Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

Κορυφαίος Εβραίος ηγέτης της Αυστραλίας υποστηρίζει με θέρμη την πολυπολιτισμικότητα στην Αυστραλία, αλλά λέει ότι δεν έχει καμία θέση στο Ισραήλ



Ο Isi Leibler αγαπά την πολυπολιτισμικότητα. Εκτός αυτού την μισεί επίσης.

Ο Isi Leiber λέει για την Αυστραλία: «Υπάρχει ανάγκη να καθίσουμε μαζί και να δημιουργήσουμε έναν τρόπο με τον οποίο οι Αυστραλοί μπορούν να ανακτήσουν αυτό το πνεύμα της πολυπολιτισμικότητας για το οποίο νομίζω ότι είμαστε όλοι περήφανοι που είμαστε αναπόσπαστο μέρος της».

Λέει ο Isi Leibler για το Ισραήλ: «Η πολυπολιτισμικότητα δεν έχει καμία θέση στο Ισραήλ».
  

Ο Isi Leiber είναι ένας διεθνώς γνωστός Εβραίος ηγέτης. Στη νέα έκδοση της εγκυκλοπαίδειας Judaica ο Leiber περιγράφεται ως «αναμφισβήτητα ο κυρίαρχος Εβραίος ηγέτης στην Αυστραλία τα τελευταία 25 χρόνια του αιώνα». Υπήρξε πρώην πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Παγκόσμιου Εβραϊκού Κογκρέσου της οργάνωσης-ομπρέλας που εκπροσωπεί τον παγκόσμιο εβραϊσμό, και πρώην ηγέτης του Εκτελεστικού Συμβουλίου των Εβραίων της Αυστραλίας. Υπήρξε μεγάλος υπέρμαχος της πολυπολιτισμικότητας, των «ανοικτών συνόρων» και του πολιτιστικούς μαρξισμού (‘πολικής ορθότητας’) στην Αυστραλία. Γεννημένος στο Βέλγιο το 1934 μεταφέρθηκε με τους γονείς του στην Αυστραλία πριν τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και μετακόμισε οριστικά στο Ισραήλ το 1999 όπου και εξακολουθεί να τάσσεται υπέρ της πολυπολιτισμικότητας για την Αυστραλία, ενώ την ίδια στιγμή υποστηρίζει τον εθνικισμό και την εθνοτική ομοιογένεια στο Ισραήλ.
 
Το 2012 έγραψε αυτό το άρθρο στο οποίο ρητά υμνεί την παρακμή της ομοιογένειας της Αυστραλίας. Με μια δόση χαιρεκακίας καμαρώνει ότι η Αυστραλία δεν είναι πλέον "αποκλειστικά λευκή και κυρίως βρετανικής καταγωγής". Ο Leiber επαινεί την πτώση της «ρατσιστικής πολιτικής αποκλειστικότητας» της Λευκής Αυστραλίας.

Ωστόσο, ο Leiber τώρα ζει στο Ισραήλ και δείχνει μια συγκλονιστική υποκρισία. Γράφει άρθρα για την εφημερίδα Jerusalem Post για τη φρίκη της πολυπολιτισμικότητας στο Ισραήλ. Έγραψε πρόσφατα στην εφημερίδα Jerusalem Post ότι «πρόκειται για μια χώρα η οποία συστάθηκε και δημιουργήθηκε ως μια εβραϊκή χώρα για τους Εβραίους». Ο Leiber έχει, επίσης, δηλώσει ότι «η πολυπολιτισμικότητα δεν έχει καμία θέση στο Ισραήλ».

Η σύζυγός του Naomi Isi είναι ο πρόεδρος της ‘Emunah’, μιας οργάνωσης Εβραίων γυναικών. Λέει ότι «η αφομοίωση και ενδογαμία» είναι οι "μεγαλύτερες απειλές για τον παγκόσμιο Εβραϊσμό."

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: