Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

ΓΑΛΛΙΑ: Ο Manuel Valls απευθύνει έκκληση για τον «στιγματισμό» του Εθνικού Μετώπου



Η άρχουσα ελίτ της Γαλλίας είναι «πανικόβλητη» στο ενδεχόμενο νίκης του Εθνικού Μετώπου στις 29 Μαρτίου και στις προεδρικές εκλογές του 2017. Ο πρωθυπουργός Manuel Valls δεν κάνει καμία προσπάθεια να κρύψει το φόβο του. Στις 8 Μαρτίου σε συνέντευξή του στο Europe 1, είπε:

"Το πράγμα που τρέμω, επιτρέψτε μου να πω τρέμω, τρέμω για τη χώρα μου, είναι το FN να πάρει 30%, όχι στο δεύτερο γύρο, αλλά στον πρώτο γύρο των νομαρχιακών εκλογών. Ένα FN στο 30% είναι ένα θέμα εξαιρετικής βαρύτητας. Το πράγμα που τρέμω είναι ένα FN στο 30% στον πρώτο γύρο, επειδή η πλατφόρμα του είναι μια καταστροφή για τη χώρα".

Επανέλαβε ότι το FN θα μπορούσε να κερδίσει τις προεδρικές εκλογές το 2017:

"Πιστεύετε ότι ένα Εθνικό Μέτωπο που κερδίζει το 25% στις εκλογές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ίσως το 30% στις νομαρχιακές εκλογές, και ούτω καθεξής, δεν μπορεί να κερδίσει τις προεδρικές; Δεν θα το κάνει το 2022, ούτε το 2029, αλλά το 2017."

"Απαιτώ τον στιγματισμό της Marine Le Pen. Το Εθνικό Μέτωπο δεν προσφέρει καμία λύση Καλώ όλους εκείνους που διαδήλωσαν στις 11 Ιανουαρίου, και θα ήθελα να τους πω, «Βγείτε έξω και ψηφίστε!»".

Ο Florian Philippot, αντιπρόεδρος του Εθνικού Μετώπου αντιδρώντας στα λόγια του Valls, είπε:

«Ο Manuel Valls είναι σε κατάσταση πανικού. Η εμμονή του με το Εθνικό Μέτωπο τον οδηγεί να πάει πέρα ​​από τα όρια της Δημοκρατίας. Δεν μπορεί να μιλάει έτσι κάποιος για τους Γάλλους που ψηφίζουν ένα κόμμα της αντιπολίτευσης. Δεν μπορεί να μιλάει έτσι κάποιος για τις πολιτικές επιλογές που είναι απολύτως σεβαστές. Και που αντιπροσωπεύουν μια εναλλακτική λύση. Εάν, στις 29 Μαρτίου, το Εθνικό Μέτωπο είναι υψηλά και το Σοσιαλιστικό Κόμμα είναι χαμηλά, πιστεύω ότι ο κύριος Valls θα πρέπει να υποστεί τις συνέπειες. Δεν θα είναι σε θέση να συνεχίσει ως πρωθυπουργός».

Στις 3 Μαρτίου, πέντε ημέρες πριν μιλήσει στο Europe 1, ο Manuel Valls απάντησε στην Marion Maréchal Le Pen (εγγονή του Ζαν-Μαρί Λεπέν), στην Γαλλική Εθνοσυνέλευση, η οποία κατήγγειλε τον στιγματισμό του Εθνικού Μετώπου, επισημαίνοντας ότι ο ίδιος καταδικάζει κάθε άλλο στιγματισμό και ονόμασε τα πολλά προβλήματα που ταλανίζουν το γαλλικό λαό που δεν έχει αντιμετωπίσει. Εκείνος της απάντησε με ένα μακρύ υβρεολόγιο με την όψη του να έχει αλλοιωθεί και τα μάτια του να δείχνουν μανία και φόβο. Πολλοί λένε ότι ο άνθρωπος είναι ανισόρροπος. Δείτε το βίντεο που ακολουθεί και το τι ειπώθηκε:

- Μάριον: Περνάτε το χρόνο σας με τις εμμονές σας για το Εθνικό Μέτωπο, αλλά θα πρέπει να ανησυχείτε για τους φόβους των αγροτών με τα χρέη τους, για την ασφυξία που έχουν οι τεχνίτες και οι έμποροι από τις οικονομικές τους υποχρεώσεις, για τους  συνταξιούχους των οποίων οι φόροι έχουν αυξηθεί, για τους κινδύνους των εθνοτικών ομάδων και τον Ισλαμισμό, για την ανεργία. Κρατήστε την ανόητη περιφρόνησή σας και τα μαθήματά σας για τη Δημοκρατία για το δικό σας κόμμα. Δεν είναι το Εθνικό Μέτωπο που έχει κλέψει το γαλλικό λαό. Στο όνομα της Δημοκρατίας απαιτείτε τον στιγματισμό της Marine Le Pen και του 30% των Γάλλων ψηφοφόρων, ενώ καταδικάζετε όλες τις άλλες μορφές στιγματισμού. «Δεν υπάρχει πιο βάναυση μορφή τυραννίας από εκείνη που ασκείται στη σκιά των νόμων και με τα χρώματα της δικαιοσύνης», είπε ο Μοντεσκιέ. Πρέπει να περιμένουμε περισσότερες διακρίσεις ενάντια στο Κόμμα μας; Πότε θα αρχίσετε να ανησυχείτε για τους φόβους των Γάλλων αντί να φοβάστε για το κόμμα μας, το οποίο, ελπίζω, ότι θα έχει συγκλονιστικά αποτελέσματα στο τέλος του μήνα.

- Manuel Valls: Αν θέλετε να δείτε τη δημαγωγία της άκρας δεξιάς να συνοψίζεται σε δύο λεπτά, μόλις την έχετε δει. Προσβολές, συκοφαντία, αυτά είναι που κάνει το κόμμα σας. Ναι, είμαι σε μια εκστρατεία, είμαι ο επικεφαλής της κυβέρνησης, είμαι σε μια εκστρατεία αυστηρά εντός των νόμων της χώρας μου, γιατί σε μια προεκλογική εκστρατεία, πρέπει να τηρούνται οι νόμοι.

Μετά, προσπαθεί να εξηγήσει γιατί οι εκλογές είναι σημαντικές κλπ κλπ. Ο θυμός του αυξάνεται όταν λέει ότι "αγωνίζεται κατά της άκρας δεξιάς" :

 - Όταν η ακροδεξιά κερδίζει το 25% στις ευρωπαϊκές εκλογές και οι δημοσκοπήσεις δείχνουν το 30% στις νομαρχιακές εκλογές, πιστεύω ότι, για την εικόνα της χώρας μας, για τη δημοκρατία μας, που αποτελεί ένα πραγματικό κίνδυνο.

Στη συνέχεια κατηγορεί το Εθνικό Μέτωπο ότι έχει «δεκάδες» μέλη που έχουν κάνει «αντισημιτικά», «ρατσιστικά», «ομοφοβικά» και «σεξιστικά» σχόλια και ότι είναι σε "εκστρατεία για τις αξίες της Δημοκρατίας"….

"Είμαι σε μια εκστρατεία, κυρία μου, για να σας στιγματίσω και να πω ότι δεν είστε ούτε Δημοκρατία, ούτε Γαλλία", λέει.

Δείτε το βίντεο:

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: