Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?

kolokotronis

kolokotronis

Τετάρτη, 16 Ιουλίου 2014

ΗΠΑ: Θα κατεβάσουν τις σημαίες τoυ Νότου από το μέρος που θάφτηκε ο στρατηγός Lee!Ο Kenneth Ruscio, πρόεδρος του Πανεπιστημίου Washington and Lee, ανακοίνωσε σήμερα ότι η σχολή θα αφαιρέσει τις συνομόσπονδες σημαίες που για πολλές δεκαετίες είναι κρεμασμένες στο παρεκκλήσι Λη (Lee Chapel), σύμφωνα με την Washington Post.

Το παρεκκλήσι Λη (Lee Chapel)
Η ανακοίνωση έρχεται ως απάντηση στα αιτήματα μιας ομάδας Μαύρων φοιτητών που καλείται «Η επιτροπή» που ζήτησε η σχολή «να εξαλείψει την κληρονομιά του Lee». Ο θρυλικός στρατηγός Robert E. Lee ήταν πρόεδρος του πανεπιστημίου μετά την περίφημη στρατιωτική καριέρα του και είναι θαμμένος σε εκείνα τα χώματα.

Ο Ruscio, ο οποίος εκπαιδεύτηκε στη Νέα Υόρκη, χαρακτήρισε τις απαιτήσεις των Μαύρων φοιτητών «νομίμως περίπλοκα θέματα» και εξέδωσε μια συγγνώμη για τη δουλεία, αναφερόμενοι στο «λυπηρό κεφάλαιο στην ιστορία μας». Η Post αναφέρει ότι ο Stroud Hernandez, πρώην πρόεδρος του Συλλόγου Μαύρων Φοιτητών Νομικής του πανεπιστημίου Washington and Lee, χαρακτήρισε την απόφαση «ένα βήμα μπροστά».

Η σχολή δεν έχει Σύλλογο Λευκών Φοιτητών Νομικής, ούτε καν Σύλλογο Νότιων Φοιτητών Νομικής. Ο Ruscio, πρόεδρος του υψηλότερα αμειβόμενου ιδιωτικού κολεγίου της Βιρτζίνια, λαμβάνει μέτρα για να προωθήσει επίσης την κληρονομιά του Martin Luther King, Jr στην πανεπιστημιούπολη.

Τα μέτρα που ελήφθησαν από τον Ruscio στο Washington and Lee αποτελούν μέρος μιας εκστρατείας να σβήσει η Νότια Ταυτότητα και να κατευνάσουν οι εξωφρενικές απαιτήσεις των αντι-Λευκών ομάδων.


Για τον Στρατηγό Lee εδώ.

Ας προσέχουν όλοι οι Carpetbaggers και Scalawags το φάντασμα του στρατηγού Lee...ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ένα πράγμα θα ήελα να πω στον κύριο Ruscio: να πάει να τα κάνει αυτά στη Βοστόνη και στη Νέα Υόρκη, στα γιάνκικα καταγώγια στα οποία το μυαλό του φανατίστηκε με μίσος για οτιδήποτε νότιο και λευκό.
Confederate soldier.