Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015

ΣΟΥΗΔΙΑ: Σχολείο απαγορεύει την σουηδική σημαία ως «ρατσιστική»



Η σουηδική σημαία έχει πλέον απαγορευθεί σε ένα δημοτικό σχολείο στη Σουηδία. Ο λόγος είναι ότι η σημαία μπορεί να είναι «προσβλητική» για ορισμένες ομάδες και παραβιάζει το νόμο περί "επίθεσης εναντίον εθνοτικών ομάδων."

Η συγκλονιστική απαγόρευση εισήχθη στο σχολείο Söndrum στο Χάλμσταντ. Η χρήση της σημαίας τώρα επιτρέπεται μόνο κατά την εθνική εορτή ή όταν καλούνται ξένοι μαθητές.

Σε μια εσωτερική επιστολή προς τους μαθητές και τους γονείς τους, η οποία εστάλη λίγο πριν τα Χριστούγεννα, ο διευθυντής του σχολείου γράφει ότι «δεν επιτρέπεται καμία άλλη χρήση της σουηδικής σημαίας».

Η σουηδική σημαία μπορεί να γίνει αντιληπτή ως «ρατσιστική».

Ο λόγος για την απαγόρευση είναι μια μασκαράτα που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο σχολείο από τους μαθητές, όπου ένας από τους μαθητές επέλεξε να ζωγραφίσει το πρόσωπό του μπλε και κίτρινο (τα χρώματα της Σουηδίας). Επίσης, είχε μαζί του ένα παιχνίδι όπλο.

Η διεύθυνση του σχολείου αντέδρασε πολύ έντονα και τώρα απαγορεύει τόσο τη σουηδική σημαία όσο και τα όπλα παιχνίδια.

Ο διευθυντής του σχολείου, Hans Åkerlund, είπε : «προσπαθούμε να βοηθήσουμε τους μαθητές να μην κάνουν ηλίθια πράγματα, όταν πρόκειται για σημαίες και όπλα».

Ο Akerlund πιστεύει επίσης ότι με τη χρήση της σουηδικής σημαίας μπορεί κανείς να είναι ένοχος παραβίασης του νόμου περί «ρατσισμού».

Η απαγόρευση αυτή ισχύει επίσης για τον φωτογράφο του σχολείου, δεδομένου ότι η διοίκηση του σχολείου θέλει οι φωτογραφίες του σχολείου να είναι «απαλλαγμένες από εθνικά σύμβολα».

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή (κι εδώ)

3 σχόλια:

Orthodox True είπε...

Η κατάργηση των Εθνικών συμβόλων είναι η αρχή της κατάργησης των αξιών των ιδανικών, των εθίμων, των παραδόσεων.
Αυτή η μόδα είναι η αρχή της ισοπέδωσης.
Λαοί που καταργούν τα παραπάνω, προετοιμάζουν γρήγορα τον τάφο τους και την καταδίκη τους.

konion είπε...

Αὒτοὶ οὔτε τὸν ἑαυτό τους δὲν ἔχουν σὲ ὑπόληψι.

Ανώνυμος είπε...

Και εδω στην Ελλαδα,εχουμε αρκετα περιστατικα οπου αλλοδαποι σε διαφορα σχολεια ολης της επικρατειας εχουν κατεβασει την σημαια μας και την εχουν καψει η κουρελιασει.Ως συνηθως τετοια συμβαντα αποσιωπουνται απ'τα ΜΜΕ!