Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014

ΙΤΑΛΙΑ: Η κυβέρνηση απειλεί Καθολικό σχολείο που απέλυσε ομοφυλόφιλη δασκάλα



Σε μια υπόθεση που έχει δημιουργήσει θόρυβο στην Ιταλία, το Ιταλικό υπουργείο Παιδείας απειλεί τώρα να δώσει «σοβαρή» απάντηση σε ένα καθολικό σχολείο στη βόρεια Ιταλία που απέλυσε μια δασκάλα επειδή είναι ομοφυλόφιλη.

Η υπουργός Παιδείας Stefania Giannini (φωτο κάτω) είπε στην ‘La Repubblica’ ότι το υπουργείο της άρχισε μια έρευνα σχετικά με την απόφαση της διεύθυνσης του σχολείου να μην ανανεώσει τη σύμβαση με την δασκάλα λόγω της ανάγκης να προστατευθούν τα "χρηστά ήθη" του "περιβάλλοντος του σχολείου."

Η Μητέρα Eugenia Libratore, καθολική μοναχή του Τάγματος των Θυγατέρων της Ιερής Καρδιάς του Ιησού και διευθύντρια του καθολικού σχολείου της Ιερής Καρδιάς στο Trento, είπε ότι η δασκάλα, της οποίας δεν έχει δοθεί το όνομα στον Τύπο, ήταν "επαρκής και επαγγελματίας". Πρόσθεσε, πάντως, ότι «το σχολείο είναι καθολικό και πρέπει να εξετάζει θέματα ηθικής κατά την αξιολόγηση του προσωπικού».

«Της είπα ότι άκουσα αυτούς τους ψίθυρους και ήλπιζα ότι ήταν απλά φήμες, επειδή έχω την ευθύνη να προστατεύω το σχολικό περιβάλλον. Επειδή πρέπει να επιλέξω έναν δάσκαλο για ένα καθολικό σχολείο, με ενδιαφέρει το θέμα των χρηστών ηθών», είπε η πρεσβυτέρα Ευγενία στην Corriere della Sera.

«Εδώ έχουμε χιλιάδες μαθητές. Αυτό είναι το πρόβλημα, ότι «το καθολικό σχολείο έχει τα δικά του χαρακτηριστικά όσον αφορά τις κατευθυντήριες γραμμές και τις εκπαιδευτικές πτυχές: Φαίνεται ότι πρέπει να τις υπερασπιστούμε με κάθε κόστος».

Η δασκάλα, που της έχει δοθεί το όνομα "Silvia", σε μια συνέντευξή της στην αριστερή εφημερίδα ‘La Repubblica’, είπε ότι η αδελφή Ευγενία είναι ένοχη για "ρατσισμό" και έχει "προσβάλει" τα "δικαιώματά της ως πολίτη και ως δασκάλα".

«Ίσως είμαι λεσβία, ίσως όχι. Αλλά το να μου ζητούν να διαψεύσω τις φήμες σχετικά με το σεξουαλικό προσανατολισμό μου, και να εξαρτιέται από την απάντησή μου η ανανέωση της σύμβασης, είναι απαράδεκτο».  

Η γυναίκα έκανε την καταγγελία της στην Ιταλική Γενική Συνομοσπονδία Εργατών (CGIL) και στην εθνική οργάνωση ομοφυλόφιλων της χώρας ‘Arcigay’, που έχουν ζητήσει μια απάντηση από την κυβέρνηση για τις πράξεις «ενός ιδιωτικού σχολείου που χρηματοδοτείται από το δημόσιο».

Η Sara Ferrari, σύμβουλος για την επαρχία του Trentino και αξιωματούχος για τις Ίσες Ευκαιρίες, δήλωσε: «Η ιταλική έννομη τάξη απαγορεύει τις απολύσεις λόγω διάκρισης βάση του γενετήσιου προσανατολισμού του εργαζομένου. Εάν δεν υπάρχει ανανέωση της σύμβασης, όπως ισχυρίζεται η δασκάλα, που βασίζεται σε μια προσέγγιση που αφορά την προσωπική σφαίρα, είναι σοβαρό».

Η δασκάλα είπε ότι «δεν πρόκειται να αποκαλύψει τίποτα, και ότι η αδελφή Ευγενία είναι ρατσίστρια και ομοφοβική».

«Αυτό που συνέβη σε μένα είναι η ουσία του Μεσαίωνα, συγκρίσιμη με τη διάκριση που υπέστησαν οι Εβραίοι ή οι μαύροι», είπε. Πρόσθεσε επίσης ότι ελπίζει ότι το Υπουργείο Παιδείας θα δημιουργήσει έναν «πραγματικό έλεγχο στην χρηματοδότηση ιδιωτικών σχολείων. Υπάρχουν κάποια που δεν την αξίζουν».

Η υπόθεση τράβηξε την προσοχή του Ivan Scalfarotto, ενος  ομοφυλόφιλου ακτιβιστή και αντιπροέδρου του κυβερνώντος Δημοκρατικού Κόμματος, που είπε στην ‘La Repubblica’, «Νομίζω ότι αυτή η εξωφρενική παραβίαση της αρχής της ισότητας και των μη-διακρίσεων που απορρέουν από το Σύνταγμα, τους νόμους και τις διεθνείς συμβάσεις πρέπει να αποτραπεί».

Ο Scalfarotto είναι ένας από τους πιο ισχυρούς ομοφυλόφιλους ακτιβιστές στη χώρα, κατέχοντας τη θέση του Υφυπουργού του Υπουργείου για τις Συνταγματικές Μεταρρυθμίσεις. Είναι ο υποστηρικτής του νομοσχεδίου «κατά της ομοφοβίας» που έχει ξεσηκώσει διαμαρτυρίες στη χώρα. Το νομοσχέδιο, μαζί με τους κανονισμούς που εκδόθηκαν από το "Εθνικό Γραφείο για την Καταπολέμηση των Διακρίσεων και του Ρατσισμού" (NSRU) έχει επικριθεί ως μια προσπάθεια να φιμωθεί κάθε δημόσια αντίθεση στην ομοφυλοφιλική συμπεριφορά και να καταργηθεί ο δημόσιος λόγος της διδασκαλίας για την χριστιανική ηθική στη δημόσια ζωή.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οι λεσβιες οπως και οι λουλουδες πάντα δινουν αφορμες με την συμπεριφορα τους, γιατι ειναι ασυγκράτητοι.
Καλα της εκαναν και την εδιωξαν. Δικαιωμα τους να επιλεγουν ηθικους ανθρώπους.
Ας την διορισουν οι πολιτικάντηδες στα σχολεια των παιδιων τους.

Γεώργιος Κιντσάκης είπε...

Είναι εντυπωσιακό πόσο τρομακτικά ηχεί ο χαρακτηρισμός "ρατσιστής" και πώς ναρκοθετεί κάθε προσπάθεια για συζήτηση. Δυστυχώς κανένας από αυτούς που σπεύδουν να σε χαρακτηρίσουν ρατσιστή δεν έχει μπει ποτέ στον κόπο να αμφισβητήσει τις ιδεολογικές παραδοχές του.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, όλοι οι διαμαρτυρόμενοι αυτό που κάνουν είναι να αρνούνται σε έναν Χριστιανό να πιστεύει, να διδάσκει και να χρησιμοποιεί την πίστη του ως βάση για τη ζωή του. Ο δάσκαλος δεν είναι απλός μεταβιβαστής γνώσης, αλλά πρέπει να είναι πρότυπο χαρακτήρα και βιοτής για τους μαθητές του. Εφ' όσον η κυρα-Σίλβια πήγε να διδάξει σε Καθολικό σχολείο, έπρεπε τουλάχιστον να αποδέχεται την Καθολική ηθική διδασκαλία. Δε φτάνει όμως που "ίσως" είναι λεσβία, φτάνει σε σημείο να αμφισβητεί ότι η σεξουαλικά ενεργή ομοφυλοφιλική δραστηριότητα αποτελεί κώλυμα για έναν Καθολικό δάσκαλο. Άρα ήταν ακατάλληλη για πρότυπο Καθολικού πιστού και πολύ καλά έκανε το σχολείο και την απέλυσε. Κάθε περί του αντιθέτου ισχυρισμός ουσιαστικά αρνείται στους Χριστιανούς τη δυνατότητα ύπαρξης και δε θα γίνει ανεκτός με όποιο κόστος.

ΒΕ.Λ. είπε...

Να θέσουμε μια σπαζοκεφαλιά στους πολιτικά ορθούς, «αντιρατσιστές» δημοκράτες;

Ας υποθέσουμε οτι ένας δάσκαλος διδάσκει σε ένα ιδιωτικό εβραϊκό σχολείο.
Εαν αυτός δηλώσει οτι αμφισβητεί το Ολοκαύτωμα των Εβραίων, το σχολείο έχει δικαίωμα να τον απολύσει;

Πώς είπατε;

ΚΗΡΟΠΟΙΟΣ είπε...

Σε μουσουλμανικό σχολείο δέχονται χριστιανούς δασκάλους;

Ανώνυμος είπε...

Δεν είναι σωστό να ξεχωρίζεις τους ανθρώπους με βάση τη σεξουαλικότητά τους. Το κράτος πρέπει να θεσπίσει νόμους για την προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων των ομοφυλόφιλων και των αμφιφυλόφιλων. Πιστεύω ότι σε ότι αφορά το θέμα της εργασίας, ένας εργαζόμενος πρέπει να κρίνεται με βάση την προσφορά της εργασίας του και όχι με βάση τη σεξουαλικότητά του.