Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Παρασκευή 16 Αυγούστου 2013

Elvis Presley προς Nixon : «Ας σώσουμε την Αμερική από τους χίππις, τους κομουνιστές και τους Beatles»



Η γραφή ήταν δυσανάγνωστη, μια αραχνοειδή γραφή σε επιστολόχαρτο των American Airlines, που γράφτηκε στα 30.000 πόδια και είχε ένα εξαιρετικό αίτημα.

«Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,», άρχισε. «Θα ήθελα να σας συστηθώ. Είμαι ο Elvis Presley και θαυμάζω εσάς και έχω μεγάλο σεβασμό για την κυβέρνησή σας.

Με την συγκινητική ειλικρίνεια ενός νεαρού fan τηλεοπτικής εκπομπής, ο βασιλιάς του Rock 'n' Roll έλεγε ότι ήθελε να βοηθήσει τον Ρίτσαρντ Νίξον σώσει τις ΗΠΑ από τους hippies, τους κομουνιστές και τους Beatles.

Η επιστολή - πέντε σελίδων, γεμάτη υπογραμμίσεις, άστοχα κεφαλαία γράμματα και ‘εκκεντρικές’ πολιτικές απόψεις που αν την έγραφε άλλος θα κατέληφγε στο καλάθι των αχρήστων, οδήγησε σε μία από τις πιο παράξενες συναντήσεις που έλαβαν ποτέ χώρα στο Λευκό Οίκο.

Οι συνθήκες για το ο πώς Presley αποφάσισε να γράψει την επιστολή το Δεκέμβριο του 1970, ήταν οι εξής:

Μόνο λίγες μέρες νωρίτερα στο σπίτι της οικογένειάς του στο Μέμφις του Τενεσί, ο Presley, που ήταν τότε 35 ετών, είχε έρθει αντιμέτωπος με τον πατέρα του, Vernon, και την σύζυγό του, Priscilla, σχετικά με τις πλούσιες δαπάνες του. Εκείνη τη χρονιά, ο Elvis έδωσε στην οικογένειά του και στους φίλους του χριστουγεννιάτικα δώρα συμπεριλαμβανομένων δέκα αυτοκινήτων Mercedes και 32 πιστόλια.

Ένας μουτρωμένος Presley κατευθύνθηκε προς το πλησιέστερο αεροδρόμιο και, μετά από μια σειρά τυχαίων πτήσεων γύρω από τις ΗΠΑ, απογειώθηκε για την Ουάσιγκτον σε μια πτήση από το Λος Άντζελες.

Η αποστολή του, όπως οι στενοί του φίλοι πίστευαν, ήταν να εντοπίσει ένα κρίσιμο κομμάτι που έλειπε από την πολύτιμη συλλογή του με αυθεντικά σήματα αστυνομίας, από αυτά που βλέπουμε στις αμερικανικές ταινίες να επιδεικνύουν οι αστυνομικοί. Του έλειπε, όμως, ένα: το σήμα της Δίωξης Ναρκωτικών Ουσιών της Ουάσιγκτον. Ο Elvis είχε μιλήσει γι’ αυτό ατέλειωτα, και του είχε γίνει έμμονη ιδέα.

Κατά τύχη, ο γερουσιαστής της Καλιφόρνια, Τζορτζ Μέρφι, ταξίδευε στην ίδια πτήση, και όταν ο Presley αποκάλυψε την φιλοδοξία του να πάρει το σήμα, ο γερουσιαστής του πρότεινε να γράψει επιστολή στον Πρόεδρο προσφέροντας τις υπηρεσίες του στον πόλεμο κατά της παράνομης διακίνησης ναρκωτικών. Θα μπορούσε ο Elvis, πρότεινε ο γερουσιαστής, να απευθύνει έκκληση προς τους νεαρούς Αμερικανούς με ένα τρόπο που κανένας γερουσιαστής δεν θα μπορούσε ποτέ.

Ο Presley στρώθηκε κατ’ ευθείαν στη δουλειά.

Παρά τα ήδη σοβαρά προβλήματα με τα συνταγογραφούμενα (από τον ελληνικής καταγωγής γιατρό του δρ Τζορτζ Νικόπουλος) φάρμακα, όπως τα βαρβιτουρικά, τα οποία αργότερα τον «βοήθησαν» να βρει τον θάνατο, ο Elvis είχε εκφράσει δημόσια την ανησυχία του σχετικά με την κατάχρηση ναρκωτικών από τους νέους.

Έτσι με κατακόκκινα μάτια, όπως περιγράφει ο βοηθός του, έγραψε: «Αγαπητέ Κύριε Πρόεδρε,

Μίλησα με τον αντιπρόεδρο Άγνιου στο Παλμ Σπρινγκς πριν τρεις εβδομάδες και εξέφρασα την ανησυχία μου για την πατρίδα μου. Η κουλτούρα των ναρκωτικών, οι χίπις, οι «Σπουδαστές για μια Δημοκρατική Κοινωνία (σ.σ λευκή φοιτητική ένωση που στήριζε τα δικαιώματα των μαύρων), οι «Μαύροι Πάνθηρες» κ.λπ. δεν με θεωρούν εχθρό τους ή όπως λένε «κατεστημένο». Εγώ την λέω Αμερική και την λατρεύω. Έχω μελετήσει σε βάθος τις καταχρήσεις ναρκωτικών και μεθόδους κομμουνιστικής πλύσης εγκεφάλου και είμαι στο σημείο να μπορώ να βοηθήσω την πατρίδα μου..»

«Μπορώ και θα μπορούσα να κάνω περισσότερο καλό αν γινόμουν Ομοσπονδιακός Πράκτορας και να βοηθήσω με τον τρόπο αυτό μέσα από την επικοινωνία μου με ανθρώπους όλων των ηλικιών. Πρώτα απ’ όλα, είμαι ένας διασκεδαστής, αλλά το μόνο που χρειάζομαι είναι τα ομοσπονδιακά διαπιστευτήρια ».

Έδωσε στον Νίξον τον αριθμό του δωματίου του στο Washington Hotel, όπου είπε ότι είχε καταχωρηθεί με το όνομαJon Burrows. «Θα είμαι εδώ για όσο χρονικό διάστημα χρειάζεται για να πάρω τα διαπιστευτήρια ενός ομοσπονδιακού πράκτορα», είπε.

Έγραψε ότι θα ήθελε πολύ να μιλήσει για το θέμα με τον Πρόεδρο, αλλά και ότι είχε ένα άλλο αίτημα: ότι το όλο θέμα έπρεπε να «διατηρηθεί πολύ ιδιωτικό».

Ήταν 6.30 το πρωί όταν προσγειώθηκε το αεροπλάνο και η λιμουζίνα τους κατευθύνθηκε στον Λευκό Οίκο. Άφησε το γράμμα στην είσοδο και, πριν το ξενοδοχείο, σταμάτησε στο τμήμα της Δίωξης, όπου ο αρμόδιος διευθυντής αρνήθηκε ρητά να του παραχωρήσει το σήμα.

Εκείνη τη στιγμή, ο βοηθός του Νίξον και φανατικός θαυμαστής του Έλβις διάβαζε το γράμμα που είχε αφήσει νωρίτερα ο Πρίσλεϊ στον Λευκό Οίκο. Ήταν θέμα χρόνου για να πείσει τους ανωτέρους του. Ο Έλβις ενημερώθηκε ότι έγινε δεκτός από τον πρόεδρο Νίξον, το απόγευμα. Γρήγορα, φόρεσε ένα μοβ βελούδινο κοστούμι, μια ζώνη με μία τεράστια χρυσή αγκράφα, πορφυρένια γυαλιά και πήρε και ένα 45άρι Colt… για δώρο στον πρόεδρο. 

«Το ντύσιμο σου είναι κάπως άγριο, δεν είναι γιε μου;» του είπε ο Nixon κοιτώντας την εντυπωσιακή πόρπη της ζώνης του.

«Κύριε Πρόεδρε, εσείς έχετε να κάνετε το δικό σας σόου και εγώ έχω το δικό μου» (‘Mr President, you’ve got your show to run and I’ve got mine,’) απάντησε αμέσως ο Presley.

«Ο Λευκός Οίκος αρχικά του προκάλεσε δέος» θυμάται ο βοηθός του Νίξον, «αλλά προσαρμόστηκε αμέσως». Όταν ο φωτογράφος άρχισε να απαθανατίζει τη στιγμή, Έλβις και Νίξον έσφιξαν τα χέρια. Η συνομιλία τους δεν καταγράφηκε ποτέ διότι το διαβόητο σύστημα ηχογράφησης του προέδρου δεν είχε ακόμα εγκατασταθεί. Αντ’ αυτού κρατούσε σημειώσεις ο βοηθός του. Μεταξύ άλλων, ο Πρίσλεϊ εξέφρασε την άποψη πως οι Μπιτλς προωθούν την αντι-αμερικανική κουλτούρα ενώ ο πρόεδρος του απάντησε πως η χρήση ναρκωτικών προάγει μία κουλτούρα αντίθετη με αυτή της Αμερικής.

Ο Presley πίστευε ότι οι Beatles ήταν μια σημαντική δύναμη του αντιαμερικανισμού. Είπε ότι οι Beatles ήρθαν στη χώρα αυτή, έβγαλαν χρήματα και στη συνέχεια επέστρεψαν στην Αγγλία, όπου προωθούσαν την «αντι-αμερικανική ατζέντα».

Ο Πρόεδρος, είπε ο βοηθός του, «κούνησε το κεφάλι συμφωνώντας», αλλά και φάνηκε να εκφράζει την έκπληξή του με την επίθεση αυτή του Ελβις σε «συνάδελφούς» του μουσικούς.

Όταν ο Elvis έκανε το κρίσιμο ερώτημα, ο Nixon αμέσως απάντησε θετικά και διέταξε να γίνει. Ο Presley ήταν τόσο εκστασιασμένος που έβαλε το χέρι του γύρω από Νίξον και τον αγκάλιασε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, η συνάντηση κρατήθηκε μυστική για ένα χρόνο μετά τη συνάντηση, αλλά η ιστορία ήταν πολύ καλή για να παραμείνει στο σκοτάδι. Η εφημερίδα Washington Post το πήρε χαμπάρι και δημοσίευσε ό, τι γνώριζε από τη συνεδρίαση.

Ιστορικοί της Ροκ έχουν τοποθετήσει τον Elvis στην κορυφή της λίστας των «διάσημων απρόσμενα δεξιών» (‘famous unexpected Right-wingers’).

Παρόλο που ο Έλβις δεν έκανε πολιτικές δηλώσεις, η επανάσταση του Ουγγρικού λαού, το 1956, ενάντια στην σοβιετική κατοχή της χώρας και το κομμουνιστικό καθεστώς ήταν κάτι που τον «έκαιγε». Για αυτό και ζήτησε από τους Αμερικανούς τηλεθεατές να μαζέψουν λεφτά για να στηρίξουν τον Ουγγρικό λαό. Αποτέλεσμα, μέσα σε λίγες ώρες είχαν μαζευτεί 26 εκατομμύρια ελβετικά φράγκα. Εξαιτίας αυτής της υποστήριξης και με αφορμή τα 55 χρόνια από την Ουγγρική εξέγερση, το όνομα του Έλβις θα δοθεί σε μια πλατεία της Βουδαπέστης και θα ονομαστεί μεταθανάτια επίτιμος πολίτης της χώρας.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγές: εδώ, εδώ και εδώ

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεξιός πρεζάκιας....

Ανώνυμος είπε...

Εσυ εισαι αριστερος πρεζάκιας;

Ανώνυμος είπε...

Ως γνωστον οι beatles ηταν κατα του πολεμου του Βιετναμ και το ειχαν πει δημοσιως πολλες φορες,κατι που ατομα σαν τον Ελβις (ο οποιος σαν καλλιτεχνης ειναι πολυ καλος),θεωρουσαν αντιαμερικανικη ενεργεια.Παρεπιμπτοντως,ο Νιξον επασχε απο παρανοια,για να μην πω για τον λογο και τον τροπο που εχασε την εξουσια..

Ανώνυμος είπε...

Και ο Elvis Presley είχε περιούσια καταγωγή!

http://antipliroforisi.blogspot.gr/2012/10/elvis-presley.html

Ανώνυμος είπε...

Γιατί υπάρχει άγαλμα του Πρισλει στο Ισραήλ;;;

SkyWatcher είπε...

Είναι κουραστική αυτή η ιστορία με τον δήθεν "περιούσιο" Έλβις κάθε φορά που κάνει αναφορά σε αυτόν o ΚΟ. Όλα ξεκίνησαν από ένα βιβλίο που κυκλοφόρησε το μία Αμερικανο-ΕΒΡΑΙΑ συγγραφέας ονόματι Elaine Dundy (πραγματικό όνομα Elaine Rita Brimberg). Από κει φαίνεται το άρπαξαν (τέτοιο «λαβράκι») και άλλοι Εβραίοι και κατάντησε «ντοκουμέντο» και σύντομα ο ίντερνετ γέμισε με (ανακυκλωμένα) άρθρα Εβραίων που πανηγυρίζουν για τον «Εβραίο Έλβις». Βλέπε το πιο «νέο» άρθρο της εβραϊκής Wall Street Journal. Η γνωστή εβραϊκή σελίδα “Jew or not Jew” όμως καταλήγει: Verdict: Sadly, not a Jew = Ετυμηγορία: Δυστυχώς, δεν είναι Εβραίος. Verdict: Sadly, not a Jew
Η Wikipedia επίσης λέει : Presley's ancestry was primarily a Western European mix: on his mother's side, he was Scots-Irish, with some French Norman; one of Gladys' great-great-grandmothers was Cherokee.

Τα περί αστεριών Δαυίδ και «συμβόλων Καμπάλα» δεν αποδεικνύουν βέβαια καμία εβραϊκότητα. Μια ματιά στα σημερινά αστέρια της show business είναι αρκετή. Εκτός αυτού ο Elvis είναι γνωστό ότι μεγάλωσε σε χριστιανικό περιβάλλον και ποτέ δεν αρνήθηκε την πίστη του, αλλά την δεκαετία του ‘70 που άρχισαν και τα μεγάλα προβλήματα, ψάχνοντας να βρει γαλήνη και απαντήσεις, εκτός από την Βίβλο (που ποτέ δεν την άφησε), άρχισε να μελετάει και να πειραματίζεται σχεδόν τα πάντα...Ιουδαϊσμό, Βουδισμό, Εσωτερισμό ... έφτιαξε κήπο διαλογισμού, φορούσε διάφορα θρησκευτικά κοσμήματα και όλα αυτά ταυτόχρονα. Όταν τον ρώτησαν γιατί, έλεγε «Απλά θέλω να είμαι καλυμμένος» ενώ για το εβραϊκό γράμμα στο λαιμό του έλεγε «Δεν θέλω να χάσω τον Παράδεισο για τεχνικούς λόγους».

Το αστέρι του Δαυίδ είναι πολύ κοινό σύμβολο στους χριστιανούς των ΗΠΑ. Ιδίως στους προτεστάντες. Όχι μόνο δεν έχουν πρόβλημα να το φορούν, αλλά ορισμένοι το θεωρούν και ότι δίνει και κάποιου είδους «θεία δύναμη». Τεράστιο αστέρι του Δαυίδ, άλλωστε, υπάρχει στο πάτωμα του ιστορικού ναού του Αγίου Σπυρίδωνα στο Ναύπλιο, όπου δολοφονήθηκε ο Καποδίστριας.

Άγαλμα του Έλβις υπάρχουν παντού. Ενδεικτικά (εκτός ΗΠΑ) : Γερμανία, Ιταλία, Ιρλανδία, Μ. Βρετανία, Πολωνία, Σενεγάλη, Ιαπωνία, Ταϊλάνδη, Νέα Ζηλανδία Αυστραλία.

Και κάτι τελευταίο μόνο άσχετοι μπορούν να δώσουν τον χαρακτηρισμό «πρεζάκιας» στον Έλβις.

Ανώνυμος είπε...

Εύγε Κόκκινε Ουρανέ,απολύτως εμπεριστατωμένη η απάντηση σου...και πάλι εύγε.