Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

ΠΟΛΩΝΙΑ: "Ενοχλητικές" δηλώσεις για τους ομοφυλόφιλους από τον Λεχ Βαλέσα

Ο Πολωνός πρώην ηγέτης του ιστορικού συνδικάτου «Αλληλεγγύη» (Solidarność), πρόεδρος της Πολωνίας από το 1990 ως το 1995 και κάτοχος βραβείου Νόμπελ Ειρήνης, Λεχ Βαλέσα, τάραξε τα νερά στη Πολωνία και κατηγορείται πλέον για «ομοφοβία», με τα σχόλια που έκανε σχετικά με τους ομοφυλόφιλους βουλευτές.

Η είδηση γρήγορα μεταφέρθηκε με τίτλους του στυλ «ομοφοβικόξέσπασμα», «εκτός εαυτού ο Βαλέσα», «από Νόμπελ Ειρήνης κήρυκας του μίσους», ότι είναι «υποκινητής μίσους» και άλλα φαιδρά και ‘πολιτικά ορθά’. Η πλάκα ήταν ότι τον έκραξε για τα «ομοφοβικά» σχόλια και ο… 902! Τον Τσε τον ξεχάσατε σύντροφοι;

Αναφέρει το n-tv :

Ο πρώην Πρόεδρος της Πολωνίας Λεχ Βαλέσα έκανε υποτιμητικές δηλώσεις για τους ομοφυλόφιλους. Οι ομοφυλόφιλοι και οι λεσβίες βουλευτές θα πρέπει να καθίσουν στην τελευταία γραμμή του κοινοβουλίου ή ακόμη και έξω από αυτό, καθώς  αντιπροσωπεύουν μόνο μια μειονότητα, δήλωσε ο Βαλέσα. Ευσεβής καθολικός ο Βαλέσα έδωσε καταφατική απάντηση σε αντίστοιχη ερώτηση δημοσιογράφου (αν οι ομοφυλόφιλοι βουλευτές πρέπει να κάθονται κοντά στον τοίχο, στα τελευταία έδρανα της βουλής): Ναι, οι ομοφυλόφιλοι θα πρέπει να κάθονται "πιο κοντά στον τοίχο ή ακόμα και πίσω από τον τοίχο," δήλωσε ο Βαλέσα.
«Σεβόμαστε την πλειοψηφία, σεβόμαστε την δημοκρατία. Είναι η πλειοψηφία που οικοδόμησε την δημοκρατία. Αυτό που έχουμε τώρα είναι η μειοψηφία να ποδοπατά την πλειοψηφία. Είμαι της παλιάς σχολής και δεν νομίζω ότι θα αλλάξω. Καταλαβαίνω πως υπάρχουν διαφορετικοί άνθρωποι, με διαφορετικούς προσανατολισμούς που έχουν το δικαίωμα να επιλέξουν την ταυτότητά τους. Όμως δεν μπορούν να αλλάξουν την τάξη του υπάρχει εδώ και αιώνες. Ας αφήσουν ήσυχο εμένα και τα εγγόνια μου» δήλωσε ο Βαλέσα. "Δεν θέλω αυτή μειοψηφία - με την οποία δεν συμφωνώ, αλλά ανέχομαι και κατανοώ - να διαδηλώνει στους δρόμους και να πρέπει να στρέφονται τα κεφάλια των παιδιών μου και των εγγονιών μου."

Το πολωνικό κοινοβούλιο απέρριψε στα τέλη του Ιανουαρίου την θεσμοθέτηση συμφώνου συμβίωσης για τους ομοφυλόφιλους. Η φιλελεύθερη συντηρητική κυβέρνηση και η αριστερή αντιπολίτευση είχαν κοινές πρωτοβουλίες για αυτό. Οι συντηρητικοί πολιτικοί, όμως, απέρριψαν τις νομικές βελτιώσεις για τα ζευγάρια ομοφυλόφιλων και λεσβιών. Επί του παρόντος, υπάρχει ένας ομοφυλόφιλος, καθώς και μια τρανσέξουαλ μεταξύ των βουλευτών.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: