Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014

Σύμβουλος του Οζάλ αποκαλύπτει: Ο Νίξον έπεσε, γιατί δεν ήθελε τον «Αττίλα». Ο ρόλος του εβραϊκού λόμπι



Ο Τούρκος πρώην κυβερνητικός αξιωματούχος, Χαλίλ Σιβγκίν, συνδέει την πτώση του Ρίτσαρντ Νίξον, το 1973, με την τουρκική εισβολή στην Κύπρο.

Σε μια αποκάλυψη, που συνδέει την πτώση του Αμερικανού προέδρου Ρίτσαρντ Νίξον, το 1973, με την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, προέβη πρώην υπουργός της Τουρκίας και επί σειρά ετών στενός συνεργάτης του Τούρκου πρώην προέδρου, Τουργκούτ Οζάλ.
Πρόκειται για τον σύμβουλο και αρμόδιο για θέματα που αφορούσαν τις σχέσεις ΗΠΑ - Τουρκίας του Οζάλ, Χαλίλ Σιβγκίν, (Halil Şıvgın - φώτο δεξιά), o οποίος, μιλώντας στον τουρκικό τηλεοπτικό σταθμό aHaber, ισχυρίστηκε πως ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Νίξον, εξαναγκάστηκε να αφήσει τη θέση του, επειδή είχε αντιταχθεί στο να γίνει απόβαση από τους Τούρκους στην Κύπρο («ειρηνευτική επιχείρηση» τη χαρακτήρισε ο Τούρκος πρώην αξιωματούχος).

«Το σκάνδαλο Watergate προέκυψε εξαιτίας αυτής της σκληρής στάσης του Νίξον. Εμείς, για να μπορέσουμε να επέμβουμε στην Κύπρο, χρειαζόταν η έγκριση των ΗΠΑ. Αλλά θεωρείτο βέβαιο ότι ο Νίξον δε θα δεχθεί κάτι τέτοιο. Το ίδιο και ο αντιπρόεδρος. Τότε ΥΠΕΞ ήταν ο Κίσινγκερ. Ο Νίξον έχασε τη θέση του, αλλά ο Κίσινγκερ παρέμεινε. Και εκείνος μας έδωσε τη δυνατότητα για την επέμβαση. Δηλαδή οι δυνάμεις, που έριξαν από τη θέση τους τον Νίξον, διατήρησαν στη θέση του τον εβραϊκής καταγωγής Κίσινγκερ, για να επέμβουμε στην Κύπρο» τόνισε χαρακτηριστικά ο Χαλίλ Σιβγκίν.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στο ρόλο που διαδραμάτισε προς αυτή την κατεύθυνση το εβραϊκό λόμπι στις ΗΠΑ, αναφέροντας πως η Κύπρος ήταν πολύ σημαντική για το Ισραήλ.

«Εάν η Κύπρος βρίσκεται στα χέρια της Ελλάδας, τότε οι ορθόδοξοι δε θα έχουν καλές σχέσεις με το Ισραήλ. Οι πολιτικές Ελλάδας και Ισραήλ είναι αντίθετες μεταξύ τους. Εμείς ως Τούρκοι δεν έχουμε κάποια εχθρότητα με τους Εβραίους. Η επιχείρηση αυτή θα παρεμπόδιζε το να περάσει η Κύπρος στα χέρια της Ελλάδας. Σε περίπτωση που περάσει στα χέρια της Ελλάδας, μπορεί να δημιουργηθεί κίνδυνος για το Ισραήλ. Αυτούς τους υπολογισμούς έκαναν. Αν μη τι άλλο, η Κύπρος χωρίζεται στα δύο. Εμείς φιλονικούμε με την Ελλάδα, αλλά σ' αυτήν την περίπτωση δεν είναι απειλή για το Ισραήλ» κατέληξε ο Τούρκος πρώην υπουργός και συνεργάτης του Οζάλ.

Διάβασε:

1 σχόλιο:

konion είπε...

Τουρκικὴ παροιμία: Ὁ ἕλληνας τὴν γνῶσι τὴν βάζει μετά.

Προσοχὴ στὰ λόγια τοῦ τούρκου, διότι μπορεῖ νὰ ἀποκαλύπτῃ κάτι πρὸς ὄφελος τῆς Τουρκίας. Προσωπικῶς δὲν ξέρω ἐὰν ψεύδεται ἢ ὄχι. Ὑποψιάζομαι ὅμως ὅτι μετὰ τὸ στραπάτσο τῆς τουρκικῆς πολιτικῆς στὴν Συρία, μᾶλλον πρέπει νὰ ἀποκατασταθοῦν οἱ σχέσεις μὲ τὸ Ἰσραήλ. Βεβαίως ἴσως καὶ νὰ ἐνοχλοῦν τὴν Τουρκία οἱ σχέσεις Ἑλλάδος Ἰσραήλ, ὁπότε χάνοντας τὸ Ἰσραὴλ τὴν ἑλληνικὴ συμμαχία ἴσως στραφῇ ἀλλοῦ.

Αὐτὴν τὴν στιγμὴ ὑπάρχει μία στρατηγικὴ περικύκλωσις τῆς Τουρκίας ἀπὸ ἐχθρικῶς διακείμενες πρὸς αὐτὴν χῶρες, αὐτὸ κάπως πρέπει νὰ σπάσῃ, ὅπότε σοῦ λένε ἂς ποῦμε καὶ κάτι, ποῦ ξέρεις ἴσως...