Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Σάββατο 27 Ιουλίου 2013

Τρίτη φορά άγονος ο διαγωνισμός για το τέμενος



Πότε – πότε, υπάρχουν και καλές ειδήσεις!

Κι όμως, σύμφωνα με το protothema.gr, «οι 25 κατασκευαστικές εταιρείες που έχουν λάβει τα τεύχη δημοπράτησης δεν κατέθεσαν προσφορές. Για την ακρίβεια, ούτε ένας κατασκευαστής δεν δήλωσε διατεθειμένος να «χτυπήσει» το έργο της κατασκευής του τεμένους στον Βοτανικό και σήμερα, κλείνοντας έτσι 'άδοξα' τον πρώτο κύκλο προσπαθειών της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Έργων να υλοποιήσει την διεθνή δέσμευση του πρωθυπουργού πως 'το τέμενος θα χτιστεί'. Σήμερα πραγματοποιήθηκε η τρίτη κατά σειρά απόπειρα δημοπράτησης του έργου, η οποία είχε την ίδια κατάληξη με τις προηγούμενες δύο. Κηρύχθηκε άγονη. 
Οι περίπου 25 κατασκευαστικές εταιρείες που έχουν λάβει τα τεύχη δημοπράτησης δεν κατέθεσαν προσφορές αφού όπως υποστηρίζουν κύκλοι προσκείμενοι σε αυτές, το κόστος που έχει προϋπολογίσει το κράτος δεν ανταποκρίνεται στις ειδικές ανάγκες του έργου. 
Οι ίδιοι κύκλοι δηλώνουν πως η αρνητική δημοσιότητα γύρω από το θέμα, η ψυχολογική φόρτιση πολλών πολιτών και η άνοδος της ακροδεξιάς στην χώρα, είναι παράγοντες που δεν έχουν ληφθεί υπόψη και που κατά την δική τους άποψη τουλάχιστον, είναι ικανοί να δημιουργήσουν σειρά προβλημάτων στην κατασκευή. 
Κάποιοι μάλιστα δηλώνουν πως φοβούνται ακόμη και σαμποτάζ στο εργοτάξιο, σημειώνοντας με νόημα πως το κόστος φύλαξης και ασφάλισης του συγκεκριμένου έργου δεν μπορεί να είναι το ίδιο με μια οποιαδήποτε άλλη οικοδομή αντίστοιχων μεγεθών. 
Αυτό που φαίνεται πως θα συμβεί στις επόμενες 45 μέρες, μέσα στις οποίες θα πρέπει να πραγματοποιηθεί η νέα προσπάθεια δημοπράτησης, είναι προφανώς η πρόβλεψη κάποιων εκ των ζητημάτων που θέτουν οι κατασκευαστές στο νέο τεύχος. Κυβερνητικοί αξιωματούχοι που παρακολουθούν την εξέλιξη του θέματος, εκφράζουν επιφυλάξεις για τους πραγματικούς λόγους πίσω από τους φόβους των υποψηφίων κατασκευαστών για το αν είναι πράγματι υπαρκτοί ή αν εντάσσονται στο πλαίσιο μιας ευρύτερης προσπάθειας να ανέβει ο προϋπολογισμός του έργου. 
'Δεν είναι δυνατόν να μιλάμε για φόβους ασφάλειας, όταν το εργοτάξιο θα βρίσκεται μέσα σε στρατιωτική βάση', είπε χαρακτηριστικά άνθρωπος που παρακολουθεί την εξέλιξη του θέματος».



3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Βάλτε ένα γουρούνι να κάνει βόλτες μέσα στο οικόπεδο και θα δούμε αν θα χτίσουν τέμενος.

Ανώνυμος είπε...

Στὸ προαύλιο τοῦ τεμένους θὰ κρεμαστοῦν ὅταν ἔρθη ἡ ὣρα τῆς τιμωρίας τους.

Ανώνυμος είπε...

Καλὴ εἰδησις μέν, πολὺ καλὴ γιὰ νὰ εἶναι ἀληθινὴ δέ. Αὐτοὶ ποὺ σχεδίασαν τὴν ὅλη
ὑπόθεσι, δὲν θὰ σταματήσουν σὲ τέτοια μικρὰ ἐμπόδια, ποὺ μπορεῖ ἄλλωστε νὰ εἶναι ἁπλῶς στρατηγικοὶ ἐλιγμοί. Δὲν ἔχουμε τὴν πολυτέλεια τοῦ ἐφησυχασμοῦ...