Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?

kolokotronis

kolokotronis

Δευτέρα, 10 Νοεμβρίου 2014

«Μην τρώτε πιθήκους, είναι ξαδέλφια μας», είπε ο πρόεδρος της ΟυγκάνταςΑπό το ChimpReports, ιστοσελίδα της Ουγκάντας:

Ο πρόεδρος της Ουγκάντας Yoweri Museveni*, μίλησε στο 16ο ετήσιο Εθνικό Πρωινό Προσευχής που πραγματοποιήθηκε στο Ξενοδοχείο African στην Καμπάλα για την παραμονή της 52ης επετείου της ανεξαρτησίας της Ουγκάντα. Οι προσευχές είχαν θέμα «Πιστή Διαχείριση στη διακυβέρνηση».

Ο Museveni, ο οποίος συνοδευόταν από τη σύζυγό του, Janet Museveni, συνεχάρη τις θρησκευτικές ομάδες στη χώρα για την προσπάθεια να ακολουθήσουν το δρόμο του Θεού με τη συνένωσή τους για να σχηματίσουν το Διαθρησκευτικό Συμβούλιο σημειώνοντας ότι η θρησκεία είχε γίνει μια πηγή προβλημάτων στην Ουγκάντα λέγοντας ότι, ακόμη και αν δεν υπήρχε πραγματικός πόλεμος, υπήρχαν θρησκευτικές προστριβές, ιδίως στη δεκαετία του 1990.


Ο Museveni θέλησε να εκπαιδεύσει και να ευαισθητοποιήσει τους ανθρώπους για τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού Έμπολα και του ιού Marburg και ενημέρωσε ότι η διαπροσωπική επικοινωνία θα πρέπει να σταματήσει.

«Σταματήστε την διαπροσωπική επικοινωνία, έτσι ώστε να μπορέσουμε να ελέγξουμε αυτό το πρόβλημα», συμβούλεψε.

Ο Πρόεδρος μίλησε επίσης ότι ορισμένες φυλές, τρώνε πιθήκους, ιδίως εκείνες που ζουν κοντά σε δάση. Τόνισε την ανάγκη αυτές τις κοινότητες να εκπαιδευτούν σχετικά με τους κινδύνους που σχετίζονται με αυτή τη συνήθεια, λέγοντας ότι οι πίθηκοι είναι ξαδέρφια μας και ό, τι επηρεάζει αυτούς επηρεάζει και εμάς ως ανθρώπινα όντα.

Όλο το άρθρο εδώ.

* Ο Γιουέρι Μουσέβενι (Yoweri Kaguta Museveni) έγινε Πρόεδρος της χώρας στις 29 Ιανουαρίου 1986. Επανεξελέγη και ορκίστηκε για 4η θητεία το 2011. Πρωταγωνίστησε στον πόλεμο που ανέτρεψε το δικτάτορα Ίντι Αμίν Νταντά (1971–79) και τον Μίλτον Ομπότε (1980–85). Επανεξελέγη με 68% στις εκλογές που έγιναν στις 20 Φεβρουαρίου 2011 και ορκίστηκε για 4η θητεία στο αξίωμα του προέδρου, παρά τις διαμαρτυρίες και τις καταγγελίες για παρατυπίες και λογιστικά λάθη κατά τις εκλογές από την ΕΕ και τους διεθνείς παρατηρητές. Είναι αγγλικανός στο θρήσκευμα.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

3 σχόλια:

konion είπε...

Προκειμένου νὰ γλυτώσουν ἀπὸ τὶς ἀσθένειες καὶ ἀδελφοί μας θὰ γίνουν οἱ πίθηκοι (μιὰ ὑπερβολὴ εἶπε ὁ ἄνθρωπος, φαντασθεῖτε σὲ τί κοινὸ ἀπευθύνεται). Ἔτσι κι ἀλλιῶς ἕνα μεγάλο ποσοστό τοῦ D.Ν.Α. εἶναι κοινό.

Ἀναλόγως τοῦ κοινοῦ καὶ ὁ τρόπος μὲ τὸν ὁποῖον ἀπευθύνεσαι, αὐτὴ εἶναι μία παλιὰ γνωστὴ καλὴ ρητορικὴ συμβουλή.

Ανώνυμος είπε...

Εντάξει, ο άνθρωπος εννοεί ότι το dna του ανθρώπου έχει πολύ μεγάλο βαθμό ομοιότητας με αυτό των πιθήκων και αυτό επιτρέπει σε ασθένειες να περάσουν από το ένα είδος στο άλλο. Είναι δυνατόν να κάτσεις να εξηγήσεις σε φυλές που ζουν στα δάση και τρώνε πιθήκους για το γονιδίωμα; Θα τους πεις απλώς ότι οι πίθηκοι είναι συγγενικό είδος...

Ανώνυμος είπε...

άδικο έχει ;;;