Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014

ΗΠΑ: Θέλουν να στήσουν μνημείο στο Σατανά στο κυβερνητικό κτίριο



Η «Εκκλησία του Σατανά», που έχει επίσημη έδρα τη Νέα Υόρκη, κατέθεσε φάκελο στις κρατικές αρμόδιες αρχές της Οκλαχόμα για έγκριση αδειοδότησης ανέγερσης μνημείου, δίπλα από αυτό του «Δεκαλόγου» (10 Εντολές) που βρίσκεται στον περιβάλλοντα χώρο του κυβερνητικού κτιρίου (Καπιτώλιο) της πρωτεύουσας της πολιτείας. Το σχετικό αίτημα συμπεριλάμβανε και το προτεινόμενο σχέδιο του προς ανέγερση γλυπτού, ύψους 2,1 μ. Πρόκειται για απεικόνιση του Σατανά υπό τη μορφή του Baphomet. Πρόκειται για ένα ένθρονο φτερωτό κερασφόρο, που φέρει γενειάδα και είναι τραγοπόδαρος. Φέρει ερμητικό κηρύκειο και η πλάτη του θρόνου προσομοιάζει σε νεκρική πλάκα. Η πεντάλφα απεικονίζεται στο επάνω μέρος του σχεδίου. Πλαισιώνεται από δυο χαμογελαστά και ανέμελα παιδιά (!) ένα αγόρι και ένα κορίτσι. (Το κορίτσι φαίνεται σαν να "προσεύχεται" στον σατανά).. Πρόκειται για το επίσημο σήμα της Εκκλησίας του Σατανά των ΗΠΑ η οποία ιδρύθηκε νομίμως το 1966.

Απαιτούν την ανέγερση του μνημείου στο Καπιτώλιο  της Οκλαχόμα δίπλα από το μνημείο του Δεκαλόγου, επικαλούμενοι την θρησκευτική ισότητα και την ανεξιθρησκεία. Υποστηρίζουν ότι η από το 2012 ανέγερση του μνημείου των Δέκα Εντολών στον ίδιο χώρο, παραβιάζει το δικαίωμα της θρησκευτικής ελευθερίας δημιουργώντας «θρησκευτικές διακρίσεις».

Ο εκπρόσωπος τύπου των Σατανιστών Lucien Greaves, τόνισε μεταξύ άλλων, ότι «το μνημείο θα είναι και χρηστικό καθώς θα λειτουργεί ως κάθισμα για ανθρώπους όλων των ηλικιών οι οποίοι θα μπορούν να αναπαύονται στην αγκαλιά  του Σατανά προς έμπνευση και στοχασμό…»

Παρόμοιες αιτήσεις για μνημεία έχουν γίνει από έναν Ινδουιστή ηγέτη στη Νεβάδα, μια ομάδα για τα δικαιώματα των ζώων και την σατιρική «Εκκλησία του Ιπτάμενου  Μακαρονοτέρατος».

Σε απάντηση, η Επιτροπή του Καπιτωλίου της Οκλαχόμα έθεσε πρόσφατα ένα μορατόριουμ για την εξέταση τυχόν νέων αιτήσεων.

«Ο καθένας μπορεί να κάνει το αίτημά του, αλλά θα περιμένουμε μέχρι την εξέταση τους», δήλωσε ο πρόεδρος της επιτροπής Trait Thompson.

Τα σχέδια για το μνημείο των σατανιστών έχει ξεσηκώσει τους «συντηρητικούς» εκλεγμένους ηγέτες της πολιτείας που είναι γνωστή ως “Bible Belt”(Βιβλική πόρπη), που λένε ότι μια τέτοια πρόταση δεν μπορεί ποτέ να εγκριθεί από την Επιτροπή.


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγές: εδώ και εδώ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Β. ΝΤΡΙΤΣΑΣ / 8. 1. 2014
Βλέπετε αγαπητοί μου χριστιανοί που κατάντησε ο κόσμος ; Nα στήνει άγαλμα του σατανά. Tον πολέμιο του Δημιουργού Θεού. Πως μπορεί να χαρακτηριστεί αυτό το κατάντημα ; Μόνο ως αποστασία της ανθρωπότητας. Και προσέξτε ! Πριν τη Δευτέρα Παρουσία του Χριστού, το προτελευταίο σημάδι είναι πράγματι η αποστασία της ανθρωπότητας. Το τελευταίο θα είναι η εμφάνιση του αντιχρίστου με την ταυτόχρονη εμφάνιση των προφητών Ηλία και Ενώχ. Μη πλανάστε όμως ! Αυτοί που διάλεξαν το διάβολο σ’ αυτή τη ζωή, αυτόν θα έχουν μαζί τους στην αιώνια ζωή που θα ακολουθήσει. Δεν θα κληρονομήσουν την αιώνια ζωή μαζί με το Θεό η οποία θα είναι χαρά και ευτυχία μαζί με τους φωτεινούς αγγέλους και τους δίκαιους, αλλά την αιώνια λύπη και δυστυχία μαζί με τους σκοτεινούς δαίμονες και τους άδικους.