Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τετάρτη 21 Μαΐου 2014

ΡΩΣΙΑ: Εξοργισμένοι οι κομμουνιστές επειδή ο ηγέτης τους πήγε στο μνημείο του Στάλιν με φόρμα Adidas!



Οι κομμουνιστές στη Ρωσία εξοργίστηκαν επειδή ο αρχηγός τους εμφανίστηκε με στολή Adidas όταν πήγε να τιμήσει τον μαζικό δολοφόνο Ιωσήφ Στάλιν. Όχι επειδή είναι αταξικό να φορέσει φόρμα σε ένα μνημείο, αλλά επειδή η Adidas είναι ένα σύμβολο "καπιταλιστικής υπεροχής".

Το άρθρο δεν αναφέρει ότι ο ιδρυτής της Addidas, Adolf"Adi" Dassler και ο αδελφός του Rudolf Dassler ήταν και οι δύο μέλη του ναζιστικού κόμματος και η οικογένειά της εταιρείας υποδημάτων έκανε μπότες για το γερμανικό στρατό κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Μετά τον πόλεμο, η εταιρία των αδελφών Dassler χώρισε  επειδή ο ένας αδελφός μισούσε τον άλλον. Πολλοί δυτικογερμανοί ιδιοκτήτες εταιριών ενδυμάτων, όπως o περίφημoς  Hugo Boss, είδαν τις εταιρείες τους να τις παίρνουν Αμερικανοί. Και οι δύο αδελφοί προφανώς αλληλοκατηγοριόντουσαν ότι ήσαν οι μεγαλύτεροι υποστηρικτές των Ναζί. Ωστόσο, και οι δύο είχαν τη δυνατότητα να συνεχίσουν να κάνουν παπούτσια, πιθανότατα λόγω Αμερικάνων φίλων τους με  επιρροή. Ο Adi ξεκίνησε την Adidas και ο μεγαλύτερος αδελφός του άρχισε την Puma.

Όπως λέει το English Language Moscow Times, ο Ρώσος ηγέτης του Κομμουνιστικού Κόμματος Γκενάντι Ζουγκάνωφ προκάλεσε σάλο στη ρωσική μπλογκόσφαιρα επειδή τοποθέτησε λουλούδια στον τάφο του σοβιετικού δικτάτορα Ιωσήφ Στάλιν, φορώντας μια φόρμα Adidas.

Ένας χρήστης του Twitter με την επωνυμία "Ιωσήφ Στάλιν" έγραψε: «Ο Zyuganov εμφανίστηκε με μια φόρμα Adidas, ένα λευκό πουκάμισο και αθλητικά παπούτσια. Θα έπρεπε να τον πυροβολήσουν για αυτό το ντύσιμο!»

Ο Zyuganov έκανε την ενδυματολογική γκάφα την Κυριακή κατά τη διάρκεια τελετής στην Κόκκινη Πλατεία για να σηματοδοτήσει την 92η επέτειο από την ίδρυση των Πρωτοπόρων (Πιονέρων), την κομμουνιστική οργάνωση νεολαίας επί σοβιετικής εποχής.

Είπε στο ραδιοφωνικό σταθμό Russian News Service ότι το φόρεσε γιατί «κανείς δεν κάνει καλές φόρμες ακόμα στη χώρα μας». Δεν διευκρίνισε γιατί έπρεπε να φορέσει φόρμα, αλλά ίσως επειδή ήταν σε κόκκινο χρώμα.

Ο Zyuganov είπε ότι η γερμανική εταιρεία κάνει τώρα στολές για την ομάδα ποδοσφαίρου του Κομμουνιστικού Κόμματος.

«Φορούσα την στολή της ομάδας μας», είπε ο Zyuganov.

Ορισμένοι χρήστες των ρωσικών κοινωνικών δικτύων πρότειναν ότι, αντί για προσκύνημα στο καπιταλισμό, το πολιτικό σύστημα που κέρδισε τον Ψυχρό Πόλεμο, η ενδυματολογική επιλογή του Zyuganov ήταν ένα σημάδι αλληλεγγύης με άλλο ένα κομμουνιστικό καθεστώς.

«Ηρεμήστε: Κατασκευάζεται στη Κίνα», δήλωσε ένας χρήστης του Twitter...

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή (από εδώ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: