Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τρίτη 2 Απριλίου 2013

Εξισλαμισμός της Θεσσαλονίκης; Η Εκκλησία της Ελλάδος, τι λέει για όλα αυτά; (video)



Ο αριστερός δήμαρχος της συμπρωτεύουσας, προκαλεί τους πάντες, στην προσπάθειά του να υπονομεύσει τον εθνικό ιστό.

Ο Γιάννης Μπουτάρης, έχει βαλθεί να προκαλέσει το χριστεπώνυμο πλήρωμα. Και το κάνει, γράφοντας, ως συνεπής «δημοκράτης» και «προοδευτικός» στα παλαιότερα των υποδημάτων του, τα αισθήματα της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων πολιτών και κυρίως, των κατοίκων της Θεσσαλονίκης.

Έτσι λοιπόν, κατόπιν «πρωτοβουλίας» του δημάρχου, ακούστηκε το κάλεσμα του ιμάμη σε προσευχή ακούστηκε για πρώτη φορά έπειτα από 90 χρόνια στο πρώην Γενί Τζαμί, παλιό χώρο λατρείας των Ντονμέδων, των εξισλαμισθέντων Εβραίων, που χρησιμοποιείται ως εκθεσιακό κέντρο του Δήμου Θεσσαλονίκης. Το κτήριο παραχωρήθηκε στους σπουδαστές της Ιερατικής Σχολής της Κομοτηνής... Και κάπως έτσι, οι άνθρωποι της Άγκυρας πάτησαν το πόδι τους στη συμπρωτεύουσα...

Χαρακτηριστικό είναι το ότι τους περίπου 50 σπουδαστές και τη συνοδεία τους υποδέχτηκε στην είσοδο του κτηρίου προχθές, ο ίδιος ο δήμαρχος. Ακολούθησε η τέλεση της... μεσημβρινής προσευχής!
Μια απορία: το ΥΠΕΞ, συναίνεσε για να πραγματοποιηθεί αυτή η «εκδήλωση»;


Το «Γενί Τζαμί» χτίστηκε το 1902 από τον αρχιτέκτονα Βιταλιάνο Ποζέλι. Μετά την ανταλλαγή (1922), στέγασε, για μικρό διάστημα, πρόσφυγες και από το 1925 έως το 1963 χρησιμοποιήθηκε ως αρχαιολογικό μουσείο της πόλης. Σήμερα είναι εκθεσιακός χώρος του Δήμου Θεσσαλονίκης.
Στο προαύλιό του φυλάσσεται πλούσια συλλογή μαρμάρινων γλυπτών της Ρωμαϊκής εποχής και των πρωτοχριστιανικών χρόνων (σαρκοφάγοι, επιτύμβια, ανάγλυφα, τιμητικές και ταφικές στήλες κ.λ.π.) από ολόκληρη τη Θεσσαλονίκη.


Πηγές : εδώ και εδώ



1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Καλὰ νὰ πάθουν οἱ Θεσσαλονικεῖς.
Τὸν ψήφισαν δὲν εἶναι ἔτσι;

Βρέθηκε κανενας Μακεδόνας νὰ τὸν στείλη στὴν ἐντατική;

Ὁ Ἄνθιμος τὶ κάνει;

Ἄει σιχτὶρ·νὰ χαθῆτε ἀφ᾿οὗ τὸ θέλετε!Ἀνόητοι