Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014

Σκάνδαλο Rotherham: Η ένοχη σιωπή του συστήματος και η εξήγηση για την εμμονή των μουσουλμάνων με το βιασμό



ΚΟ: Στην Βρετανία αυτές τις ημέρες τα media προσπαθούν όσο μπορούν να παρουσιάσουν αλλοιωμένη την σοκαριστική αποκάλυψη ότι σχεδόν 1.400 παιδιά, από την ηλικία των 11 ετών, υπήρξαν θύματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης την περίοδο μεταξύ 1997 και 2013, από Πακιστανούς μουσουλμάνους. Οι ξυλοδαρμοί, οι βιασμοί, ακόμη και περιπτώσεις εμπορίας παιδιών γίνονταν επί σειρά ετών στην πόλη Rotherham της βρετανικής περιφέρειας Yorkshire. Οι δράστες πλησίαζαν αποκλειστικά λευκά κορίτσια κυρίως το βράδυ, σε χώρους όπως τα ταχυφαγεία (“street grooming”) και εκμεταλλευόμενοι το νεαρό της ηλικίας τους, τα μεθούσαν, τους χορηγούσαν ναρκωτικές ουσίες και τα προωθούσαν σε διάφορα σπίτια στην βόρεια Βρετανία όπου τα μετέτρεπαν σε αντικείμενα του σεξ, βιάζοντάς τα κατ’ εξακολούθηση, ενώ μια ανήλικη βιάστηκε από 25 άνδρες Πακιστανικής καταγωγής μέσα σε μια νύχτα. Κάποια εκ των θυμάτων πιστεύεται ότι έχασαν τη ζωή τους, περίπου 100 κορίτσια έμειναν έγκυες, και κάποια αναγκάστηκαν δια της βίας να αποβάλλουν. 
Τα ΜΜΕ προσπαθούσαν και προσπαθούν να υποβαθμίσουν την ταυτότητα των δραστών ή να τους αναφέρουν απλώς ως «Ασιάτες», ενώ βλέποντας την αντίδραση του κόσμου, διαρρηγνύουν τα «αντιρατσιστικά» τους ιμάτια, ότι η θρησκεία και η καταγωγή "δεν έχουν καμία απολύτως σχέση". To διεφθαρμένο σύστημα βρήκε επίσης μια πιο ‘light’ λέξη για να εξωραΐσει όλη αυτήν την βρωμιά: όχι δεν είναι βιασμός, είναι «grooming» (κάτι σαν ζευγάρωμα! Χρησιμοποιείται για τα ζώα και περισσότερο για τα άλογα). 
Οι αποκαλύψεις προκάλεσαν τρόμο, αποστροφή αλλά και αγανάκτηση όχι μόνο για το δράμα των άτυχων κοριτσιών, όσο και για το γεγονός ότι πολλές καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων δεν ερευνήθηκαν και δεν αξιοποιήθηκαν από τις αρχές για τον εντοπισμό των εγκληματιών, καθώς κάποιοι μάρτυρες δεν είχαν κριθεί «αξιόπιστοι», ενώ η εφημερίδα Daily Mail κατηγόρησε τις αρχές ότι φοβούνταν να λάβουν μέτρα μήπως και χαρακτηριστούν «ρατσιστές». Μια πρώην εργαζόμενη σε υπηρεσίες νεολαίας στο Rotherham, κατήγγειλε ότι όλοι ήξεραν τι γινόταν, αλλά δεν έκαναν τίποτε, ενώ η ίδια όταν προσπάθησε επανειλημμένα να ειδοποιήσει το συμβούλιο της πόλης για έναν συγκεκριμένο «Ασιάτη» ταξιτζή που παρέσερνε νεαρά κορίτσια – άκουσε το αφεντικό της να της λέει : «Δεν μπορείς να λες τέτοια πράγματα, είναι ρατσιστικό!» Στην όλη αναμπουμπούλα έσκασαν μύτη και οι γνωστοί «αντιρατσιστές» που είδαν τον «εχθρό»: Τι άλλο; Ο «φασισμός». Το 2011 ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Τζακ Στρο, (Εργατικός) προκάλεσε έντονες διαμαρτυρίες από τους «ευαίσθητους» θιασώτες του πολυπολιτσμού, για την θεωρούμενη «στοχοποίηση και τη δημιουργία «στερεοτύπων» για την πακιστανική κοινότητα στη χώρα, καθώς είπε τα αυτονόητα ότι δηλαδή, νεαροί άνδρες πακιστανικής καταγωγής βάζουν στόχο ανυπεράσπιστα νεαρά λευκά κορίτσια γιατί τα θεωρούν εύκολη λεία. Να σημειωθεί, ότι ο Στρο υπήρξε ένθερμος υπέρμαχος της πολυπολιτισμικότητας. Σημειώνεται επίσης, ότι οργάνωση που αγωνίζεται για τα δικαιώματα των παιδιών, χαρακτήρισε κοινή πρακτική στο Πακιστάν αλλά και στο Αφγανιστάν τον βιασμό και την σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων.

Διαβάστε παρακάτω ένα άρθρο του Nicolai Sennels. Έχει τίτλο «Γιατί βιάζουν οι Μουσουλμάνοι;» Ο Nicolai Sennels είναι Δανός ψυχολόγος που εργάστηκε μεταξύ των νεαρών μουσουλμάνων κρατουμένων στις φυλακές της Δανίας και γνώρισε από κοντά την κουλτούρα του ισλάμ. Του ίδιου είναι το αποκαλυπτικό άρθρο Ψυχολογία : Γιατί το Ισλάμ δημιουργεί τέρατα, που δημοσίευσε ο ΚΟ :

Το πρόσφατο σκάνδαλο βιασμών στο Rotherham της Αγγλίας δεν αποτελεί έκπληξη. Για χρόνια οι Βρετανικές Αρχές αγνόησαν το γεγονός ότι συμμορίες Πακιστανών προέβαιναν σε απαγωγές, βιασμούς και βασανισμούς εκατοντάδων κοριτσιών, αναγκάζοντάς τα να εγκαταλείψουν τα αγέννητα μωρά τους και απειλώντας τα να τα σκοτώσουν με τον πιο φρικτό τρόπο, εάν έλεγαν κάτι για την κακοποίηση. Όλα αυτά είναι μέρος του Ισλάμ.

Το φαινόμενο με τις συμμορίες «Ασιατών» - που στην πραγματικότητα είναι  συμμορίες μουσουλμάνων – όπου παραπλανούσαν παιδιά και νεαρά άτομα με δώρα, ναρκωτικά και υποσχέσεις αγάπης, ή απλά χρησιμοποιώντας καθαρή βία, για να ικανοποιήσουν τις σεξουαλικές και παιδοφιλικές τους επιθυμίες, στοιχειώνει πολλές βρετανικές και ευρωπαϊκές πόλεις.

Υπάρχουν αρκετοί λόγοι για αυτό. Ο πρώτος είναι το Ισλάμ. Μουσουλμανικές γραφές αναφέρουν ότι στον Μωάμεθ – τον ιδρυτή του Ισλάμ, «το στόμα του Αλλάχ» - άρεσε να κάνει σεξ με μικρά κορίτσια. Παντρεύτηκε την Aisha όταν εκείνη ήταν έξι χρονών και είχε επαφή μαζί της όταν εκείνη ήταν εννέα. Εκτός αυτού, σύμφωνα με το Κοράνι (4:24) οι μουσουλμάνοι επιτρέπεται να έχουν σεξουαλική επαφή με γυναίκες σκλάβες – αυτό ακριβώς που ήταν τα νεαρά θύματά τους. Στην μουσουλμανική κουλτούρα οι γυναίκες που δεν καλύπτουν το πρόσωπό τους είναι πιθανό να θεωρηθούν «πόρνες», και αν ένας άντρας «προκληθεί» από μια τέτοια γυναίκα, τότε – κατά ένα μέρος λόγω της διεστραμμένης λογικής της ευθύνης στο πλαίσιο της μουσουλμανικής ψυχολογίας - η γυναίκα κατηγορείται για τον βιασμό (και γι’ αυτό τον λόγο συχνά μπορεί να οδηγηθεί στην εκτέλεση).
 
Ένας άλλος λόγος για τον υψηλό αριθμό βιαστών μεταξύ των μουσουλμάνων είναι ότι το ισλαμικό δίκαιο και η μουσουλμανική κουλτούρα έχουν την τάση να διαφθείρουν τη σεξουαλικότητα. Ακριβώς όπως η αγαμία μεταξύ καθολικών ιερέων ή μοναχών γεννά συχνά επιβλαβείς σεξουαλικές συμπεριφορές, η σεξουαλική καταπίεση μέσα στο Ισλάμ είναι ένα σημαντικό εμπόδιο για την ελεύθερη έκφραση των σεξουαλικών αναγκών.

Η σεξουαλική ορμή αντίθετα κατευθύνεται προς πιο προσιτές πηγές ανακούφισης: όπως τα παιδιά και τα ζώα (!) Στην πραγματικότητα, οι Πακιστανοί έρχονται πρώτοι στον κόσμο στην αναζήτηση διεστραμμένου σεξουαλικού υλικού στο διαδίκτυο – σεξ με γάιδαρους, σεξ με παιδιά κλπ. Μία έρευνα έδειξε ότι το 95 τοις εκατό των Πακιστανών οδηγών φορτηγών έχουν σεξουαλικές σχέσεις με παιδιά - και σίγουρα δεν είναι μόνο οι οδηγοί φορτηγών οι οποίοι έχουν τέτοιες ορμές.

Μια περαιτέρω συμβολή στην μουσουλμανική ψυχολογία βιασμού είναι η ευρεία εξάπλωση πρακτική του καταναγκαστικού και κανονισμένου γάμου. Ο εξαναγκασμός σε γάμο σημαίνει βιασμό εφ’ όρου ζωής. Κάθε πράξη συνουσίας σε ένα γάμο στον οποίο η γυναίκα δεν έχει επιλέξει τον σύντροφό της και είναι υπό πίεση για να εκπληρώσει τις ανάγκες του συζύγου της - και ως εκ τούτου να κάνει παιδιά - είναι βιασμός. Με τον τρόπο αυτό η ισλαμική κουλτούρα του γάμου προωθεί τον βιασμό και την περιφρόνηση της αγάπης, και καθιερώνει το δικαίωμα των ανδρών να μην νοιάζονται για τις σεξουαλικές ανάγκες των συντρόφων τους : το σεξουαλικό αντικείμενο είναι μόνο ένα μέσο για ένα σκοπό. Εάν μελετήσει κάποιος την σεξουαλική συμπεριφορά στις μουσουλμανικές χώρες, συνειδητοποιεί ότι ο Borat (η κωμική φιγούρα που υποδύθηκε ο Sacha Baron Cohen) δεν είναι καθόλου φανταστικός.
Το γεγονός ότι το 70 τοις εκατό των Πακιστανών, περίπου το ήμισυ των Αράβων και τουλάχιστον το ένα τέταρτο του συνόλου των Τούρκων είναι παντρεμένοι συντρόφους που έχουν κάποιο συγγενικό δεσμό, δείχνει πόσο λίγο η ισλαμική κουλτούρα νοιάζεται για την υγεία και την αγάπη. Πρόκειται κυρίως για το σεξ, την αναπαραγωγή και την «τιμή» της οικογένειας.

Λαμβάνοντας υπόψη τέτοια γεγονότα, είναι εύκολο να καταλάβουμε γιατί οι μουσουλμάνοι άνδρες δυσκολεύονται πολύ να κατανοήσουν τον τρόπο που η Δύση αντιμετωπίζει το σεξ - και γιατί η θεσμοθετημένη σεξουαλική κακοποίηση τους έρχεται εύκολα.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μα γι'αυτο το λογο ακριβως βλεπουμε τα τελευταια χρονια μια προσπαθεια αποποινικοποιησης της παιδεραστιας και της κτηνοβασιας στην ευρωπη