Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?

kolokotronis

kolokotronis

Παρασκευή, 5 Σεπτεμβρίου 2014

ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ: ««Τσάβες ημών, ο εν τοις ουρανοίς...». Απίστευτη παραποίηση του «Πάτερ Ημών» και στοιχεία ειδωλολατρίας σε συνέδριο του σοσιαλιστικού κόμματοςΈνα μέλος του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Βενεζουέλας απήγγειλε μια παραλλαγή της κλασικής χριστιανικής προσευχής "Πάτερ ημών" ικετεύοντας τον αγαπημένο της ηγέτη Ούγκο Τσάβες για προστασία από τον σατανικό καπιταλισμό.

«Τσάβες ημών, ο εν τοις ουρανοίς, εν τη γη, εν τη θαλάσση και εν τοις αντιπροσώποις»», απήγγειλε τη Δευτέρα στο συνέδριο του κόμματος PSUV (Ενιαίο Σοσιαλιστικό Κόμμα Βενεζουέλας), η ντυμένη με κόκκινο πουκάμισο εκπρόσωπος Maria Estrella Uribe.

«Αγιασθήτω το όνομά σου, είθε η κληρονομιά σου να έρθει σε μας, έτσι ώστε να μπορούμε να την εξαπλώσουμε στους ανθρώπους εδώ και αλλού. Δώσε μας το φως σου να μας καθοδηγεί κάθε μέρα», είπε μπροστά σε μια εικόνα του Τσάβες.

«Και μη εισενέγκης ημάς εις πειρασμόν του καπιταλισμού, ρύσαι ημάς από του πονηρού της ολιγαρχίας, όπως το έγκλημα της λαθρεμπορίας,: επειδή δική μας είναι η πατρίδα, η ειρήνη και η ζωή εις τους αιώνας των αιώνων. Αμήν. Viva Τσάβεςφώναξε εν μέσω χειροκροτημάτων.

Αν και ο Τσάβες πέθανε από καρκίνο τον Μάρτιο 2013, ο ίδιος παραμένει πανταχού παρών στη Βενεζουέλα. Η φωτογραφία του βρίσκεται παντού σε όλη την πρωτεύουσα, το Καράκας, τηλεόραση συχνά παρουσιάζει αποσπάσματα από τις περίφημες μακρές ομιλίες του και οι υποστηρικτές του, μερικές φορές φοράνε σκουλαρίκια ή μενταγιόν με μια καλλιτεχνική μαυρόασπρη απόδοση των ματιών του.

Ο Τσάβες κέρδισε την στήριξη πολλών φτωχών στην πλούσια σε πετρέλαιο Βενεζουέλα με τεράστια κοινωνικά προγράμματα και συχνές επιθέσεις στην "άθλια" επιχειρηματική ελίτ. Πολλοί αισθάνονται μια πνευματική σχέση με το εξωστρεφή πρώην στρατιωτικό, ο οποίος καταγόταν από ταπεινή οικογένεια.

Οι αντίπαλοι του θεωρούν όλα αυτά μια επιζήμια ειδωλολατρία. Ως εκ τούτου, κατηγορούν τον σημερινό πρόεδρο Nicolas Maduro ότι επίτηδες επενδύει στην δημοτικότητα του προκατόχου του για να αποσπάσει την προσοχή του κόσμου από τις ελλείψεις βασικών αγαθών, τον ετήσιο πληθωρισμό της τάξης του 60 τοις εκατό, και τα ποσοστά εγκληματικότητας που έχουν εκτοξευθεί.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ο Τσάβες συχνά αναφέρόταν στην πίστη του στον ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ, έκανε τον σταυρό του και δήλωνε πιστός Χριστιανός. Αν την άκουγε, θα την έβριζε!