Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

ΓΟΥΑΤΕΜΑΛΑ: Χωριό των Μάγιας ζητά να φύγουν οι Εβραίοι



Η είδηση είναι από τον Μάιο του 2014

Οι αυτόχθονες κάτοικοι του San Juan La Laguna, μιας μικρής πόλης περίπου 10.000 κατοίκων στην πολιτεία Σολαλά της Γουατεμάλας, ζήτησαν από τα μέλη της εβραϊκής κοινότητας - που περιλαμβάνει 10 υπερ-ορθόδοξες οικογένειες, οι περισσότερες από τις οποίες έφτασαν μόλις πρόσφατα - να καταγραφούν σε ένα ειδικό μητρώο του Δήμου και να φύγουν μέσα στους επόμενους λίγους μήνες.

Το μητρώο ιδρύθηκε για να ελέγξει αν οι μετανάστες από την εβραϊκή κοινότητα είναι νόμιμοι στη χώρα και από πού είναι, πληροφορίες οι οποίες δεν έχουν ζητηθεί από άλλους αλλοδαπούς που τους χορηγήθηκαν προσωρινές βίζες.

«Εμείς, ως τοπική αρχή, δεν έχουμε τίποτα εναντίον της εβραϊκής κοινότητας», είπε ο δήμαρχος της πόλης Rodolfo López στους Times of Israel. "Αλλά κάθε κοινότητα, και κυρίως η δική μας, ως ιθαγενείς Μάγια, έχει πολύ ιδιαίτερα έθιμα και παραδόσεις και οφείλουμε να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας."

Τα μέλη ανήκουν στην σέχτα ‘Lev Tahor’ και εγκαταστάθηκαν στο χωριό, όταν αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τον Καναδά, όπου ζούσαν αρχικά, επειδή είχαν βρεθεί αντιμέτωποι με βαρύτατες κατηγορίες από τη Δικαιοσύνη που αφορούσαν και υποθέσεις απαγωγής και κακοποίησης παιδιών. Μάλιστα η υπόθεσή τους είναι γνωστή στην εβραϊκή κοινότητα της Γουατεμάλας, η οποία δεν δείχνει και ιδιαίτερη διάθεση να τους συμπαρασταθεί.

Η σέχτα ‘Lev Tahor(σημαίνει ‘αγνή καρδιά’) - που ιδρύθηκε από τον Shlomo Erez Helbrans, ο οποίος φυλακίστηκε στις ΗΠΑ για απαγωγή παιδιού, αλλά και στο Ισραήλ και κατέληξε στον Καναδά ως «πρόσφυγας» - επέλεξε να μετοικήσει στο χωριό αυτό της Γουατεμάλα, θεωρώντας ότι εκεί απομονωμένη θα μπορούσε να επιλέξει τον τρόπο ζωής που τα μέλη της επιθυμούσαν.

Ωστόσο, σύντομα κατάφεραν να ξεσηκώσουν τους ντόπιους (του έθνους των Μάγια) εναντίον τους, αφού κατηγορούνται ότι προσβάλλουν τα έθιμα των Μάγια και προσπαθούν να επιβάλλουν τη δική τους ακραία και περιθωριακή αντίληψη περί Ιουδαϊσμού και στην τοπική κοινωνία. Μάλιστα το συμβούλιο των γερόντων, των ιθαγενών, σε ανακοίνωσή του επεσήμανε ότι ενώ «το Σύνταγμα της Γουατεμάλας μας προστατεύει διότι θεωρεί ότι πρέπει να διατηρήσουμε την κουλτούρα μας (σ.σ. των Μάγια)», αυτοί οι Εβραίοι «θέλουν να μας επιβάλουν τη θρησκεία τους».

Οι κάτοικοι διαμαρτυρήθηκαν στο δήμο εναντίον των μελών της Lev Tahor, ότι η κοινότητά τους χρησιμοποιεί δημόσιες πηγές νερού για μικβέ (τελετουργικό λουτρό), ασκεί ανθυγιεινές τελετουργίες όπως το kaparot (όπου ένα κοτόπουλο ταλαντεύεται γύρω από το κεφάλι ενός ραβίνου πριν το σφάξει) και κάνει υποτιμητικά σχόλια για απρέπεια προς τους τουρίστες.

Σύμφωνα με το δήμαρχο, ο ντόπιος πληθυσμός αντιμετωπίζει με καχυποψία ένα ζευγάρι που ήρθε από τον Καναδά κατηγορούμενο για κακοποίηση παιδιού και μετακόμισε στο San Juan La Laguna με τα έξι παιδιά τους.

"Υπάρχει σχεδόν κάθε θρησκεία εδώ, και δεν έχει υπάρξει ποτέ οποιοδήποτε προβλήματα. Όταν ήρθαν, άρχισε να υπάρχει κακή πρόθεση", είπε ο δήμαρχος για τις εβραϊκές οικογένειες.

Τα μέλη της ορθόδοξης κοινότητας, δήλωσαν ότι δεν κάνουν μπάνιο μπροστά σε άλλους, και ότι είναι ο στόχος λεκτικής και σωματικής βίας.

«Έρχομαι στη θέση τους και ίσως έχουν δίκιο να αισθάνονται φόβο, επειδή πριν ήταν δύο οικογένειες και τώρα υπάρχουν 10. Και μας βλέπουν με τις παραδοσιακές φορεσιές μας, οι οποίες είναι μαύρες, για λόγους αφοσίωσης και ταπεινότητας, στους δρόμους, και ενδέχεται να προκαλούμε φόβο», είπε ο Μισαήλ Σάντος, σε συνέντευξή του με την εφημερίδα Prensa Libre.

Ο Σάντος, πρώην Χριστιανός από τη Γουατεμάλα που ασπάστηκε τον Ιουδαϊσμό, δήλωσε ότι οι κάτοικοι ανέβασαν φωτογραφίες του Χίτλερ και είπαν ότι θα βάλουν τα μέλη της εβραϊκής κοινότητας σε φούρνους.

«Μας ζήτησαν να φύγουμε από την πόλη, επειδή είπε ότι απαγάγουμε παιδιά και ότι η πόλη θα καταληφθεί από τους Εβραίους», είπε.

Αφότου πέταξαν πέτρες στο σπίτι του και έσπασαν τα παράθυρα και εξερράγη ένα πυροτέχνημα, ο Σάντος ζήτησε επείγουσα συνάντηση με τους εκπροσώπους της πόλης για να συζητήσουν για το θέμα της ασφάλειας.

«Κατά τη συνάντηση, μια κυρία παρουσίασε 300 υποτιθέμενες υπογραφές, που μας ζητούν να φύγουμε από το χωριό», είπε στην Prensa Libre. Σύμφωνα με το δήμαρχο, στην εβραϊκή κοινότητα ειπώθηκε ότι άλλες υπηρεσίες και όχι ο δήμος, είναι υπεύθυνες να παρέχουν ασφάλεια.


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή (κι εδώ)

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλά οι Εβραίοι μας έπρηξαν με την ίδρυση του Israel, μολονότι επιλέγουνε και πάλι να μετοικίσουνε οπουδήποτε αλλου στον κόσμο παρα στο Israel. Ο τόπος επιλογής τους η Βόρεια Αμερική. Αυτοί επέλεξαν να εγκαταλείψουνε την Βόρεια Αμερική και να μεταναστευσουνε στην Γουατεμάλα για να την βρίσουνε με τα ανήλικα καθότι όλοι ξέρουμε τι γίνεται στην Γουατεμάλα με τα ανήλικα. Μια ζωή περιπλανώμενοι είναι από εδώ και από εκεί. Η κατάρα που σταυρώσανε τον Χριστό θα τους ακολουθεί για πάντα. Πουθενά δεν τους χωράει ο τόπος.

Ανώνυμος είπε...

Οι συγκεκριμένοι Ισραηλίτες προφανώς ανήκουν στους Haredi,τους
φανατικούς χασσιδίτες. Αυτοί απορρίπτουν τον σιωνισμό και στο Ισραήλ δεν δέχονται την υπηκοότητα, δεν καταλαμβάνουν δημόσιες θέσεις, δεν αποδέχονται κρατικές επιχορηγήσεις, δεν υπηρετούν στον στρατό,ούτε συμμετέχουν στις πολιτικές διαδικασίες. Απορρίπτουν τον έντοκο δανεισμό, στα λεωφορεία επιθυμούν ξεχωριστές θέσεις για άνδρες και γυναίκες.
Από τα κοτσιδάκια τους συμπεραίνεται ότι ανήκουν στην σέχτα των Breslovers, δλδ οπαδοί του ραβίνου Ναχμάν του Βreslov {1772-1810}δισεγγονού του ιδρυτού του Χασσιδισμού Ισραἠλ Μπεν Ελιέζερ.

ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΥ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ είπε...

Και οι κατηγορίες εξ αιτίας των οποίων αναγκάστηκαν να φύγουν ;;; Ποιά η διαφορά τους τότε από τους σιωνιστές ;;; αυτοί δεν είναι που επιβάλλουν κάτι τέτοιους αλλοπρόσαλλους νόμους, όπως οι κατηγορίες των μεταναστευσάντων ;;;