Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2014

ΗΠΑ: Δικαστήριο διέταξε την «επανεκπαίδευση» χριστιανού αρτοποιού που αρνήθηκε να φτιάξει γαμήλια τούρτα σε «γάμο» ομοφυλόφιλων. Ο "επανεκπαιδευόμενος" θα υποβάλλει στο κράτος εκθέσεις "συμμόρφωσης" για δύο χρόνια



Στην εποχή της πολυδιαφημιζόμενης «υπεράσπισης των δικαιωμάτων», το μόνο που  δεν προστατεύεται είναι οι θρησκευτικές πεποιθήσεις των χριστιανών. Δηλαδή των μη συμβιβασμένων χριστιανών. Όποιος αρνηθεί την διαταγή των αρχών να πάει ενάντια στις θρησκευτικές του πεποιθήσεις, ενδέχεται να συλληφθεί, να του επιβληθεί πρόστιμο ή ακόμα να πάει και φυλακή. Στις κουμμουνιστικές «δημοκρατίες» υπάρχουν και τα λεγόμενα «στρατόπεδα επανεκπαίδευσης» για τους «απροσάρμοστους». Το μέτρο μοιάζει να είναι συμβατό και στις δυτικές «δημοκρατίες» - τυραννίες της πολιτικής ορθότητας. Μιας που έχουμε «αντιρατσιστικό» νόμο, καλά είναι να ξέρουμε τι περιμένει τους «απείθαρχους».

Ένας χριστιανός ιδιοκτήτης αρτοποιείου στο Κολοράντο υποχρεώνεται τώρα να φτιάχνει τούρτες γάμου για τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια.

Ωστόσο, ο ιδιοκτήτης δεν κάνει πίσω και η στάση του ήδη έχει εμπνεύσει ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

Η πινακίδα στην πόρτα γράφει : "Γιορτάζοντας 20 χρόνια Μεγάλων Τουρτών!" Για δύο δεκαετίες, το εργαστήριο Masterpiece Cakeshop έχει δημιουργήσει τέχνη μέσω των ψημένων αγαθών που κάνει τους πελάτες να το ξανα-επισκέπτονται.

Από μπισκότα και cupcakes μέχρι τούρτες, ο Jack Phillips και η κόρη του Λίζα έχουν μετατρέψει το αρτοποιείο τους σε ένα στούντιο. Ο Phillips είπε ότι την έμπνευση και το κίνητρο τα οφείλει στην πίστη του στον Ιησού Χριστό.

«Είναι το πιο σημαντικό πράγμα που σκέφτομαι όλη την ημέρα. Όταν ξυπνάω, όταν πηγαίνω στη δουλειά, θέλω να ξέρω ότι αυτό που κάνω είναι ευάρεστο σε Εκείνον, ότι τιμώ Εκείνον και τον Λόγο Του, γιατί αυτό είναι για μένα το πιο σημαντικό πράγμα», είπε ο Φίλιπς.

Αλλά η χριστιανική πίστη του Phillips τον έβαλε σε μπελάδες με το νόμο. Ιδού το έγκλημά του: το ότι ακολουθώντας την χριστιανική του πίστη, συνεχίζει να πιστεύει  ότι ο γάμος είναι μόνο μεταξύ ενός άνδρα και μιας γυναίκας.

Το 2012, ένα ομοφυλόφιλο ζευγάρι μήνυσε τον αρτοποιό επειδή εκείνος αρνήθηκε να τους κάνει μια τούρτα για να γιορτάσουν το «γάμο» τους. Ένας δικαστής εξέδωσε απόφαση εναντίον του και η Επιτροπή Πολιτικών Δικαιωμάτων του Κολοράντο συμφώνησε.

Η επιτροπή δήλωσε ότι η άρνηση του Phillips είναι ενάντια στο δημόσιο δίκαιο της πολιτείας, η οποία απαιτεί από τις επιχειρήσεις να εξυπηρετούν τους πελάτες, ανεξάρτητα από τον "σεξουαλικό τους προσανατολισμό".

Σε μια δημόσια δήλωση, ένα μέλος της Επιτροπής Πολιτικών Δικαιωμάτων, δήλωσε, "Μπορώ να πιστεύω ό,τι θέλω, αλλά αν θέλω να κάνω κάποια δουλειά εδώ, θα πρέπει να μην κάνω διακρίσεις εις βάρος κανενός ατόμου."


«Εγώ δεν έκανα διακρίσεις εις βάρος κανενός», απαντά ο Phillips. «Όπως η Nicolle (η δικηγόρος του) είπε, έχω επιλέξει να μην κάνω τούρτες για τους γάμους ατόμων του ιδίου φύλου. Είπα στον David και τον Τσάρλι, όταν ήρθαν ότι θα τους πουλήσω τα πάντα, από μπισκότα και brownies μέχρι τούρτες και κέικ. Απλά δεν κάνω γαμήλια τούρτα για ζευγάρι του ιδίου φύλου. Ως εκ τούτου δεν κάνω διακρίσεις εις βάρος τους, παρά μόνο ως προς το συγκεκριμένο γεγονός στο οποίο έχω επιλέξει να μην συμμετέχω».

Η δικηγόρος του, Nicolle Martin, δήλωσε ότι η Επιτροπή παραβίασε την Πρώτη Τροπολογία του Συντάγματος σχετικά με τα δικαιώματα του Phillips. Η υπόθεση έχει πάει στο Εφετείο του Κολοράντο.

Για την Επιτροπή Πολιτικών Δικαιωμάτων απαιτείται ο Phillips και το προσωπικό του να κάνει γλυκά για τους εορτασμούς «γάμων» του ιδίου φύλου, εφόσον του ζητηθεί.

Θα πρέπει, επίσης, εκ νέου να εκπαιδεύσει το προσωπικό του σχετικά με το Νόμο για την Καταπολέμηση των Διακρίσεων του Κολοράντο. Σύμφωνα με τον νόμο αυτό, οι καλλιτέχνες πρέπει να εγκρίνουν όλες τις απόψεις.

Η διαταγή απαιτεί από αυτόν επίσης να θέσει σε εφαρμογή τις νέες πολιτικές για να συμμορφωθεί με την εντολή της Επιτροπής.

Επιπλέον, ο ίδιος θα υποβάλλει τριμηνιαίες εκθέσεις "συμμόρφωση" προς την κυβέρνηση για δύο χρόνια.

Σύμφωνα με τη ομάδα ‘Alliance Defending Freedom’ (Συμμαχία για την Υπεράσπιση της Ελευθερίας), οι εκθέσεις πρέπει να περιλαμβάνουν τον αριθμό των πελατών στους οποίους αρνήθηκε την κατασκευή γαμήλιας τούρτας ή οποιουδήποτε άλλου προϊόντος. Θα πρέπει επίσης να περιλαμβάνει τους λόγους γιατί απορρίφθηκε, «ώστε να εξασφαλιστεί ότι έχουν εξαλειφθεί πλήρως οι θρησκευτικές του πεποιθήσεις από την επιχείρησή του».

"Η κυβέρνηση έχει επιλέξει ποια μήνυμα ευνοεί σε αυτή την περίπτωση. Νομίζω ότι το κράτος το έχει καταστήσει πολύ σαφές", δήλωσε η Μάρτιν.

«Το δικαίωμα που παρέχεται από το Σύνταγμα στον Jack της ελευθερίας της έκφρασης ή το πιο σημαντικό, της ελευθερίας της μη έκφρασης, πρέπει να υποκύψει στο μήνυμα των καταγγελλόντων» είπε η δικηγόρος. "Και το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι αυτό μου φαίνεται κάτι πολύ τρομακτικό, και ότι δεν είναι τίποτα άλλο παρά το δόγμα της διαφοροποίησης μέσω της συμμόρφωσης και ότι δεν έχει να κάνει με καμία διαφορετικότητα», πρόσθεσε.

Η περίπτωση του Phillips δεν είναι η μοναδική. Ένας αυξανόμενος αριθμός καταγγελλόντων μηνύουν ιδιωτικές επιχειρήσεις χριστιανών εξ αιτίας της άρνησής τους να υπηρετήσουν γκέι ζευγάρια που «παντρεύονται».

Ενδεικτικά:



Δείτε το βίντεο:

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Η σωστη αντιδραση στην περιπτωση: Φτιαχνεις κανονικα την τουρτα αλλα με το μυστικο συστατικο GUTALAX και θα σε θυμουντε για ολη την υπολοιπη ζωη τους!