Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

Μέρκελ: Η Βρετανία θα διωχθεί από την Ε.Ε. αν διανοηθεί να βάλει φρένο στην μετανάστευση



Αφότου ο Ντέιβιντ Κάμερον εκ των πραγμάτων αναγκάστηκε να συνταχθεί με την πολιτική ατζέντα του Nigel Farage (η πλειοψηφία του βρετανών σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση, θεωρεί ως το μεγαλύτερο πρόβλημα στη χώρα την μετανάστευση και μετά την οικονομία, ενώ ήδη δύο προβεβλημένα στελέχη του Συντηρητικού Κόμματος του Κάμερον μεταπήδησαν στο UKIP το τελευταίο διάστημα, το δε κόμμα του Farage απέκτησε για πρώτη φορά μια έδρα στη Βουλή νωρίτερα αυτόν τον μήνα) και ισχυριζόμενος ότι θα περιορίσει περαιτέρω τη μετανάστευση από την ΕΕ, αν αυτός επανεκλεγεί το 2015, η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, δηλώσει ότι "σκέφτεται" μια ΕΕ χωρίς την Βρετανία.

Αν η Βρετανία αποφασίσει ότι δεν θέλει απεριόριστο αριθμό μεταναστών από την Πολωνία, την Βουλγαρία και την Ρουμανία (μέσα στους οποίους είναι πλήθη «ρομά») να εγκατασταθούν στα εδάφη της και να τρέφονται από τους πόρους της, θα την πετάξουν έξω από το κλαμπ τους, λέει η Μέρκελ, σύμφωνα με το Der Spiegel.

Ο Cameron έχει υποσχεθεί να θέσει μια πρόταση για το σπάσιμο μιας από τις θεμελιώδεις αρχές της ΕΕ - την ελεύθερη κυκλοφορία και τα επιδόματα για τον καθένα από κάθε κράτος μέλος - τα Χριστούγεννα.

Η αιτία για όλη αυτή την κατάσταση είναι το UKIP και η δημοσκοπική εκτόξευσή του.

Πηγές είπαν στο Der Spiegel ότι η Μέρκελ έχει δηλώσει ότι αν η Βρετανία επιλέξει να εμποδίσει τη μετανάστευση εκατομμυρίων φτωχών ανατολικοευρωπαίων στη χώρα τους, θα έχει «περάσει το σημείο χωρίς επιστροφή» και θα αντιμετωπίσει την έξοδο από το κλαμπ των Βρυξελλών.

Ερωτηθείς τη Δευτέρα εάν η Μέρκελ έχει κάποια "κόκκινη γραμμή" με τον Κάμερον για τις ποσοστώσεις μετανάστευσης, ο εκπρόσωπος της, Steffen Seibert, χαρακτήρισε την ελεύθερη κυκλοφορία ως μία από τις θεμελιώδεις αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Θεωρούμε ότι αυτό αποτελεί ένα πολύτιμο επίτευγμα», είπε. «Για τη Γερμανία, η ελεύθερη κυκλοφορία δεν είναι κάτι διαπραγματεύσιμο», αναφέρουν οι New York Times.

Στην επίθεση πέρασε και ο Μπαρόζο, ο απερχόμενος πρόεδρος της Κομισιόν. «Η ελευθερία της κίνησης είναι μια πολύ σημαντική αρχή της εσωτερικής αγοράς», δήλωσε ο Μπαρόζο σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του BBC.

«Θα προέτρεπα έντονα τη Βρετανία να μην αμφισβητήσει αυτή την αρχή», πρόσθεσε.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ανοησίες της Μέρκελ. Στην ΕΕ δεν προβλέπεται ούτε διοικητική αποβολή κράτους-μέλους, ούτε διοικητική επιβολή αναστολής της ιδιότητας κράτους-μέλους.

Αλλά οι δημοσιοκάφροι καί οι χαχόλοι κάθονται καί θαυμάζουν με το στόμα ανοιχτό τις ...εξατμίσεις της κυράτσας αυτής.