Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?

kolokotronis

kolokotronis

Δευτέρα, 16 Δεκεμβρίου 2013

ΗΠΑ: Δικαστήριο διατάζει να κατέβει σταυρός – μνημείο, ύστερα από αγωγή Εβραίων

Σχ. ΚΟ: Πριν λίγες ημέρες είδαμε «χριστιανούς» να κάνουν αγώνα και να δαπανώνται για να τοποθετηθεί μια menorah (επτάφωτη λυχνία), ένα σύμβολο του Ιουδαϊσμού, στην Ολλανδία. Τώρα, βλέπουμε Εβραίους να κάνουν αγώνα και να δαπανώνται για να γκρεμισθεί ο Σταυρός, που τοποθέτησαν χριστιανοί στις ΗΠΑ…

Ο μεγάλος σταυρός στην κορυφή του όρους Soledad στην Καλιφόρνια είναι «αντισυνταγματικός» και πρέπει να κατέβει, αποφάσισε ο ομοσπονδιακός δικαστής του Σαν Ντιέγκο την Πέμπτη.

Ο δικαστής Larry Burns διέταξε εντός 90 ημερών να αφαιρεθεί ο σταυρός, ο οποίος στήθηκε το 1956 ως φόρος τιμής για τους βετεράνους του πολέμου - μια απόφαση που θα μπορούσε να οδηγηθεί στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ.


Η αρχική αγωγή κατατέθηκε το 2006 από την Αμερικανική Ένωση Πολιτικών Ελευθεριών (ACLU) για χάρη των Εβραίων Βετεράνων των ΗΠΑ (Jewish War Veterans) και πολλών άλλων κατοίκων της Νότιας Καλιφόρνιας.

"Υποστηρίζουμε την κυβέρνηση να αποτίει φόρο τιμής σε εκείνους που υπηρέτησαν με θάρρος στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας μας", είπε ο Daniel Mach για λογαριασμό της ACLU, στην εφημερίδα Union-Tribune του San Diego, αλλά πρέπει να τιμήσουμε όλους τους ήρωες μας κάτω από μία σημαία, όχι μόνο ένα συγκεκριμένο θρησκευτικό σύμβολο".

Ο Bruce Bailey, πρόεδρος της Ένωσης για το Μνημείο του όρους Soledad, εξέφρασε την απογοήτευσή του για την απόφαση.

"Είναι ατυχές το γεγονός ότι ο δικαστής διέταξε την κατεδάφιση του Σταυρού", είπε ο Bailey στο Fox News, "ωστόσο, έχουμε την δυνατότητα να αγωνιστούμε κατά αυτής της απόφασης στο Ανώτατο Δικαστήριο."

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Β.ΝΤΡΙΤΣΑΣ / 16.12.2013
Πόσα τέτοια περιστατικά πρέπει ακόμη να συμβούν, για να καταλάβετε επιτέλους αγαπητοί μου χριστιανοί, ότι τα κτήνη του σιωνισμού μισούν θανάσιμα το χριστιανισμό ; Μήπως δεν καταλάβατε ακόμη ότι αυτοί είναι πίσω από κάθε είδος προσβολής και διώξεων κατά των χριστιανών ; Σε κινηματογραφικές ταινίες, σε θεατρικά έργα, σε έργα τέχνης, σε βιβλία, ακόμη και σε εκδηλώσεις μεταξύ των, βρίζουν και διεστραβλώνουν τη χριστιανική μας πίστη. Να μην υπάρχει σταυρός στη σημαία μας, η εικόνα του Χριστού να λείπει από δημόσια κτίρια, ενώ τα βιβλία θρησκευτικών τα έχουν καταντήσει ένα αίσχος και μεταξύ των άλλων μέσα σ’ αυτά προβάλλουν το θρησκευτικό οικουμενισμό. ΄Ηδη σε διάφορες δυτικές χώρες αρχίζουν να απαγορεύουν τη λέξη Χριστούγεννα, και γίνονται προσπάθειες να μην στήνονται χριστουγεννιάτικα δένδρα. Στις Η.Π.Α. άρχισαν να απαγορεύουν συγκεντρώσεις όπου θα διαβάζεται η Αγία Γραφή. Απαγορεύουν σε δημοσιογράφους να φορούν σταυρό στις ειδήσεις, στην Αγγλία δίωξαν γυναίκα που φορούσε σταυρό σε νοσοκομείο. Στη χώρα του Ισραήλ, φανατικοί νεαροί εβραίοι φωνάζουν αισχρά λόγια κατά του Χριστού και γράφουν αισχρότητες κατά της χριστιανικής μας θρησκείας σε τοίχους. Στο Ισραήλ, σε σατυρικές εκπομπές, κοροϊδεύουν με τον πιο αισχρό τρόπο το Χριστό μας και την Υπεραγία Θεοτόκο (αντίστοιχα βίντεο υπάρχουν στο διαδίκτυο και μάλιστα στο youtube). Γενικά, ο χριστιανισμός διώκεται και προσβάλλεται όχι μόνο από τους ίδιους τους εβραίους, αλλά και από φανατικούς μουσουλμάνους και δυστυχώς από χριστιανούς που ασκούν εξουσία. Το τελευταίο είναι ταυτόχρονα και λυπηρό και εξοργιστικό. ΄Οτι οι ίδιοι χριστιανοί διώκουν τη θρησκεία τους. Οι άλλες δύο μονοθεϊστικές θρησκείες δεν έχουν κανένα πρόβλημα προσβολών ή διώξεων. Γιατί πρέπει να έχουμε εμείς ; Δεν πρέπει να κάνουμε κάτι, για να περιορίσουμε τον ανελέητο πόλεμο που γίνεται κατά της θρησκείας μας ;