Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2015

Η υπερεθνική γραφειοκρατική ελίτ και ο επικεφαλής επικρατείας το ΠοταμιούΔημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Δημοκρατία», 9/9/2015, υπό τον τίτλο: "Στο Ποτάμι μέγα στέλεχος της Υπερεθνικής Γραφειοκρατικής Ελίτ"

«...Εντός των επομένων εκατό ετών τα έθνη θα έχουν καταστεί άνευ περιεχομένου. Όλα τα κράτη θα αναγνωρίζουν μία και μόνη παγκόσμια εξουσία... Όλα τα έθνη είναι, βασικά, κοινωνικές συμβάσεις, υποκείμενες στις μεταβαλλόμενες περιστάσεις. Ασχέτως του πόσον διαρκή ή και ιερά μας φαίνονται, στην πραγματικότητα είναι όλα τεχνητά και προσωρινά». - Strobe Talbott (Αμερικανός γνωμηγήτωρ, υφυπουργός Εξωτερικών στην κυβέρνηση Κλίντον), «Time», 20 Ιουλίου 1992.

«...Τα Ελληνόπουλα κατανοούν αναχρονιστικά το παρελθόν. ... Αυτό είναι άμεση συνέπεια των σχολικών βιβλίων που παρουσιάζουν το έθνος έξω από τον χώρο και τον χρόνο... Ειδικά ο όρος "Ελληνισμός" επιτρέπει στην ιστορική αφήγηση να ανάγει τη νεωτερική έννοια του έθνους σε οντότητα περίπου αιώνια». -  Θάλεια Δραγώνα / Φαρούκ Μπιρτέκ, «Ελλάδα και Τουρκία, Πολίτης και Εθνος-Κράτος», Αθήνα 2006 («Αλεξάνδρεια»), σειρά «Κοινωνικές και Ιστορικές Μελέτες για την Ελλάδα και την Τουρκία», υπεύθυνος Νικηφόρος Διαμαντούρος (σ. 333).

Σε βαρυσήμαντο άρθρο, υπό τον τίτλο «Φιλελεύθερη Δημοκρατία εναντίον Υπερεθνικού Προοδευτισμού: Το μέλλον του Ιδεολογικού Εμφυλίου Πολέμου εντός της Δύσεως», δημοσιευθέν στην έγκριτη αμερικανική επιθεώρηση «Orbis» (θέρος 2002), ο συντηρητικός Αμερικανός στοχαστής John Fonte (δες κι εδώ) διετύπωσε τη θέση ότι, είκοσι και πλέον έτη μετά την πτώση του κομμουνισμού, δεν βλέπουμε στη Δύση τον θρίαμβο της κλασικής Φιλελεύθερης Δημοκρατίας. Αντιθέτως, βιώνουμε την άνοδο και πιθανή επικράτηση, στη Δύση, ενός νέου «υπερεθνικού υβριδικού καθεστώτος», το οποίον αντιμάχεται τις αξίες του Κλασικού Ευρωπαϊκού και Αμερικανικού Φιλελευθερισμού, είναι δε βαθύτατα αντιδημοκρατικό.

Ο Ολοκληρωτικός Υπερεθνικός (ή Μετα-Εθνικός) Προοδευτισμός απειλεί θανασίμως τη Φιλελεύθερη Δημοκρατία των Νεωτέρων Χρόνων (η οποία γεννήθηκε και ήκμασε μόνον εντός του κελύφους του Έθνους-Κράτους), καθώς προωθεί την ισοπέδωση των εθνικών οντοτήτων, ταυτοτήτων και συμβόλων και την επιβολή της λεγομένης «Παγκοσμίου Διακυβερνήσεως».

«Κοινωνική βάση» του Υπερεθνικού Προοδευτισμού είναι μία Υπερεθνική Τεχνο-Γραφειοκρατική Ελίτ -ή «αναδυομένη υπερεθνική διανόηση» (Fonte)-, απαρτιζομένη από τη στρατιά των τεχνο-γραφειοκρατών, επιτρόπων, πανεπιστημιακών, επιδοτούμενων ακτιβιστών και επαγγελματιών αντι-ρατσιστών, που στελεχώνουν τον γραφειοκρατικό Λεβιάθαν της «Ε.Ε.» και του ΟΗΕ, τις ποικιλώνυμες διεθνείς δομές και το ιδιότυπο υπερεθνικό νεο-ταξικό παρακράτος των ούτω καλουμένων «Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων».

Σημαίνον στέλεχος της Υπερεθνικής Γραφειοκρατικής Ελίτ θεωρείται και ο κ. Νικηφόρος Διαμαντούρος, ο οποίος θα ηγηθεί του ψηφοδελτίου επικρατείας του μεταμοντέρνου κομματικού μορφώματος του κ. Σταύρου Θεοδωράκη.

Απολαμβάνοντας των προνομίων του καθηγητού ανωτάτης βαθμίδος του Ελληνικού Πανεπιστημίου, ο κ. Διαμαντούρος κατέστη ο πρώτος, το 1998, που διορίσθηκε στην προνομιούχο θέση του λεγομένου «Συνηγόρου του Πολίτη», μετά τη θέσπιση των νέων ολιγαρχικών γραφειοκρατικών δομών υπό του ομογαλάκτου του κ. Σημίτη. Το 2003 επελέγη για τη θέση του «Ευρωπαίου Συνηγόρου του Πολίτη» ή «Ευρωπαίου Διαμεσολαβητού», την οποίαν διετήρησε επί δέκα συναπτά έτη!

Ειρήσθω εν παρόδω ότι ο διάδοχός του στη θέση του «(εθνικού) Συνηγόρου του Πολίτη» υπήρξε ο κ. Γ. Καμίνης - η λέξη «εθνικού» εντός εισαγωγικών, βεβαίως, καθ' όσον πρωτίστη μέριμνα των κατόχων του αξιώματος υπήρξε η συνηγορία υπέρ των «δικαιωμάτων» των αλλοφύλλων εισβολέων και εποίκων, επί ζημία των δυστυχών Ελλήνων ιθαγενών...  - πηγή


4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

"ΠΡΟΣΟΧΗ, ΜΕΤΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ" (ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ)

EMAIL ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΦΩΤΟ ΚΑΛΠΗΣ

<<Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΜΟΙΡΟΣ ΕΥΘΥΝΩΝ ...
ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΟΤΙ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΚΙΝΣΥΝΕΥΕΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΣΤΟ ΦΡΕΝΟΚΟΜΕΙΟ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ...
ΑΓΡΟΤΕΣ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ, ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ, ΕΡΓΑΤΕΣ, ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ, ΑΝΕΡΓΟΙ, ΑΠΟΡΟΙ, ΕΣΕΙΣ ΘΑ ΕΠΙΛΕΞΕΤΕ ΚΑΙ ΣΕ ΕΣΑΣ ΑΝΗΚΕΙ Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΗΣ ΨΗΦΟΥ ...
ΜΗΝ ΠΑΡΑΠΟΝΙΕΣΤΕ ΟΤΙ Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΑΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ ΑΛΛΟ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ, Η ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΘΗΚΑΤΕ, Η ΟΤΙ ΣΑΣ ΜΕΙΩΣΑΝ ΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ, Η ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΙΣΤΩΘΗΚΑΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΡΤΑΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, Η ΟΤΙ ΣΑΣ ΕΚΟΨΑΝ ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΤΕΚΝΩΝ, Η ΔΕΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΑΝ ΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΕΛΑΧΙΣΤΟΥ ΕΓΓΥΗΜΕΝΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΑΝ, Η ΟΤΙ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΚΑΙ ΓΑΖΕΣ, Η ΟΤΙ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΚΑΙ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ ...
ΑΝ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ ΒΓΕΙ ΣΕ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟ, ΠΡΩΤΟΙ ΕΣΕΙΣ ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ...
ΒΕΒΑΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΣΕΒΑΣΤΗ Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ, ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΟΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΦΟΥ ΠΛΕΟΝ ΜΑΘΑΤΕ ΝΑ ΞΕΧΩΡΙΖΕΤΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΨΕΜΑ ...
ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΕΠΙΛΟΓΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΤΕ ΑΝΕΡΓΟΙ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΤΕ ΟΤΙ ΕΛΠΙΔΑ ΕΜΕΙΝΕ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ...
ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΙ ΓΙΝΕΤΕ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ, ΣΤΙΣ ΕΣΤΙΕΣ ΣΑΣ, ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΑΣ, ΑΝ ΕΙΣΤΕ ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ...
ΕΧΕΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΓΝΩΣΗ ΤΩΝ ΟΡΙΩΝ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΣΟ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ ΤΟΥΣ ΔΥΣΤΥΧΙΣΜΕΝΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΠΟΒΙΒΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ (ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΗΜΕΡΑ ΜΟΝΟ ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ)...
ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΠΗ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΚΑΜΜΙΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΙΣΧΥΡΙΣΤΕΙΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΑΤΕ ...
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΥΝΤΑΥΤΙΖΟΜΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΟΤΙ Η ΛΥΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ, ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΟΜΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ ΝΑ ΥΠΟΣΤΩ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΩΝ ΕΠΙΛΟΓΩΝ ΣΑΣ, ΓΙΑΤΙ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ, ΑΛΛΑ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ...
Η ΚΑΤΡΑΚΥΛΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΚΑΤΑ ΠΡΩΤΟΝ ΣΤΙΣ ΕΚΟΥΣΙΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΝΑΓΚΑΣΕ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ...
ΒΓΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΔΡΟΜΟ ΠΟΥ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΟΜΩΣ ΤΗ ΔΙΑΙΩΝΙΣΗ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΟΣΔΩΣΕΙ ΕΛΠΙΔΑ ΚΑΙ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ !!!

Ανώνυμος είπε...

https://www.youtube.com/watch?v=4r5JGjlHjAs>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>Τα εζησε!!!Εκλογες!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Επειδή αναφέρατε την κα Θάλεια Δραγώνα, θυμήθηκα ότι τον Οκτώβριο του 2014 η συγκεκριμένη κυρία είχε συμμετάσχει μαζί με την κα Άννα Φραγκουδάκη σε συνέδριο των Γκρίζων Λύκων. Όπως έγραφε η εφημερίδα «Αντιφωνητής» της Ξάνθης το συνέδριο συνδιοργανώθηκε από το «Ινστιτούτο Αρχών και μεταρρυθμίσεων του Ατατούρκ» (του πανεπιστημίου της Πόλης) και από τις «Τουρκικές Εστίες», οι οποίες είναι πιο γνωστές στην Ελλάδα ως «Γκρίζοι Λύκοι».
Στην οργανωτική επιτροπή μεταξύ άλλων ήταν και ο Τσεζμί Μπαϊράμ, πρόεδρος της οργάνωσης των Γκρίζων Λύκων (Türk Ocakları) στην Κωνσταντινούπολη.
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Οι ελληνόφωνοι αριστεροί δεν μισούν την εθνικιστική ιδεολογία, απλώς μισούν τους Έλληνες και οτιδήποτε Ελληνικό.

Ανώνυμος είπε...

Δεν ξέρω αν είναι σχετικό αλλά η γραφειοκρατεία της νέας τάξης πραγμάτων σταδιακά αναβαθμίζεται και μέσω των λέξεων που εντέχνως εισάγονται στη γλώσσα. Νομίζω καλό παράδειγμα είναι η λέξη "Αρχή", Αγγλιστί Authority. Που σημαίνει κάτι κρατικό που έχει εξουσία, εξουσία που δεν μπορεί να προσβληθεί με βάσει τους νόμους (Απαγορεύεται η αντίσταση κατά της Αρχής). Η "Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της Ελλάδος" έγινε "Ελληνική Στατιστική Αρχή". Με άλλα λόγια, από υπηρέτης των πολιτών έγινε Αρχή και πάνω από τους πολίτες.
Άλλο παράδειγμα είναι και τα "Χρηματοπιστωτικά Ιδρύματα" (Αγγλιστί, financial institutions). Η λέξη "Ίδρυμα" παραπέμπει σε κάτι καλοπροαίρετο, όπως λέμε π.χ., ένα φιλανθρωπικό ίδρυμα, ενώ στην πραγματικότητα αναφέρεται σε εταιρείες που αποσκοπούν στο κέρδος όπως όλες οι εταιρείες.