Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

Η Starbucks υπερασπίζεται τον «γάμο» των ομοφυλόφιλων. Ο Αμερικανο-Εβραίος επικεφαλής της εταιρίας επιτέθηκε σε μέτοχο που δυσαρεστήθηκε. «Αν δεν σας αρέσει να πάρετε τις μετοχές σας και να πάτε αλλού»



Ο διευθύνων σύμβουλος της μεγαλύτερης αλυσίδας καφέ στον κόσμο Starbucks, Αμερικανο-Εβραίος Howard Schultz*, υπερασπίστηκε την υποστήριξη της εταιρείας του «γάμου» των ομοφυλοφίλων σε μια συνάντηση μετόχων στο Seattle αυτή την εβδομάδα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο μέτοχος Tom Strobhar, ο οποίος τάσσεται κατά του «γάμου» ατόμων του ιδίου φύλου, μέσω της ομάδας Corporate Morality Action Center’, είπε ότι ήταν δυσαρεστημένος που ο Schultz χρησιμοποίησε την εταιρεία για να υποστηρίξει το «γάμο» των ομοφυλοφίλων και ισχυρίστηκε ότι εξ αιτίας αυτού η τιμή της μετοχής είχε επηρεαστεί.

«Είναι μια ελεύθερη χώρα. Μπορείτε να πουλήσετε τις μετοχές που έχετε στη Starbucks και να αγοράσετε μετοχές σε άλλη εταιρεία», ήταν η απάντηση του Schultz στον δυσαρεστημένο μέτοχο την Τετάρτη.

Ο Strobhar αναφέρθηκε στο πρόσφατο μποϊκοτάρισμα από τον Εθνικό Οργανισμό για το Γάμο (NOM) και πρότεινε η εταιρία να κάνει πίσω στο θέμα αυτό.

"Στο πρώτο πλήρες τρίμηνο μετά από την ανακοίνωση αυτού του μποϊκοτάζ, οι πωλήσεις και τα κέρδη μας, θα μπορούσαμε να πούμε ευγενικά, ήταν λίγο απογοητευτικά", δήλωσε ο Strobhar.

Ο Schultz θα μπορούσε να απαντήσει σε αυτό το κατηγορητήριο με γενικότητες, ή με λιγότερο προσβλητικό τρόπο. Όμως δεν το έκανε και υπερασπίστηκε με ένταση την pro-gay στάση της εταιρείας.

«Δεν είναι κάθε απόφαση μια οικονομική απόφαση», απάντησε ο Schultz. "Παρά το γεγονός ότι απαγγείλατε στατιστικά στοιχεία ενός στενού χρονικού διαστήματος, είχαμε μια 38% απόδοση προς τους μετόχους κατά το τελευταίο έτος. Δεν ξέρω σε πόσα πράγματα έχετε επενδύσει, αλλά υποψιάζομαι όχι σε πολλά πράγματα, εταιρείες, προϊόντα, επενδύσεις που έχουν επιστρέψει πάνω από 38% τους τελευταίους 12 μήνες. Τούτου λεχθέντος, δεν είναι μια οικονομική απόφαση για μένα. Ο φακός με τον οποίο κάνουμε αυτή την απόφαση είναι μέσα από το φακό του λαού μας. Εμείς απασχολούμε πάνω από 200.000 άνθρωποι στην εν λόγω εταιρεία, και θέλουμε να αποδεχτούμε τη διαφορετικότητα. Κάθε είδους».

Το ακροατήριο ξέσπασε σε χειροκροτήματα. Αλλά ο Schultz, δεν είχε ολοκληρώσει.

«Εάν αισθάνεστε ότι μπορείτε να πάρετε μια υψηλότερη απόδοση από ό, τι το 38% που πήρατε πέρυσι, είναι μια ελεύθερη χώρα», είπε. «Μπορείτε να πουλήσετε τις μετοχές σας στη Starbucks και να αγοράσετε μετοχές άλλης εταιρείας. Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ».
Προσβεβλημένη από την απόφαση του Schultz να υποστηρίξει το «γάμο» των ομοφυλοφίλων, μια χριστιανική οργάνωση ζητά τώρα από τους χριστιανούς μετόχους να πουλήσουν τα αποθέματά τους στην αλυσίδα καφέ.

«Οι Χριστιανοί και οι ομάδες που υπερασπίζονται την οικογένεια σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν συμβάλει σημαντικά στην οικονομική επιτυχία της Starbucks», δήλωσε ο πρόεδρος του Αμερικάνικου Συλλόγου για την Οικογένεια, (American Family Association) Tim Wildmon σε δήλωσή του. "Ωστόσο, μπορούμε να τιμήσουμε βεβαίως το αίτημα του κ. Shultz και να μεταφέρουμε την επιχείρησή μας αλλού."

Τα σχόλια του Schultz πρόσβαλλαν τον Σύλλογο, ο οποίος τόνισε ότι η χριστιανική κοινότητα έχει κάνει χιλιάδες συνεδρίες σπουδών της Βίβλου στα καταστήματα Starbucks της χώρας και είναι υπεύθυνος για δεκάδες εκατομμύρια δολάρια που δίνει στην αλυσίδα καφέ κάθε χρόνο.

«Η προοπτική για τη μελλοντική ανάπτυξη των Starbucks λόγω ανθρώπων και ομάδων, σε όλη τη χώρα, που έχουν ως βάση την πίστη, έδωσε μεγάλες υποσχέσεις», δήλωσε ο κ. Wildmon. "Όμως, λόγω της εχθρότητας που έδειξε ο κ. Shultz στις πεποιθήσεις μας, μέσω κατάφωρα μισαλλόδοξων, πολιτικά φορτισμένων ενεργειών του, οι Χριστιανοί θα λάβουν σοβαρά υπόψη την συμβουλή του».


* Ο 50χρονος Αμερικανο-Εβραίος Howard Schultz (Χάουαρντ Σουλτς), βραβευμένος το 2011 ως «επιχειρηματίας της χρονιάς», είναι ένα ενεργός σιωνιστής. Το 1998 τιμήθηκε από το ίδρυμα ‘Jerusalem Fund of Aish HaTorah’ με το βραβείο του "φίλου της Σιών" ("The Israel 50th Anniversary Friend of Zion Tribute Award") για τις υπηρεσίες του στο κράτος του Ισραήλ και για το ότι "παίζει βασικό ρόλο στην προώθηση της στενής συμμαχίας μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και του Ισραήλ". Το ίδρυμα αυτό χρηματοδοτεί εκθέσεις ισραηλινών όπλων και την σιωνιστική προπαγανδιστική ιστοσελίδα honestreporting.com. Το έργο του ως προπαγανδιστή του Ισραήλ έχει επαινεθεί από το Υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ. Μετά τη σφαγή της Τζενίν, της Ναμπλούς και της Βηθλεέμ, ο Shultz κατηγόρησε τους Παλαιστίνιους για τρομοκρατία και αντί-σημιτισμό και κάλεσε σε υποστήριξη του Ισραήλ. Και ενώ εν μέσω της δεύτερης Ιντιφάντα, οι επιχειρήσεις, εξαιτίας της διεθνούς πίεσης για μποϋκοτάζ, απέσυραν τις επενδύσεις τους, τα Starbucks άνοιγαν καινούρια καταστήματα στο Ισραήλ. (Πηγή: από εδώ)
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγές: εδώ και εδώ

3 σχόλια:

konion είπε...

Ἐκεῖ βασίζονται ὅλοι. Μία ὀργανομένη μειοψηφία ἐπιβάλλεται, ἐὰν ὀργανωθῆ καὶ ἡ πλειοψηφία τότε κάποια πράγματα θὰ δυσκολέψουν πολύ.
Νὰ δεῖτε γιὰ πότε τὰ Στάρμπαξ θὰ ἀλλάξουν πορεία.

Ανώνυμος είπε...

Κόκκινε Ουρανέ,υποκλίνομαι στη θεματολογία σου και στα άρθρα σου.Είσαι ίσως το καλύτερο μπλογκ που διαβάζω τα τελευταία χρόνια.Συγχαρητήρια!

Ανώνυμος είπε...

Κόκκινε Ουρανέ,υποκλίνομαι στη θεματολογία σου και στα άρθρα σου.Είσαι ίσως το καλύτερο μπλογκ που διαβάζω τα τελευταία χρόνια.Συγχαρητήρια!