Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

ΓΑΛΛΙΑ: Εμπρησμός σε εκκλησάκι που βρίσκεται σε γειτονιά με μεγάλο αριθμό μεταναστών. «Όταν πειράξει κάποιος τζαμί ή συναγωγή έχουμε “γενική κατακραυγή”, αλλά ο βανδαλισμός εκκλησιών θεωρείται μπανάλ», καταγγέλλει ο αντιδήμαρχος



Την προηγούμενη Κυριακή το βράδυ, η εκκλησία του Αγίου Vincent - de - Paul στην περιοχή Ozanam (στην ιστορική πόλη Καρκασσόν στη νοτιοδυτική Γαλλία) έγινε ο στόχος μιας πυρκαγιάς που τέθηκε σκόπιμα. Λειτουργικά σκεύη και αντικείμενα καταστράφηκαν. Η φωτιά κατάστρεψε επίσης την χορωδία και το σκευοφυλάκιο.

«Κάθε φορά που μια συναγωγή ή ένα τζαμί πάθει κάτι, υπάρχει πάντα μια ισχυρή και αποφασιστική έκφραση αγανάκτησης». Το πρόσωπό του σκλήρυνε και η φωνή του σοβάρεψε, καθώς ο Jean - Claude Pérez, ο αναπληρωτής δήμαρχος, εξέφραζε την ισχυρή καταδίκη του για την «σκανδαλώδη και απαράδεκτη πράξη» που είχε ως στόχο το εκκλησάκι του Αγίου Vincent de Paul το βράδυ της Κυριακής. «Είναι σκανδαλώδες, κατά τη γνώμη μου, αυτό που υπάρχει, ότι όταν ένας ναός γίνεται στόχος βανδάλων, αντιμετωπίζονται ως κάτι “μπανάλ”», βρόντησε και πάλι ο αναπληρωτής δήμαρχος μπροστά από τα μαυρισμένα και καμένα θρησκευτικά αντικείμενα.

... Αν και οι πυροσβέστες μπόρεσαν να περιορίσουν την εξάπλωση της πυρκαγιάς, υπήρχε σημαντική βλάβη στο εσωτερικό του κτιρίου. Πάντως, η συγκεκριμένη δομή ήταν σε θέση να αποτρέψει τη συνολική καύση του παρεκκλησίου.

Εγκατεστημένο σε μια «ευαίσθητη» περιοχή, η εκκλησία του Αγίου Vincent - de -Paul ουδέποτε είχε απειληθεί συγκεκριμένα. «Μερικές φορές είχαμε μικρές πέτρες στις κλειδαριές, αλλά ποτέ κάτι σοβαρό», θυμάται ο κληρικός. «Παιδικά παιχνίδια!»  λέει ο αναπληρωτής δήμαρχος, «αλλά αυτά δεν είναι πλέον κάποιο παιχνίδι των παιδιών».

... Ο Luc Caraguel, ο Πρωτοσύγκελος της Επισκοπής, νιώθει την ίδια αγανάκτηση. «Η ελευθερία της θρησκείας», λέει, είναι ένα από τα στοιχεία της ελευθερίας», σπεύδοντας να προσθέσει ότι «δεν πρέπει να στιγματίζουμε μια περιοχή ή έναν πληθυσμό» και ότι είναι σκόπιμο να «διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας» για αυτό το περιστατικό.


ΚΟ: Η πόλη Carcassonne/Καρκασσόν που ανήκει στο νομό Οντ (Aude), είναι πόλη με πλούσια ιστορία και μια από τις λίγες οχυρωμένες μεσαιωνικές πόλεις των οποίων έχουν διατηρηθεί οι οχυρώσεις και το παλαιό μεσαιωνικό κέντρο. Το 1996 η πανέμορφη μεσαιωνική πόλη είχε χαρακτηριστεί ως παγκόσμιο μνημείο από την UNESCO .

Ο νομός Aude έχει «εμπλουτιστεί» τα τελευταία χρόνια με αρκετούς τσιγγάνους και με ένα σημαντικό αριθμό μουσουλμάνων μεταναστών από τις χώρες του Μαγκρέμπ (Μαρόκο, Αλγερία και Τυνησία). Με την άφιξη του Σοσιαλιστή δημάρχου Jean - Claude Pérez, το γκέτο της la Conte επωφελήθηκε από ένα προϋπολογισμό «αστικής αναμόρφωσης» και μεταφέρθηκαν εκεί οικογένειες στο όνομα της «κοινωνικής ανάμιξης» σε κατοικημένες γειτονιές που γρήγορα έγιναν οίκοι ανοχής. Η γειτονιά Ozanam, όπως και άλλες γειτονιές υποβαθμίστηκαν και οι χριστιανικοί χώροι λατρείας γίνονται στόχος βανδαλισμών από «νεαρούς».

Το 2012 οι ταλιπωρημένοι κάτοικοι της περιοχής έγραψαν μία επιστολή που είχε ένα στόχο: να φέρει την αστυνομία και τις δημόσιες αρχές πίσω στη γειτονιά.

Στην επιστολή περιγράφεται η καθημερινή ζωή στην «εμπλουτισμένη πολιτιστικά» Ozanam: «λεκτικές επιθέσεις και προσβλητικές χειρονομίες, παραβιάσεις της ιδιωτικής ιδιοκτησίας, διαρρήξεις, κλοπές αντικειμένων στο εσωτερικό των αυτοκινήτων, κυνηγητά με αυτοκίνητα, αυτοκίνητα, μοτοσικλέτες, μοτοσικλέτες μέρα και νύχτα, διακίνηση κάθε είδους».

«Έχουμε ενημερώσει την αστυνομία πολλές φορές και είναι πλήρως ενήμεροι, αλλά....».

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αδερφέ στο άρθρο άλλα και σε άλλα άρθρα σχετικά με την Ισλάμ-οποιηση
έχω δει την ακόλουθη φράση [Ο Αλλάχ είναι μεγάλος]
Μήπως ξέρετε γιατί το λένε?

Ανώνυμος είπε...

Είναι όπως λέμε εμείς "Δόξα το Θεό" (εμείς, εσείς, έτσι όπως γίναμε βράστα ).

Ανώνυμος είπε...

οκ ευχαριστώ