Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

ΗΠΑ: Σχολεία δεν θα δώσουν χριστουγεννιάτικα δώρα σε άπορα παιδιά μετά από απειλή μήνυσης από οργάνωση αθεϊστών


ΚΟ: Η προσπάθεια να απογυμνωθούν τα ‘δυτικά’ έθνη από τα παραδοσιακά τους χαρακτηριστικά και να αλλοιωθεί η ταυτότητά τους συνεχίζεται, όχι μόνο μέσω της μαζικής μετανάστευσης που έχει ως αποτέλεσμα την δημογραφική – εθνολογική αλλοίωση, όχι μόνο μέσω της δικτατορίας της ‘πολιτικής ορθότητας’, αλλά και μέσω της βιομηχανίας αγωγών και μηνύσεων από διάφορες οργανώσεις, ομάδες και γκρούπες που εκπροσωπούν «μειονότητες» που αγωνίζονται για «δικαιώματα»...

Την φορά αυτή ακόμα μια ασπόνδυλη διεύθυνση δημόσιου σχολείου στις ΗΠΑ φαίνεται να λυγίζει κάτω από την πίεση αθεϊστών νταήδων. Το East Point Academy, ένα δημόσιο δημοτικό σχολείο στο Cayce της Νότιας Καρολίνας, συμμετέχει σε μια κίνηση Χριστουγεννιάτικων παιχνιδιών για τα άπορα παιδιά τα τελευταία χρόνια, χωρίς να υπάρξει φυσικά, κανένα παράπονο από τους μαθητές ή τους γονείς. Αυτό το έτος όμως, μια εξωσχολική ομάδα απειλεί να μηνύσει το σχολείο αν συνεχίσει αυτή τη Χριστουγεννιάτικη φιλανθρωπία.

Φυσικά τίποτα από αυτά που κάνει το σχολείο δεν είναι «αντισυνταγματικό» όπως ισχυρίζονται οι αθεϊστές. Η διεύθυνση του σχολείου όμως, αντί να πάρει θέση και να αγωνιστεί, σκύβει το κεφάλι κάτω από την πίεση. Άραγε θα αντισταθούν οι γονείς; 

Λέει η είδηση: 
Μια οργάνωση αθεϊστών απειλεί να μηνύσει δύο δημόσια σχολεία για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα ‘Παιδί των Χριστουγέννων’, ένα έργο που υποστηρίζεται από την διεθνή χριστιανική οργάνωση «Βαλάντιο του Σαμαρείτη» (‘Samaritan's Purse’) του ευαγγελιστή Franklin Graham που επιδιώκει να προσφέρει χριστουγεννιάτικα παιχνίδια σε άπορα παιδιά σε όλο τον κόσμο.
Η οργάνωση ‘American Humanist Association’ (Αμερικανική Ουμανιστική Ένωση)* πρόσφατα απέστειλε επιστολές σε δύο δημόσια δημοτικά σχολεία, ένα στη Νότια Καρολίνα και ένα στο Κολοράντο, απειλώντας τα ότι θα αναλάβει νομική δράση σε περίπτωση που συνεχίσουν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα ‘Παιδί των Χριστουγέννων’, (‘Operation Christmas Child’) το οποίο παραδίδει χιλιάδες κουτιά παπουτσιών γεμάτα με δώρα στα άπορα παιδιά σε όλο τον κόσμο κάθε χρόνο κατά τη διάρκεια των εορτών. Μαζί με μικρά δώρα, τα κουτιά παπουτσιών περιλαμβάνουν επίσης ένα μικρό σημείωμα που καλεί τα παιδιά να γίνουν Χριστιανοί. Η αθεϊστική οργάνωση υποστηρίζει ότι η δέσμευση του Προγράμματος ‘Παιδί των Χριστουγέννων’ να «μοιραστεί τα Καλά Νέα του Ιησού Χριστού που μπορούν να αλλάξουν την ζωή» σημαίνει ότι τα δημόσια σχολεία στις ΗΠΑ δεν θα πρέπει να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα.
Στην επιστολή της που απέστειλαν στο East Point Academy στη Δυτική Κολούμπια της Νότιας Καρολίνας, κατηγορούν το σχολείο ότι «προωθεί τη συμμετοχή των μαθητών» στο πρόγραμμα, ενθαρρύνοντας τους μαθητές να συγκεντρώσουν κουτιά παπουτσιών και να δώσουν χρήματα.

«Επειδή ο σκοπός του προγράμματος ‘Παιδί των Χριστουγέννων’ είναι να οδηγήσει τα φτωχά παιδιά να ασπαστούν το Χριστιανισμό, η προώθηση από το σχολείο αυτού του προγράμματος παραβιάζει το Σύνταγμα.

«Τα κουτιά των παιχνιδιών είναι ουσιαστικά μια δωροδοκία, που χρησιμοποιείται για να πιέσει τα φτωχά παιδιά που ζουν σε αναπτυσσόμενες χώρες να ασπαστούν το Χριστιανισμό...τους δίνουν προσευχές και κηρύγματα για να γίνουν χριστιανοί. Ένα δημόσιο σχολείο δεν μπορεί να υποστηρίζει ή να ενθαρρύνει αυτό το πρόγραμμα χωρίς να παραβιάζει το Σύνταγμα», προσθέτει η επιστολή.

Το East Point Academy απαντώντας στην επιστολή των αθεϊστών, έχει ήδη ανακοινώσει ότι θα κόψει τους δεσμούς με το πρόγραμμα ‘Παιδί των Χριστουγέννων’ για να αποφευχθούν τυχόν νομικές διαδικασίες. Η Renee Mathews, διευθύντρια του σχολείου, είπε σε μια επιστολή προς τους γονείς ότι «θέλουμε να είμαστε προσεκτικοί, διότι δεν θέλουμε να δαπανήσει το σχολείο χρήματα σε δικαστήρια και για αυτό δεν θα συνεχίσουμε το πρόγραμμα. Εάν εσείς και το παιδί σας είχατε προγραμματίσει να δωρίσετε ένα κουτί παπουτσιών, σας ενθαρρύνουμε να βρείτε μια φιλανθρωπική οργάνωση της επιλογής σας για αυτό το δώρο».

Το σχολείο στο Κολοράντο δεν έχει ακόμη απαντήσει στην επιστολή των αθεϊστών.

Το ‘Operation Christmas Child’ δήλωσε ότι «όπως υποδηλώνει το όνομά μας (‘Samaritan's Purse’) και όπως παρουσιάζουμε σε όλα τα διαφημιστικά υλικά και την ιστοσελίδα μας, πρόκειται για ένα πρόγραμμα που έχει ως στόχο τον εορτασμό του  πραγματικού νοήματος των Χριστουγέννων - τη γέννηση του Ιησού Χριστού. Σκοπός μας είναι να δείξουμε την αγάπη του Θεού με απτό τρόπο σε άπορα παιδιά σε όλο τον κόσμο και το κάνουμε αυτό με τη διανομή εκατομμυρίων κουτιών παπουτσιών με δώρα σε πληγωμένα παιδιά που θέλουμε να γνωρίζουν ότι δεν είναι ξεχασμένα», ανέφερε η δήλωση.

Δείτε το βίντεο:

*Σχ. ΚΟ: Μέχρι πρόσφατα πρόεδρος της ‘American Humanist Association’ (‘AHA’), ήταν ο δικηγόρος και «υπερασπιστής μειονοτήτων» David Niose, ο οποίος σήμερα φέρεται να ηγείται μιας άλλης αθεϊστικής ομάδας, της λεγόμενης ‘Secular Coalition for America’. Ο Niose έχει πει ότι ως πρότυπό του στην δράση της οργάνωσης για την απο-χριστιανοποίηση της Αμερικής είναι η δράση των ακτιβιστικών οργανώσεων των ομοφυλόφιλων. Άλλα πρόσωπα - κλειδιά της ‘AHA’, θεωρούνται ο εμφανιζόμενος ως «Επίτιμος Πρόεδρος» εβραϊκής καταγωγής Αμερικάνος ομοφυλόφιλος συγγραφέας και «διανοούμενος» Gore Vidal (1925 – 2012) και ο εβραϊκής καταγωγής Roy Speckhardt. Ο Speckhardt αρθρογραφεί στην Huffington Post και είχε γράψει ένα άρθρο στο οποίο κατηγορούσε τις θρησκείες ότι «φταίνε για τον υπερπληθυσμό και την καταστροφή του περιβάλλοντος» γιατί μαθαίνουν τους πιστούς το "Αυξάνεστε και Πληθύνεστε" (δες εδώ. Για άλλες δράσεις της ‘AHA’, διάβασε εδώ και εδώ).

Μια άλλη οργάνωση η ‘American Atheists’, (Αμερικάνοι Αθεϊστές) πρόεδρος της οποίας είναι ο εβραϊκής καταγωγής επιχειρηματίας David Silverman, (πρώην «ζηλωτής» της Ιουδαϊκής θρησκείας, όπως λέει ο ίδιος), απειλεί ότι θα καταθέσει μήνυση κατά του δήμου του Princeton του New Jersey, για ένα μνημείο για τα θύματα της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 που θέλουν αναγείρουν οι πυροσβέστες, γιατί θα υπάρχει σταυρός. Η οργάνωσή αυτή έχει καταθέσει αγωγή υπέρ της αποκαθήλωσης του σιδερένιου σταυρού που σχηματίστηκε μόνος του στα ερείπια στο ‘Σημείο Μηδέν’, ο οποίος, λένε οι αθεϊστές, τους «αρρωσταίνει», «καθώς έχουμε υποστεί σοβαρές σωματικές και ψυχικές ασθένειες».



ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγές: εδώ και εδώ

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Στα τσακιδια με τη παγανιστικη γιορτη του Ηλιου στις 25 Δεκεμβριου.

Καιρος πια οι πιστοι του Κυριου να γνωρισουν και να απαγκιστρωθουν απο τις παγανιστικες γιορτες που επεβαλλαν τα ιερατεια της αποστατημενης εκκλησιας.

Αυτη ειναι δουλεια και υποχρεωση των αναγεννημενων κυρηκων και ποιμενων να δωσουν τη γνωση αυτη στα προβατα που τους ακουνε απο κατω και να σταματησουν τη φλυαρια.

Πολεμος στη γιορτη του θεου Ηλιου λοιπον!

Ασε που ο Ιησους δεν γεννηθηκε καν μεσα στο καταχειμωνο οπως επεβαλλαν τα ιερατεια και ο απαραδεκτος ''ισαποστολος'' Μικρος Κωνσταντινος με το παραγινωμα που δημιουργησε μετα τον 4ο αιωνα.

Και μια δημοσιευση απο αγιορειτικη πηγη για να ξυπναμε σιγα σιγα : -Το αξιοπερίεργο είναι ότι δυο εκ διαμέτρου αντίθετοι παράγοντες, ο Χριστιανισμός και ο παγανιστικός Ελληνισμός, βρήκαν μια αμοιβαία συμφωνία, αναμείχτηκαν και δημιούργησαν στη συνέχεια ένα νέο πολιτισμό, τον Ελληνοχριστιανικό.

Τι σχεση εχει αυτο το παραγινωμα με τον Ιησου Χριστο, τον Μεγα Βασιλεα?

Η Νυμφη ετοιμαζεται για τους Γαμους! ΑΓΡΥΠΝΕΙΤΕ ΚΑΙ ΞΕΚΟΛΛΗΣΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΑΓΑΝΙΣΤΙΚΕΣ ΑΗΔΙΕΣ ΠΟΥ ΜΟΛΥΝΑΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

εισαι πραγματικα οτι να ναι...ο παγανισμος δε σημαινει ειδωλολατρεια ...προερχεται απο το λατινικο paganus που ειναι αυτος που διατηρει τα ηθη και εθιμα των προγονων του...και εγω ειμαι παγανιστης και οι περισσοτεροι Ελληνες αφου προσπαθουμε να διατηρησουμε τα ηθη και εθιμα των προγονων μας...κατι που μαλλον εσυ δεν κανεις αφου δεν ξερεις καν τη σημασια της λεξεως paganus...παρακαλω να περασει...ας μη διαστρεβλωνεται αλλο η αληθεια...

Ανώνυμος είπε...

Απο την μια προτεστάντες ''χριστιανοι'' που ενοχλουνται απο την ιστορικη διασυνδεση ελληνισμου και ορθοδοξου χριστιανισμου και αναθεματιζουν τον μικρο ( sic ) Κωνσταντινο...( καθοτι ''μεγαλοι'' οι ιδιοι τρομαρα τους ) και απο την αλλη ''παγανιστες'' που αγνοουν οτι το paganus/pagani σημαινει ''χωριατης'' ή ''χωριατικο'' επειδη εκεινα τα χρονια ο Χριστιανισμος ειχε επικρατησει στα αστικα κεντρα και η ειδωλολατρεια παρεμενε ως θρησκευτικο ρευμα κυριως στην υπαιθρο...

Ο,τι να 'ναι...Παιδες και οι δυο κατα της Ορθοδοξιας ( και του Ελληνισμου ) μαχεστε, μην μαλωνετε μεταξυ σας..αδερφια στον κοινο αγωνα κατα της Ορθοδοξης Χριστιανικης Πιστης δεν ειστε αλλωστε;;;

Ανώνυμος είπε...

Το λατινικό PAGANUS, προέρχεται από το ελληνικό ΠΑΓΑ (=ΠΗΓΗ)+ ΝΟΥΣ. Αυτό όλο σημαίνει την Νόηση/σκέψη/ιδέα, που γεννάται/εμπνέεται από την αστείρευτη ΠΑΓΑ/ΠΗΓΗ της Παράδοσης & ιδιαιτέρως της αρχαίας Ελληνικής παράδοσης, με το μέγα εύρος του πλούτου που αυτή κουβαλάει από τα βάθη της αρχαιότητος σε ήθος, γλώσσα, ιστορία, πνεύμα & ΦΩΣ.
art

konion είπε...

Ἀνώνυμε 20 Νοεμβρίου 2013 - 4:00 μ.μ.,

Ποῦ κολλάνε αὐτὰ ποὺ λές μὲ τὸ ἄρθρο δὲν κατάλαβα.
Ἐπιπλέον κόψε κάτι καὶ κυρίως κράτα τὴν ἀμόλυντη ἀλήθεια γιὰ ἐσένα.

Ανώνυμος είπε...


Η ετυμολόγηση του paganus που προτείνει ο φίλος είναι ευρηματική και ευφάνταστη, πλην όμως, προφανώς, δεν την υποστηρίζει κανένας άλλος εκτός απ' τον γράφοντα, ή ίσως και κανέναν άλλο εθνικό ειδωλολάτρη και δε συμμαζεύεται. Αν δεν ήταν ο Μέγας Κωνσταντίνος, δεν θα υπήρχε Ελλάδα σήμερα άσχετε!

Ανώνυμος είπε...

Διευκρίνηση προς...σχετικόν (του Μεγ.Κων/τίνου, τουλάχιστον)

Λεξικό L&S

παγάν- παγᾶν (Παγαῖς, παγαῖσι )= λοιπόν είναι το σημείο προέλευσης κυριολεκτικά και μεταφορικά για ρεύμα, νερό, δάκρυα, υλικό, ζώο, ορυκτό κι άυλο όπως πνεύμα, φως (πηγή, κρήνη, ορυχείο)

http://www.perseus.tufts.edu/hopper/morph?l=paga%3Dn&la=greek&prior=skiara=n#lexicon


ΠΑΓ- / pag-

· είναι το παγ- της παγίδας του κυνηγού (παγίδα < αρχαία ελληνική παγίς, -ίδος < πάγη, θηρευτικό δίχτυ < πήγνυμι, αυτό που μπήγεται στο έδαφος

κάτι που είθισται για τους ανθρώπους της φύσης… τους χωρικούς στα λατινικά paganus … αλλά

· και το παγ- του πηγαδιού -> πηγάδι < μεσαιωνική

ελληνική πηγάδι (πηγούλα) < υποκοριστικό από το αρχαία ελληνική πηγή (παγάν)

όπου οι πηγές άφθονες στα βουνά και στα χωριά των χωρικών στα λατινικά paganus

· καθώς και το παγ- του Πάγου

πάγος < αρχαία ελληνική πάγος < θέμα πᾱγ- του ρήματος πήγνυμι

Σήμερα είναι το νερό που έχει στερεοποιηθεί και πήξει κι έγινε και σαν βράχος .
http://hellania.blogspot.gr/2011/12/blog-post_22.html

Σε έναν τέτοιο στέρεο/ΠΑΓιωμένο βράχο, τον Άρειο Πάγο των ΑΘΗΝΩΝ, εδώθη ελεύθερα ο λόγος στον Απόστολο των Εθνών, Παύλο/Σαούλ.
Η γλώσσα των ευαγγελίων υπήρξε, βεβαίως, η Ελληνική & όπως λέγεται, ήταν ο ίδιος ο Ιησούς, που είπε ...νυν ήγγικεν η ώρα κλπ
Επί της αειθαλούς & ανθρωπογενούς ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΑΓΑΣ(πηγής) των ηθών & παραδόσεων ανοικοδομήθει ο Ελληνορθόδοξος Χριστιανισμός, προ σχεδόν 2000 ετών.
Είναι καλόν & δίκαιον, να αποδίδομεν τα ...του Καίσαρος τω Καίσαρι κλπ.
Αν μη τι άλλον, είναι ο Χριστιανισμός που εκέρδισε, όποτε εστηρίχθει επί του Ελληνισμού μάλλον, παρά το αντίθετον.

Τώρα είναι, ίσως, η κρισιμότερη ώρα, που αυτό είναι & πάλιν επιτακτικό, για το καλό της ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΟΣ, πλέον.
art