Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

Rock n’ roll ‘Dixie’



Το Southern rock συγκρότημα Black Oak Arkansas - που ξεκίνησε το 1965 με τους Ronnie "Chicky Hawk" Smith (φωνητικά), Rickie Reynolds (κιθάρα), Stanley Knight (κιθάρα), Harvey Jett (κιθάρα), Pat Daugherty (μπάσο), and Wayne Evans (ντραμς) - έγινε γνωστό τη δεκαετία του 1970 όπου και κυκλοφόρησε δέκα κορυφαία άλμπουμ. Το συγκρότημα πήρε το όνομά του από τον τόπο που ήταν η ιδιαίτερη πατρίδα των αρχικών μελών. 
Μέχρι σήμερα βέβαια έχουν περάσει πάρα πολλά διαφορετικά μέλη, αλλά το συγκρότημα ποτέ δεν ντράπηκε να διακηρύξει περήφανα τη Νότια ταυτότητά του. Στο παρακάτω βίντεο οι Black Oak Arkansas παίζουν μπροστά σε ένα τεράστιο υπαίθριο ακροατήριο στο Σαρλότ της Βόρειας Καρολίνας το 1974. η δική του ροκ εκδοχή του πιο κλασσικού κομματιού του Νότου, το «Dixie» είναι και «παραδοσιακό» (στην αρχή και στο τέλος) και ροκ. Μοιάζει πολύ με εθνικό ύμνο, που πράγματι είναι - ένας ύμνος για το έθνος των ανθρώπων του Νότου. Παρατηρήστε τον μεγάλο ενθουσιασμό του πλήθους, όταν ένα από τα μέλη του συγκροτήματος παίρνει μια σημαία του Νότου και αρχίζει να την ανεμίζει πάνω στη σκηνή. Επίσης, κοιτάξτε το τραγούδι τους «Hey, Y'all».



Ωραίες εποχές. Εποχές που δεν υπήρχε η γελοιότητα που λέγεται «πολιτική ορθότητα» να βγάλει «ρατσιστική» την σημαία του Νότου. Όταν οι (original) Lynyrd Skynyrd παίζανε μπροστά στα πλήθη και είχανε από πίσω τους απλωμένη μια τεράστια σημαία του Νότου και όχι μια μικρή σαν ‘φουλάρι’ τυλιγμένη στο μικρόφωνο και παντελώς εξαφανισμένη από την ιστοσελίδα τους… 

Μπες στο νόημα διαβάζοντας:


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Την σημαια του νοτου και το dixie οι B.O.A το παιξαν και στο california jum του 1974 . Aλλα τοτε και οι σκυναρντ με την κλασικη συνθεση παιζαν με στοουνς στην αγγλια το 76 και καναν περιοδειες με τους who και οι allman brothers band καναν φεστιβαλ με τους grateful dead και τους band και το πρωιμο τοτε σαουθερν ροκ δεν ειχε διαχωριστει απο το υπολοιπο ροκ . Kαι ουτε η σημαια του νοτου προσηλκυε τοτε και το αποδεικνυουν τα βιντεο εκεινων των live πχ knebworth του 76 , δεν προσηλκυε λοιπον τοτε ουτε ρατσιστες ουτε ακροδεξιους . Ουτε υπηρχε απο την πλευρα των μαυρων το ηλιθιο hip hop με τις ρατσιστικες θεωριες περι μαυρης υπεροχης . Ολα ηταν αλλιως .

Ανώνυμος είπε...

ΚΟ, το άρθρο σου ήταν τέλειο! Ελπίζω αυτό το συγκρότημα να μην καταντήσει σαν τους Skynyrd.
Confederate soldier.