Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?

kolokotronis

kolokotronis

Κυριακή, 14 Ιουνίου 2015

ΒΡΕΤΑΝΙΑ: Καθολικός ερημίτης μπορεί να βρεθεί στην φυλακή επειδή έδωσε χριστιανικά φυλλάδια σε ομοφυλόφιλες μάγισσες

Ένας 53χρονος Βρετανός Καθολικός ερημίτης, ο αδελφός Damon Kelly, πρόκειται να δικαστεί με την κατηγορία της «παρενόχλησης» σε δικαστήριο του Λέστερ στις 19 Ιουνίου.

Ο Kelly έχει συλληφθεί τουλάχιστον δέκα φορές από τότε που άρχισε να διανέμει φυλλάδια με τα οποία καταγγέλλει τις αμβλώσεις και την ομοφυλοφιλία εδώ και ένα χρόνο, χωρίς ποτέ να κατηγορηθεί, πόσο μάλλον να καταδικαστεί.

Ξεκίνησε την διανομή φυλλαδίων αφότου η βασίλισσα Ελισάβετ υπέγραψε το νόμο για την έκτρωση και το νόμο περί «γάμου» των ομοφυλόφιλων, κάτι που θεώρησε  ως παραβίαση του όρκου της κατά την στέψη της, όπου ορκίστηκε να διατηρήσει την χριστιανική πίστη.

Ξεκίνησε τη διανομή φυλλαδίων στις γύρω γειτονιές. Μετά άρχισε να βάζει τα φυλλάδια μέσω των σχισμών της πόρτας, και οι άνθρωποι διαμαρτυρήθηκαν και κάλεσαν την αστυνομία να τον σταματήσει. 
Σε μια συνέντευξή του ο LifeSiteNews, Br. Kelly είπε, «Στην αρχή συμφώνησα να μην μοιράσω άλλα φυλλάδια. Αλλά πάλεψα μέσα μου με αυτό, ζήτησα πνευματική συμβουλή και αποφάσισα να υπακούσω στο νόμο του Θεού και όχι στο δίκαιο του κράτους".

Το περασμένο φθινόπωρο, ενώ μοίραζε από σπίτι σε σπίτι τα φυλλάδιά του, μόλις έβαλε ένα φυλλάδιο μέσα από τη σχισμή του γραμματοκιβωτίου της πόρτας του σπιτιού δύο αυτο-αποκαλούμενων Αμερικανίδων λεσβιών μαγισσών, εκείνες τον ακολούθησαν στο δρόμο και άρχισαν να έχουν μια συζήτηση μαζί του. Στη συνέχεια, λίγες εβδομάδες αργότερα, όπως λέει ο ίδιος, "αποφάσισα ότι ήταν χριστιανικό μου καθήκον να τις ενημερώσω για τον κίνδυνο που ενέχει η μαγεία για τις ψυχές τους», δήλωσε στο LifeSiteNews, και έτσι τους έριξα άλλο ένα φυλλάδιο. Αυτό προκάλεσε την κατηγορία της «παρενόχλησης», που όπως τον συμβούλεψε ο διορισμένος από το δικαστήριο δικηγόρος του, δεν έχει ελπίδες να μην στοιχειοθετηθεί.

"Βασικά, αν δύο φορές το κάνω αυτό (ανεπιθύμητη αποστολή φυλλαδίων), είμαι ένοχος, χωρίς να έχει σημασία ποιο είναι το περιεχόμενο. Θα δηλώσω ένοχος και θα ζητήσω ελαφρυντικά, ότι είχα πραγματικό ενδιαφέρον για αυτές μέσα από την καρδιά μου", είπε ο Kelly στο LifeSiteNews.

Ο Kelly φαίνεται ότι αντιμετωπίζει πιο σοβαρά προβλήματα, ένα εκ των οποίων, κατά ειρωνεία της τύχης, προέρχεται από την Καθολική Εκκλησία. Στο νομικό μέτωπο, σημειώνει, έχει αποφύγει τις επιβαρυντικές περιπτώσεις λόγω του ότι τα φυλλάδιά καταδικάζουν τις αμαρτίες, αλλά όχι τους αμαρτωλούς. "Δεν μπορούν να πουν κάτι για το περιεχόμενο, βλέπεις." Ωστόσο, από τη στιγμή που καταδικαστεί η αστυνομία θα είναι σε θέση να τον χαρακτηρίσει άτομο με «αντικοινωνική συμπεριφορά».

Το χειρότερο, λέει ο Κέλι, είναι ότι η Μεγάλη Βρετανία σε λίγους μήνες θα περάσει έναν νέο «αντιτρομοκρατικό νόμο» που θα καταστήσει εύκολο το να καταδικαστεί κάποιος για διανομή φυλλαδίων όταν κάποιος παραπονεθεί. Και οι άνθρωποι πάντα παραπονιούνται.

Αλλά αυτό που αναστατώνει περισσότερο τον Kelly είναι ότι ο επίσκοπός του είναι εκδιώκει αυτόν και δύο συναδέλφους του ερημίτες που ζουν μαζί του σε εκκλησιαστική περιουσία, και έχει προειδοποιήσει άλλους Βρετανούς επισκόπους εναντίον τους. "Μου είπε κάποτε ότι ο ίδιος συμφωνεί με τη θεολογία μου, αλλά όχι με την μεθοδολογία μου." Οι επίσκοποι, κατά την άποψη του Kelly, είναι γραφειοκράτες που σχετίζονται καλύτερα με τους άλλους γραφειοκράτες-δηλαδή, αστυνομία και εισαγγελείς, παρά με Χριστιανούς σαν κι αυτόν.

"Είχαμε κάποιες προσφορές, από κάποιες μοναχές στη Σουηδία, μια γυναίκα στην Ασίζη," δήλωσε ο Κέλι, «αλλά από κανένα στη Βρετανία μέχρι στιγμής αν δεν σταματήσει η διανομή φυλλαδίων." Έτσι, ενώ ο Kelly είναι έτοιμος να πάει στη φυλακή επειδή λέει την αλήθεια για την έκτρωση, την ομοφυλοφιλία και άλλες πτυχές της «κουλτούρας του θανάτου», και αν «αυτό είναι που θέλει ο Θεός», όπως λέει, δεν είναι απίθανο το τρίο των ερημιών να μείνει στο δρόμο, λόγω της αποστολής του.


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή (κι εδώ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: