Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

Ευρωπαϊκή Εβραϊκή Ένωση: «Η Ευρώπη έχει στο DNA της τον αντισημιτισμό»



Οι Ευρωπαίοι ήταν πάντα αντισημίτες, "επειδή είναι στο DNA τους", δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Ευρωπαϊκής Εβραϊκής Ένωσης, Tomer Orni, σε πρόσφατο συνέδριο στις Βρυξέλλες, όπως αναφέρει το European Jewish Press.

Η Ευρωπαϊκή Εβραϊκή Ένωση (European Jewish Union) είναι μια μη κυβερνητική οργάνωση (ΜΚΟ) που εδρεύει στις Βρυξέλλες η οποία ιδρύθηκε το 2011 με ιδρυτές τους Εβραίο-Ουκρανούς, Ihor Kolomoyskyi και Vadim Rabinovich. Η ομάδα αντιπροσωπεύει τις «ανησυχίες της εβραϊκής κοινότητας στην Ευρωπαϊκή Ένωση». Δημιουργία της Ευρωπαϊκής Εβραϊκής Ένωσης είναι το Ευρωπαϊκό Εβραϊκό Κοινοβούλιο (European Jewish Parliament - EJP) – με 120 μέλη σύμφωνα με το πρότυπο της ισραηλινής Κνεσέτ - το οποίο ιδρύθηκε το Φεβρουάριο του 2012, με σκοπό «οι Εβραίοι να έχουν μια επιρροή στην Ευρώπη». Η πρώτη συνεδρίαση του νέου "κοινοβουλίου" έλαβε χώρα στις εγκαταστάσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Χαρακτηριστική ήταν η δήλωση του προέδρου του Εβραϊκού Κοινοβουλίου, Joel Rudinfeld «Το γεγονός ότι το Ευρωπαϊκό Εβραϊκό Κοινοβούλιο στεγάζεται στο ίδιο κτίριο με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το άμεσα εκλεγμένο όργανο της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι περισσότερο από συμβολικό».
Μιλώντας στο συνέδριο, με θέμα την «Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση και τις επιπτώσεις της σχετικά με τον αντισημιτισμό», (European Integration* and its impact on anti-Semitism’) που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο μήνα στην έδρα της ΕΕ, ο Orni είπε ότι «οι Εβραίοι στην Ευρώπη έχουν πάντα βιώσει τον αντισημιτισμό» και ότι «ο αντισημιτισμός είναι μέρος του DNA της Ευρώπης . Έχει τις ρίζες του στην Ευρώπη και υπήρχαν πάντα διαφορετικές πηγές κινήτρων για αντισημιτισμό».
(* "Integration" εννοείται η «ενσωμάτωση» των μειονοτήτων σε μία ομοιογενή κοινωνία. Με λίγα λόγια ο πολυπολιτισμός / πολυφυλετισμός είναι το ζητούμενο και το ποθούμενο για τους Εβραίους «ανησυχούντες». Αλλά μόνο για την Ευρώπη!)

Τελικά, αν και πρόσφατα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς είπε ότι «δεν είναι στο DNA μας ο ρατσισμός», μετά τα παραπάνω μου φαίνεται ότι θα πρέπει επειγόντως όλοι να κάνουμε εξέταση DNA.

Το συνέδριο αποκάλυψε, επίσης, και άλλες πλευρές της εβραϊκής σκέψης. Ο Πρέσβης του Ισραήλ στην Ευρωπαϊκή Ένωση, David Walzer, ρώτησε, "για να δεχτεί τα χειροκροτήματα από το πλήθος", γιατί είναι "εντάξει για τόσες πολλές χώρες να αυτοπροσδιορίζονται ως Χριστιανικές, (sic) αλλά όχι για το Ισραήλ να αυτοπροσδιορίζεται ως ένα κράτος για τους Εβραίους;"

Στην πραγματικότητα, βέβαια, τα εβραϊκά λόμπι και διάφοροι «κοσμικοί» Εβραίοι στην ‘χριστιανική’ Ευρώπη (και στις ΗΠΑ που βέβαια, δεν είναι «αντισημιτικές») είναι αυτοί που πρωτοστατούν σε κινήσεις αποχριστιανισμού των κρατών και της κοινωνίας ασκώντας πιέσεις από πάνω, έως κάτω. Κραυγαλέο πρόσφατο παράδειγμα η δήλωση της Λιάνας Παπανδρέου ότι το εβραϊκό λόμπι πίεζε για την απάλειψη του θρησκεύματος από τις ελληνικές ταυτότητες από την εποχή Ανδρέα Παπανδρέου (βλ. εδώ).  

Σε μια τυπική αντιστροφή της αλήθειας, ο Walzer έχει διαστρεβλώσει εντελώς το επιχείρημα: στην πραγματικότητα, τα εβραϊκά λόμπι σε όλο τον κόσμο εναντιώνονται ακούραστα σε κάθε μορφή της εθνο-εθνικισμού από οποιονδήποτε και οτιδήποτε, εκτός όταν πρόκειται για τους Εβραίους και το Ισραήλ, όπου αυτόματα τον υποστηρίζουν.

Ο Claude Moniquet, Διευθύνων Σύμβουλος της European Strategic Intelligence & Security Centre (ESISC), ​​είπε επίσης στο συνέδριο ότι είναι «αφέλεια» να πει κάποιος ότι ο κομμουνισμός δεν ήταν συνώνυμος με τον αντισημιτισμό.
«Ο κομμουνισμός επιβλήθηκε από το εξωτερικό» στα σοβιετικά κράτη, πρόσθεσε, και δεδομένου ότι πολλοί από τους αρχικούς Ρώσους κομμουνιστές ήταν Εβραίοι, διασύρθηκαν από σοβιετικούς εθνικιστές», είπε ο Moniquet, αναφέροντας περιστατικά τα οποία, αν είχαν ειπωθεί από κάποιον άλλο, θα δεχόταν επιθέσεις για «αντισημιτισμό».

Ο Πολωνός και Μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ευρωβουλευτής Michal Kaminski είπε ότι το Ισραήλ και το εβραϊκό έθνος είναι «μέρος της ευρωπαϊκής κληρονομιάς», προσθέτοντας ότι «κάθε Ισραηλινός στρατιώτης υπερασπίζεται όχι μόνο το Ισραήλ από την τρομοκρατία, αλλά και την Ευρώπη». «Οι αξίες του Ισραήλ και των Εβραίων είναι, επίσης, οι αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

"Ο αντι-Σιωνισμός είναι το κλειδί για την αναζωπύρωση του αντισημιτισμού," υποστήριξε ο Φλαμανδός πολιτικός και συγγραφέας Andre Gantman. «Ο αντισημιτισμός είναι το νέο απορρυπαντικό για την εξάλειψη του Άουσβιτς», πρόσθεσε, επικαλούμενος το φαινόμενο του ρεβιζιονισμού του Ολοκαυτώματος.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο Mischael Modrikamen, ο οποίος είναι πρόεδρος του βελγικού  λαϊκιστικού πολιτικού κόμματος, "ακόμα και οι δηλώσεις της ΕΕ με τις οποίες καταδικάζεται το Ισραήλ τροφοδοτούν τον αντισημιτισμό."

Ο επικεφαλής της European Jewish Association (EJA) ραβίνος Menachem Margolin, ανέφερε ότι οι επιθέσεις εναντίον εβραϊκών θρησκευτικών τελετών, όπως η περιτομή και η Shechita, η σφαγή kosher των ζώων, αποτελούν ένδειξη ότι «οι Εβραίοι δεν είναι ευπρόσδεκτοι στην Ευρώπη».
Αρκετοί ομιλητές, επισήμαναν την δύναμη της νομοθεσίας για την "συμμόρφωση με τις ανάγκες των καιρών". Ο Βρετανός δικηγόρος Gordon Hausmann είπε ότι «νομικά μέτρα μπορούν να ληφθούν μόνο αν υπάρχει ένας νόμος και σε πολλές χώρες της ΕΕ δεν υπάρχουν τέτοιοι νόμοι». (Για αυτό ας μην ανησυχεί. Στην Ελλάδα που έχουμε λύσει όλα μας τα προβλήματα, οι καλοί μας ηγέτες εκτός από το να ακονίζουν τα «συνταγματικά» τους τόξα, τσακώνονται ποιος «αντιρατσιστικός» νόμος είναι ο καλύτερος. Ήρθε η ώρα και οι Έλληνες γκοίμ να νιώσουν την «δύναμη της νομοθεσίας»). Ο Hausmann κατέληξε ότι ο αντισημιτισμός συχνά μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο με νόμιμα μέσα από τα ποινικά δικαστήρια.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγές: εδώ και εδώ

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Για οσους και οσες δεν τοχουν δει.


http://www.youtube.com/watch?v=KY183Zf-Pn4


υγ.
Οι οβριοι ποτε δεν εχουν αναρωτηθει:
"Γιατι ο κοσμος απεχθανεται ΜΟΝΟ εμας"

Πατρικιος

konion είπε...

Οἱ ἑβραῖοι στὸν κόσμο τους καὶ ὁ πραγματικὸς κίνδυνος γι αὐτοὺς στὴν Εὐρώπη αὐξάνεται.

Ποτὲ ἕνας διωγμὸς δὲν θὰ εἶναι ὁ ἴδιος μὲ ἕναν προηγούμενο.

Τὸν ἕκτο - ἕβδομο αἰῶνα ὁ Χριστιανισμὸς ἐσπαράσσετο ἀπὸ τὶς ἔριδες, καὶ φυσικῶς τὴν ἐσωστρέφεια. Ὁ πραγματικὸς κίνδυνος ἦταν στὴν Ἀραβία ἀπὸ τὸ Ἰσλάμ, ἀλλὰ κανεὶς ἀπὸ τοὺς πατέρες δὲν εἶχε τὴν ἐξωστρέφεια ὥστε νὰ προβλέψη τὸν κίνδυνο. Φοβᾶμαι πῶς κάπως ἔτσι θὰ τὴν πατήσουν καὶ οἱ ἑβραῖοι.