Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

Ο Farage επιτέθηκε στην πρόταση Γιούνκερ να συσταθεί ευρωπαϊκός στρατός



Η έννοια της δημιουργίας ενός στρατού της ΕΕ για την καταπολέμηση της Ρωσίας ήταν το πνευματικό τέκνο του Ευρωπαίου Επιτρόπου Jean-Claude Juncker, αναφέρει το Russia Today. Ο Farage σημείωσε ότι η ιδέα αυτή ήδη συμβαίνει, παρά το ότι πολλοί Ευρωπαίοι ηγέτες είναι εναντίον. Επισήμανε μια συνομιλία που είχε με τον Nick Clegg - ηγέτη των Φιλελεύθερων Δημοκρατών και αναπληρωτή πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου - πριν από ένα χρόνο, στη διάρκεια της οποίας οι δύο άνδρες συμφώνησαν ότι η ιδέα ενός ευρωπαϊκού στρατού είναι μια επικίνδυνη φαντασίωση.

Ο Farage αναφέρθηκε επίσης στο παραδείγματα των ομάδων του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Άμυνας, των μονάδων μάχης της ΕΕ, μια λειτουργία Ναυτικού της ΕΕ κατά της πειρατείας στα ανοικτά των ακτών της Σομαλίας, και το άρθρο 28 της Συνθήκης της Λισαβόνας, το οποίο προβλέπει τη συλλογική άμυνα της ΕΕ.
   
Είπε μάλιστα ότι η ΕΕ ήταν ο καταλύτης για τη σύγκρουση στην ανατολική Ουκρανία, λόγω της εδαφικής επέκτασής της.

«Εμείς σπρώξαμε τη ρωσική αρκούδα με ένα ραβδί και όπως ήταν αναμενόμενο ο Πούτιν αντέδρασε», δήλωσε ο Farage.

Υπενθυμίζοντας τα λόγια του πρώην Βρετανού πρωθυπουργού Τόνι Μπλερ, ο οποίος είχε πει ότι «η ΕΕ δεν είναι ένα έργο που αφορά την ειρήνη, αλλά ένα σχέδιο που αφορά τη δύναμη», ο Farage κατηγόρησε τον Γιούνκερ ότι είναι οπορτουνιστής όταν κάνει έκκληση για στρατό της ΕΕ.

Αντέτεινε επίσης την δήλωση του Ευρωπαίου Επιτρόπου ότι «Πρέπει να μεταφέρουμε στη Ρωσία την εικόνα ότι είμαστε σοβαροί».

«Με ποιον νομίζετε ότι αστειεύεστε κ. Junker;», ρώτησε ο Farage. Το σχόλιο αυτό (Who do you think you’re kidding Mr. Junker?) ήταν μια αναφορά στην κωμική σειρά Dads Army, στην οποία μια ομάδα ηλικιωμένων ανδρών προσπαθεί να αποκρούσει μια εισβολή Γερμανών. Στην σειρά υπάρχει η φράση «Με ποιον νομίζεις ότι αστειεύεσαι κ. Χίτλερ, αν νομίζεις ότι η γριά Αγγλία δεν υπάρχει;». Το σχόλιο του Farage έγινε δεκτό με γέλια από τους Βρετανούς ευρωβουλευτές.


«Δεν θέλουμε κανένα μέρος ενός στρατού της ΕΕ και αμφιβάλλω αν οι λαοί της Ευρώπης το θέλουν», πρόσθεσε.


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

2 σχόλια:

Unknown είπε...

Μὲ πῆγε τόσα χρόνια πίσω.

Ὑπέροχη σειρὰ,ποτὲ δὲν τὸ ἔχανα.

https://www.youtube.com/watch?v=mnRIejYv9mo

Thales είπε...

Η δημιουργια Ευρωπαικου στρατου ανεξαρτητου απο το ΝΑΤΟ (αλλιως δεν εχει νοημα) θα αποτελεσει και για την Ελλαδα ιστορικο οροσημο.Ειναι βεβαιο οτι θα αντιδρασουν οι Αμερικανοι αλλα και οι θιασωτες της ΝΤΠ.Γιαυτο και η απεχθεια του Αγγλοσαξονικου τυπου για τον Γιουγκερ (τον τελευταιο ισως Ευρωπαιο). Η Ελλαδα αν παραμεινει στην Ευρωπη (το βλεπω ως θαυμα πλεον) θα λυσει για πολυ μεγαλο διαστημα ισως και διαχρονικα το προβλημα εθνικης ασφαλειας και φυλαξης των συνορων απο την λαθρομεταναστευση.Θα πρεπει ομως οχι μονο να συμβαλει αλλα και να επιβαλει τον σχετικο διαλογο.Οι νεοταξιτες εχθροι του Ελληνισμου (εσωτερικοι και εξωτερικοι) θα προσπαθησουν με λυσσα να στρεψουν την χωρα μας γεωπολιτικα στο πουθενα για να την κατασπαραξουν ευκολοτερα.Η Ελλας θα πρεπει να χτισει και να επεκτεινει την μακραιωνη φιλια και αδελφοσυνη με την πνευματικη θυγατερα του καθ ημας Βυζαντιου την Ρωσια.Θα πρεπει η σχεση με την Ρωσια να γινει ΚΑΙ κεκτημενο της ΕΕ και οχι εμποδιο.Ειναι εφικτο και αμοιβαια επωφελες.Θεωρω οτι αν επικρατησουν στην ΕΕ οι αποψεις των ιδρυτων της η Ελλαδα θα βρει σιγα σιγα τον εαυτο της και θα ολοκληρωθει εθνικα. Αυτο που βλεπουμε στη χωρα μας δυστυχως ΔΕΝ ειναι Ελλαδα.Ειναι η πεμπτουσια του κοτσαμπασισμου της ολιγαρχικης κομματοκρατιας και παπαδοκρατιας.Το ψευτορωμαικο σε ολο του το μεγαλειο, το Βυζαντιο στις χειροτερες στιγμες του.Η χωρα πρεπει να βρει τα αρχεγονα σκιρτηματα του ψυχισμου της και τα διαχρονικα ηθικα προταγματα που δημιουργησαν το μεγαλειο της.