτραπεί η μεταφορά της κόρης τους σε άλλο σχολείο από το Γυμνάσιο του Σαν Αντόνιο και η υπόθεση για το αν είναι αναγκασμένη να φορά το σήμα εντοπισμού εξετάσθηκε από ομοσπονδιακό δικαστήριο .

Το περασμένο φθινόπωρο, η σχολική περιφέρεια του Northside άρχισε να πειραματίζεται με τσιπ "εντοπισμού" σε ταυτότητες μαθητών σε δύο σχολεία, επιτρέποντας στους διαχειριστές να παρακολουθούν 4.200 μαθητές με GPS.

Οι διαχειριστές λένε ότι τα τσιπ κάνουν τους μαθητές «πιο ασφαλείς» και ότι θα συμβάλουν στην ενίσχυση εγγραφών συμμετοχής που χρησιμοποιούνται για τον υπολογισμό της απαιτούμενης κρατικής χρηματοδότησης.

Η αγωγή της Hernandez εναντίον της σχολικής περιφέρειας του Northside – που είναι η τέταρτη μεγαλύτερη περιφέρεια στο Τέξας - υποστηρίζει ότι ο κανονισμός για τις ταυτότητες παραβιάζει τις θρησκευτικές της πεποιθήσεις. Η οικογένειά της θεωρεί ότι το σήμα είναι το "χάραγμα του θηρίου" και έρχεται σε αντίθεση με τη θρησκεία τους. (σχ. ΚΟ:  Ο πατέρας της μαθήτριας, στο βίντεο που είναι στο τέλος του άρθρου λέει, ότι δεν είπε ότι είναι αυτό το "χάραγμα", αλλά ότι είναι μια ξεκάθαρη προετοιμασία για αυτό που γράφει η Αποκάλυψη του Ιωάννη. Π.χ. εάν δεν έχει ένας μαθητής την κάρτα με το τσιπ δεν μπορεί ούτε να φάει στο εστιατόριο του σχολείου).

Αλλά ο Επαρχιακός Δικαστής Ορλάντο Γκαρσία την Τρίτη αρνήθηκε το αίτημα της οικογένειας να μην μεταφερθεί σε άλλο σχολείο η 15χρονη, λέγοντας ότι το αίτημα για το σήμα "έχει μια τυχαία επίδραση, αν υπάρχει τέτοια, στις θρησκευτικές πεποιθήσεις της Hernandez."

Ο δικαστής έγραψε στη 25σέλιδη απόφασή του ότι επειδή η Hernandez φορούσε μια προηγούμενη ταυτότητα για αρκετά χρόνια, η άρνησή της να φορέσει το νέο σήμα "είναι σαφώς μια κοσμική επιλογή, παρά μια θρησκευτική ανησυχία."

Ο Γκαρσία δήλωσε ότι αν η Hernandez δεν δέχεται να φορέσει το σήμα με το τσιπ, η σχολική περιφέρεια μπορεί να την μεταφέρει σε άλλο σχολείο.

Ο John Whitehead, πρόεδρος του Rutherford Institute, μιας οργάνωσης υπεράσπισης ατομικών δικαιωμάτων που εκπροσωπεί την Hernandez και την οικογένειά της στο δικαστήριο, δήλωσε ότι η οργάνωσή του σκοπεύει να ασκήσει έφεση κατά της  απόφασης του δικαστή.

Ο Whitehead πιστεύει ότι η απόφαση του δικαστή ήταν εσφαλμένη, καθώς για τους Hernandez «αυτό είναι ένα πολύ ισχυρό θρησκευτικό ηθικό ζήτημα ....», είπε.

«Τα προγράμματα αυτά» είπε ο Whitehead, «έχουν απώτερο σκοπό να κάνουν τους μαθητές να συνηθίσουν να ζουν σε μια κατάσταση επιτήρησης, όπου δεν θα υπάρχει προστασία της ιδιωτικής ζωής και όπου και να πάτε και ό,τι και να στέλνετε μέσω μηνυμάτων ή e-mail, θα ελέγχεται από την κυβέρνηση». 

- Διάβασε και την ιστορία στο spychips.com από όπου και οι φωτογραφίες από τις διαμαρτυρίες.
- Δες  βίντεο με τις διαμαρτυρίες- Δες σε βίντεο την οικογένεια να μιλάει - πριν την απόφαση - στο κανάλι του INFOWARS


 ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

3 σχόλια:

sotulis είπε...

http://filonoi.gr/m-afstraliani-prothupourgos/

Jordan Sound Djs είπε...

Αυτό τώρα πάλι τι είναι? Εντάξει ένας γονιός να βάλει κάποιο τσιπ για την ασφάλεια του παιδιού του, αλλά να βάλει τσιπ για το τι πιστεύει ή σε ποιον θεό πιστεύει, ε αυτό πάει πολύ. Στο τέλος θα μας περάσουν και κολάρο στο λαιμό. Πόσα ακόμα έχουν να δούνε τα ματιά μας. Καλή χρονιά σε όλους και καλό κουράγιο να έχουμε.

Ανώνυμος είπε...

Σωστός!

Καλά Χριστούγεννα σε όλους.